Hava Durumu

İşte Menekşe Parkı!..

Yazının Giriş Tarihi: 19.10.2018 07:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 19.10.2018 07:47

Değerli okurlarım; 16 Ekim tarihli köşemizde 'Menemenli ve pilavlı park' başlığı altında okurum Çiğdem T. imzalı ilginç bir yakınmaya yer vermiştim.
Anımsayacağınız üzere, yeniden düzenlenen Nilüfer, Barış Mah.'ndeki Menekşe Parkı'na bazı duyarsız kişilerin evlerinde yenmeyen, artık halindeki menemen ve pilavı sokak hayvanları yesin diye bırakmalarıyla parkta çirkin manzaralar oluşmuş ve köpeklerini tasmasız gezdirip çimenlerin üzerinde ihtiyaç gidertenler de eleştirilirken bazı okurlarım da aynı konu için eleştiri uyarılar yapmıştı.
Üzücü manzaraların oluştuğu Menekşe Parkı için Nilüfer Bld. dikkat çekmek için yapılan çalışmalarla ilgili aşağıdaki bilgileri köşemize ulaştırdı.
Evet büyük emek ve masrafla yenilenen bu güzel parkın bilgi ve görüntülerini okurlarımla paylaşıyorum:



"Nilüfer Belediyemizin yeni düzenlemelerle daha işlevsel hale getirdiği Menekşe Parkı, halka yeşil alanda huzurlu vakit geçirebilme imkanı sunarken, çocukların kahkahalarıyla şenleniyor.
Çevre ve sağlıklı yaşam kenti olma hedefiyle bölgeye sürekli yeni parklar kazandıran Nilüfer Bld. mevcut parklar arasından da bakıma ihtiyacı olanları revize ederek daha kullanışlı hale getiriyor.
Yenilenerek daha kullanışla hale getirilen bu parklardan biri de Nilüfer'in Barış Mah.'ndeki Menekşe Parkı.
Nilüfer Bld. parkta spor alanlarını tamamen yeniledi, yeşil alanlarda da yeni düzenlemeler yaptı. Park yeni haliyle halkın ihtiyaçlarına daha fazla cevap verir hale geldi.
Vatandaşlar da çocuklarıyla birlikte parkta sonbaharın keyfini çıkarıyor.
Toplamda 4 bin 25 m2 alana sahip Menekşe Parkı, 2 bin 50 m2'lik yeşil alanıyla bölge halkının büyük bir ihtiyacını karşılıyor.
Parkta, çocukların rahatça oynayabileceği oyun grubu ve basketbol sahası da 7'den 70'e herkesin spor yapmasını sağlıyor." - Nilüfer Belediyesi

Evet; bu park gerçekten gezilecek, görülecek bir yer. Lütfen parkta daha dikkatli olalım ve parkı koruyalım dileklerimle...

AYYILDIZ MEHTERAN TAKIMI ANKARA'NIN KALBİNDEYDİ

Gürsu Belediyesi Ayyıldız Mehteran Takımı, 'Şehrin Tam Kalbinde, Tam Vaktinde' sloganıyla gerçekleştirilen etkinlikler kapsamında bu kez de Ankara'nın kalbindeydi.
Mehteran Takımı bu etkinliklerinde, şehirlerin tarihi mekanları ve önemli noktalarında başarılı gösteriler sunuyor.
Gürsu Bld. Kültür ve Sosyal İşler Müd.nce organize edilen programda, bu kez Anıtkabir'i ziyaret eden ekip, Ankara Kalesi ve Estergon Kalesi'nde büyük ilgi toplayan gösteriler sundu ve konserler verdi..
'Tarihimizden gelen mehteran kültürünün yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasında Ayyıldız Mehteran Takımımız önemli bir görev üstlendi' diyen Gürsu Bld.Bşk. Mustafa Işık, 'Bizi biz yapan, toplumsal bütünlüğümüzün korunmasında harç vazifesi gören, tarihi, kültürel değerlerimize sahip çıkmayı görev biliyoruz. Bu bilinçle, geçmişimizden bize emanet kalan mehteran kültürünü yaşatmak amacıyla oluşturduğumuz Ayyıldız Mehteran Takımımızla, Bursa ve ülkemiz çapında etkinlikler gerçekleştirmeye devam edeceğiz" diyor.
2015 yılı başında oluşturulan Ayyıldız Mehteran Takımı, 45 kişilik ekibiyle, kısa sürede elde ettiği başarıyla, gösteriden gösteriye koşarak, önemli mehteran takımları arasına da girdi.

KARACABEY ZABITASI'NIN DİKKATİNE

"Karacabey ilçemizde kurulan Salı Pazarı'nda alışveriş yaparken 'bazı' pazarcı esnafının sebze ve meyvelerde vatandaşlara çürük ürün sattıklarına şahit oluyoruz.
Tezgahlarında sergiledikleri ürünlerin alt kısmına koydukları çürük domates, armut, üzüm ve buna benzer sebzeler bizleri çok üzüyor.
Zaten fiyatların çok pahalı olduğu günümüzde bir de çürük ürünlerle karşılaşan biz vatandaşların şikayetlerinin önlenebilmesi amacıyla Karacabey ilçesi Belediye Zabıta teşkilatında görevli ekiplerin gereken denetimleri yapmalarını rica ediyoruz.
Saygılarımızla.." - Ahmet KARA / İbrahim HOCA

YUNUSELİ HAVAALANI'NDA BİSİKLET YARIŞMALARI

Büyükşehir Belediyesi ve Bisiklet İl Temsilciliği işbirliğinde, halkın kalıtımıyla pazar günü 'Cumhuriyet Kupası Halk Bisiklet Yarışları' Yunuseli Havaalanı'nda yapılacak.
Büyükşehir Bld. Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müd. koordinasyonundaki 'Cumhuriyet Kupası Halk Bisiklet Yarışları' 13 yaş üstündeki tüm vatandaşlara açık. Bursa'da bisiklet kullanıcılarının sayısını artırmak, otomobil kullanımını azaltmak ve bu anlamda çevre bilinci uyandırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte, katılımcılar bay, bayan, lisansız ve lisanslı sporcular olarak ayrı kategorize edilecek. Katılımcılara yarışma heyecanını yaşatmak ve yetenekli genç sporcuları Bursa'daki bisiklet kulüpleriyle tanıştırıp, bisiklet sporcusu olmalarını sağlamanın hedeflendiği etkinlik, sabah saat 10.00 ile 15.00 arasında gerçekleştirilecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.