Hava Durumu

İşte 429. Sokak’ın bıktıran acıklı hali

Yazının Giriş Tarihi: 02.02.2012 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 02.02.2012 08:29
"Osmangazi ilçesindeki Demirtaş Nahiyesi'nde bulunan Barbaros Mahallesi 2. Cadde, 429. Sokak’ta oturmaktayım.
Bizim sokağımızın hali gönderdiğimiz fotoğraflardan da anlaşılacağı üzere işte aynen bu şekildedir..
Her yağış sonrası çektiğimiz güçlüklerden, sıkıntılardan ve çamur deryası haline gelen sokağımızdaki durumdan artık kurtulmak istiyoruz.
Problemin çözümü için bu halimizi yetkililere gazetenizdeki köşenizden sayın yetkili makam sahiplerine iletirseniz çok sevinirim."
Teşekkür ederim." -
İlhan YILMAZ



Direkler koydular ama kapatmıyorlar
"Osmangazi ilçesindeki Taşkapı Sokak ve Kocaoğlu sokaklarının başlarına belediye tarafından araç girişlerini kapatmak için demir direkler dikilmişti.
Saat 10/19 arasında araç trafiğine kapatılması gereken bu sokakların demir direkleri maalesef kapatılmıyor.
Direk kilitlerinin açılıp kapatılması işlemi zabıtaca yapılması gerekiyor ama yapılmıyor.
Bu yüzden de bu sokaklar tamamen araç otoparkına dönüyor.
Çok acil bir durum yaşanacak olsa acil hizmeti veren arazöz gibi büyük araçların buradan gelip geçmesi tamamen imkansız..
Zabıta memurlarının demir direklerle bu sokakları belirlenen saatler için trafiğe kapatmayıp açık tutmalarına bir anlam vermek çok zor.
İlgilileri göreve davet ediyoruz."
Mehmet ZEYBEK



BURSAGAZ'dan Aygül Kayın'a

"Köşenizde Bursalı hemşerilerimizin görüş ve taleplerini dikkatle izliyoruz. Değerli abonemiz Sn. Aygül Kayın'ın 20 Ocak 2012 tarihinde köşenizde yer alan 'Aylardır okunmayan sayaç' başlıklı yazısını dikkatle okuduk ve değerli Bursalı hemşerilerimizi bilgilendirmek istedik. 
Konu Bursagaz'ca hassasiyetle araştırılmıştır. Çalışma sonucu ilgili sayaçların okunmama nedeni aşağıda detaylı olarak belirtilmiştir.
Doğalgaz piyasası dağıtım ve müşteri hizmetleri yönetmeliğinin 48'inci maddesinde; "Sayacın okunamaması durumunda dağıtım şirketi tarafından müşteri adresine bırakılacak endeks bildirim belgesi en geç üç gün içerisinde müşteri tarafından doldurulup dağıtım şirketine ulaştırılır" denilmektedir.
Üçevler Mahallesi'nde her ayın 15-17 günlerinde doğalgaz sayaçları okuması yapılmaktadır. Müşterimizin bahsetmiş olduğu gibi, gündüzleri çalıştıklarından dolayı dış kapının açılmaması nedeni ile doğalgaz sayaçları okunamamış ve okunamayan müşterilerimize de endeks bildirim belgesi bırakılmıştır.
Bununla birlikte, evde bulunamadıkları için sayaçları okunamayan müşterilerimiz, tüketim bilgilerini 444 11 33 nolu Bursagaz çağrı merkezi telefonuna veya web adresimize bildirmeleri durumunda doğalgaz faturaları müşterilerimizin adreslerine gönderilmektedir.
BURSAGAZ
Kurumsal İletişim




Yıldırım'dan bir açıklama

"Bursa Hakimiyet Gazetesi'ndeki köşenizde 'Yıldırım Belediyesi'nin hemen önü' başlıklı okur şikayeti yayınlandı.
Kentler toplumların kültürel ve toplumsal yaşantılarının izlerini yansıtırlar. Dönemsel olarak sosyal veya siyasal sorunlardan kaynaklanan bazı nedenlerden kentlerin imar ve planlama perspektifleri zayıflamaktadır.
Yerel yönetimler kentsel ve sosyal projeleri hayata geçirirlerken bu yapıtların ihtiyaca en güzel şekilde cevap verebilmesini idame ettirenler ise o kentin bilinçli insanlarıdır.
Yıldırım Belediyesi'nin yakınında bulunan Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nın yer döşemelerinin bazı kısımları dikkatsiz kullanıma bağlı olarak tahrip olmuş durumdadır.
Araç trafiğine kapalı olan meydanda bazı motorlu araçların girmesine bağlı olarak oluşan bu tahribat en kısa zamanda giderilecektir.
Aynı noktada Belediyemiz tarafından temeli atılan ve bölgenin çok önemli otopark sorununu çözecek olan katlı otopark inşaatı projesine bağlı olarak bahse konu alanda da yeni çalışmalar yapılacaktır.
Aynı noktada birden fazla çalışmanın devam ediyor olması ve yapılacak olan düzenlemenin bu çalışmalara bağlı olarak yeniden bozulmasını engellemek için çalışma takvime bağlanmıştır.
Konuya duyarlılıklarından dolayı okurlarınıza ve size teşekkürlerimizi sunarız.
Özgen KESKİN Yıldırım Bld.Bşk.



