Hava Durumu

'İşte olay buuu!..'

Yazının Giriş Tarihi: 04.02.2019 08:12
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.02.2019 08:12

"Köşemize sadece şikayet ve istekler değil, zaman zaman yüreklendirici ve güzel mail'ler de geliyor. Mutlu oluyorum.
Bunlardan birini bugün paylaşırken sorunlara duyarlılık gösteren tüm belediye başkanlarımıla çalışanlarına ve okurlarıma ben de teşekkür ediyorum.
Her şey Bursamız için..
Mail aynen şöyle:
****

"Erdal Abi, merhaba..
Köşenizde kentin her yerindeki önemli konulara değiniliyor. Böyle bir platformu oluşturup, tüm Bursa'nın hizmetine sunduğunuz için sizi kutlarım..
Ne mutlu sizlere ki her gün birçok okurunuz, kimsenin kimseye karşılıksız iyiliği dokunmuyor diye itham edilen bir zamanda sırf Allah rızası için sorunları çözüme kavuşturma çabasındasınız.. Buna köprü olduğunuz için takdire layıksınız. Allah sizden ebediyen razı olsun.
Abi; köşenizi her gün okurum. En büyük üzüntüm okurların birçok önemli talebine belediyelerce yanıt verilmemesiydi. Ama 28.1.2018 köşenizde hem Büyükşehir hem de Osmangazi Bld.nin okur sorunlarını neredeyse aynı gün çözdüklerini okuyunca çok mutlu oldum.
Ve 'işte olay buuuuu!.." diye evde sevinçle bağırmışım. Ev halkı şaşırarak yanıma geldi. Sevincim görülmeye değerdi.
Belediye başkan adaylarımızın Bursa'yı birlikte yönetme çağrılarına bu tip olumlu örneklerle destek sağlanması ve bu kavramın sözde kalmaması çok önemli. Köşenizdeki her talep ve uyarıya tüm belediyelerimiz yine olumlu-olumsuz ama mutlak yanıt vermeliler.
Beni çok üzen bir konuyu bu vesileyle yeniden dile getirmek istiyorum. Beşevler Bölge Parkı'nı çok seviyorum ama burada bazı ağaçlar kurudu. Kuruyan ağaçların yerine ve boş olan alanlara belki 50 kadar ıhlamur ağacı dikilebilir. Madem Yeşil Bursa ortak hedefimiz, ne olur bu talebim ağaç dikim zamanı geçmeden olumlu olarak gerçekleştirilsin. Konuyu 3-4 kez gündeme taşıdım ama yanıt alamadım. Artık değişen anlayışla bu haber yayınlandıktan kısa zaman sonra o ağaçların dikildiği müjdesini alırım. Herkesin eline sağlık. Hep birlikte nice mutlu ve yeşil yarınlara..
Saygılarımla - İmdat GENCER/ Elektrik Mühendisi

17-D HATTI İSTİYORUZ

"Osmangazi ilçesi, Demirtaş bölgesi, Cumhuriyet Mahallesi, yaklaşık 25 bin kişilik bir mahalle ve burada ikamet etmekte olan vatandaşlarımız Cumhuriyet Alanı/Heykel veya Fomara Meydanı veya Devlet Hastanesi gibi bölgelere gitmek için üç kilometre yol yürüyerek 17-D hattında çalıştırılan BOİ otobüslerine biniyorlar.. Ben; semt muhtarı olarak mahalle sakinlerim ile birlikte topladığım dilekçeyi gerekli ve ilgili yerlere vereceğim. İsteğimiz şudur:
Cumhuriyet Mahallesi Çevre Yolu Caddesi'nde 17-C nin yanı sıra 17-D hattının da geçmesini tüm Cumhuriyet Mahallesi sakinleri olarak yetkililerimizden talep ediyor saygılarımızı sunuyoruz." - Mustafa MAYİL semt Muhtarı

MUSTAFA BOZBEY MOTOSİKLETÇİLERLE

Büyükşehir Bld. Bşk. adayı Mustafa Bozbey, Türkiye Motosiklet Platformu'nun Nilüfer'de düzenlediği "Dostlar Buluşması"na katılıp motosiklet tutkunlarının isteklerini dinledi.
Bursa'daki motosiklet kulüpleri başkanları ve üyeleri ile motosiklet sevdalılarının katıldığı buluşmada Bozbey, hem dayanışmaya ortak oldu hem de motor tutkunlarıyla sohbet etti.
Türkiye Motosiklet Platformu Başkanı Zafer Fatih Özsoy'un da katıldığı buluşmada motosikletçiler en büyük sorunlarının demir bariyerler olduğunu belirttiler. Soner Kılınç da "biz, yollarda güvenle sürüş yapabilmek için motorcu dostu bariyer yapılmasını istiyoruz. Demir bariyerler yüzünden her yıl onlarca arkadaşımız can veriyor. Yaşanan bu can kayıplarını önlemek için demir bariyerlerden kurtulup, motorcu dostu bariyerlerin yapılması. Maalesef bu konuya gereken önem verilmiyor, herhangi bir uygulama yapılmıyor" dedi.
Bozbey de bu dilekleri yerin getirmek için çaba sarf edeceğini belirtti.

PİLAVLI BİR VEFA GÜNÜ

Kentimizde tarihi eğitim kurumumuz olan ve ünlü edebiyatçılarımız, işadamları ve meslek sahipleriyle siyasetçilerimizin yetiştiği Bursa Erkek Lisesi'nin geleneksel pilav günü bu sene 5 Mayıs 2019 Pazar günü gerçekleştirilecek.
Başarılı çalışmalara imza atan ve eski mezunların kurduğu dernek yönetim kurulunun bu sene hazırladığı programda ayrıca 40,50,60,70 yıl önceki ve daha eski mezunlarına onur plaketleri değıtılacak.

GÜZELLİKLER GÖLGELENMESİN

"Nilüfer ilçemizdeki Doburca Caddesi'nde bir süre önce Bursa Büyükşehir Belediyesi'nce yaptırılan Derebahçe Sosyal Tesisleri'ne geçenlerde misfirlerimizi götürdük. Çok hoş bir yer olmuş.
Ancak buradaki sosyal tasislere gelmeden önce yolda bir süre önce yapılan bir çalışmadan sonra yoldaki asfalt zemin buraya hiç yakışmayaçak şekilde kapatılmış ve öylece de bırakılmış.
Yaratılan güzelliklerin gölgelenmemesi gerekir. Sayın ilgililerin dikkatlerine saygıyla sunarım."
Ş. Fahrettin YILMAZ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.