Belediye sesini çıkarmayacak mı?
"Ulucami civarındaki alt geçide yayalar için bir de asansör sistemi yapıldı. Her pazar günü oradan bebek arabası ile geçmek zorunda kaldığımız için asansörü kullanmak istiyoruz.
Ama hiçbir pazar günü oraya yapılan asansörün açık olduğunu görmedik. Çalıştırılmıyor.
Pazar günleri tatil diye insanlar oradan hiç geçmez mi? En iyi dünya şehirleri yarışmasına giriyoruz ama en basit konuyu bile çözemiyoruz.
2012 yılında hala elinde bebek arabası taşımak zorunda kalan insanlar veya bir özürlü o merdivenlerin başında kalıyor, asansörü kullanamıyor.
Çok üzücü bir durumdur bu.
Ayrıca burası kentin en merkezi yeri ve tarihi değerlerle süslü bir bölge. Yerli ve yabancı turistlerin de en fazla ilgi gösterdiği bir konumda.
Konuyu belediyeye alttaki mail ile de ilettim..
'Yürüyen merdiven ve asansörün işletimi Çarşı Yönetimi'ne verilmiştir' şeklinde cevap aldım..
Yarın öbürgün çarşı yönetimi ya -hiç sanmam ama- bizlerden karşıya geçmek için 'buradan geçiş parayla.. Ücret vereceksiniz' derse belediye yine sesini çıkaramayacak mı?."       
Hasan CANSIZ


Alo, burası Büyükşehir

BURSARAY VE SEFERLER:- "16/1/2012 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde 'Erdal Abi' adlı köşenizde yer verdiğiniz '1 No'lu seferler lütfen sıklaşsın' başlıklı okur talebi ilgili birimlerce incelenmiştir.
BursaRay işletiminde 1 ve 2 Nolu hatta trenler 4 vagonlu çalıştırılmaktadır. Sabah 6'dan itibaren 60 adet vagon 4'lü dizi olarak, Kuzey'de Emek Hattı, Batı'da Üniversite Hattı ve Doğu'da da Arabayatağı hattına akşam saat 20'ye kadar hizmet vermektedir.
*
YAZ SAATİ BEKLENİYOR:- "24/1/2012 tarihli köşenizde yer verdiğiniz 'BOİ lütfen ilgilenin' başlıklı okur şikayet yazısı incelenmiştir.

Büyükşehir Belediyesi olarak halkımıza en güzel hizmeti ulaştırmak ana hedeflerimiz arasındadır.
Büyükşehir Belediyesi sınırları içerinde toplu ulaşım hizmeti veren tüm araçların ilk kalkış noktalarından güzergahları üzerindeki tüm duraklara varış zamanlarının web sitemizde yayınlanması ve duraklara asılması ile ilgili çalışmalarımız devam etmektedir.
Çalışmalarımızın bitiminde web sitemizde tüm güzergahlarda çalışan araçların durak noktalarına varış zamanlarını görebilme imkanına web sitemizi kullanan tüm vatandaşlarımız ulaşabileceklerdir.
Yaz saati uygulaması çalışmaları devam ettiğinden münferit saat değişiklikleri duraklara asılmamıştır. Yaz saati uygulaması başladığında tüm saat çizelgeleri güncel olarak duraklara asılacaktır."
*
BURBAK VE GAZİLER:- "28/12/2011 tarihli köşenizde yayınladığınız 'BURBAK, gazilere lütfen saygı' başlıklı okur şikayeti incelenmiştir.
BURBAK tarafından işletilmekte olan bütün katlı kapalı ve açık otoparklarda gazilerimize süresiz, ücretsiz parklanma sağlanmıştır.
Sadece caddelerde trafik düzenlenmesi ve trafik yoğunluğunun önlenmesi, yolların açık kalmasını sağlamak amacıyla bir saat ile sınırlandırılmıştır. 
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md.



Toz duman ve hafriyat
"Bursamıza yeni bir üniversite yapılıyor. Ne mutlu ama yanı başında çok çirkin bir görüntü içindeki şantiye var. Alan toz toprak, moloz içinde. Hafriyat ve malzeme kamyonlarının yolu kontrol etmeden çıkış yapmaları çok tehlikeli.  Ayrıca hastane de yakın. Buna rağmen kamyon, greyder, ağır iş makineleri yolu kendi bildikleri gibi işgal ediyor. Yıldırım gibi gelişimin merkezi olan yerde bunların verdiği olumsuzluklar ortadadır.
İlgili makamların dikkatine sunarım.."
Aynur USLU




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.