Hava Durumu

Kahve telvesi ve marifetleri

Yazının Giriş Tarihi: 06.12.2015 08:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.12.2015 08:58
Mutlu pazarlar...
Bir fincan kahvenin sadece 40 yıl hatırı yok sevgili okurlar.. 
Kahve telvesi mutfakta temizlikçi, bitkide koruyucu, buzdolabında koku giderici olarak kullanılabiliyor. Kötü kokuları gideriyor ve hatta köpek dostlarımızın dertlerine bile çare olu-yormuş..
Bundan sonra kahve telvesini çöpe atmam dedirtecek birkaç not geçenlerde bilgisayar ekranıma düştü. Aklınızda bulunsun diye paylaşıyorum:.



1- Sardunya, açelya ya da kamelya gibi asitli toprak seven çiçekler, kahveyi çok sever. Telve hem toprağı besliyor, hem de çayın aksine sinekleri, böcekleri, hatta salyangoz ve kargaları bitkilerden uzak tutuyor. 
2- Tencerede yanan yemeğe üzülmeyin. Tencereyi, temizlemek için en kolay yöntem onu mutfak fırçasının ucu ya da süngerinin yüzeyine sürdüğünüz telveyle ovalayın.
3- Kaynamış suyun içine telveyi ve karbonatı atın, tıkanan giderlere dökün. Kimyasal çözümler kadar olmasa da epey etkili bir yöntem.
4- Telveyi gazete kağıdına yayın, güneş veya sıcak bir köşede kurutun. Sonra bir çay alt-lığı ya da kaseye aktarıp, buzdolabının köşesine yerleştirin. O ekşi kokuyu karbonattan daha iyi emiyor.
5- Soğan, sarımsak kokusunu gidermek için ellerinizi telveyle ovuşturup yıkayın. Hem yüzeyde kalan yağ sayesinde nemlendirici etkisi de oluyor.
6- Köpeğinizi yıkarken şampuanına telve ekleyin. Böylece hem pireleri ölecek, hem de tüyleri pırıl pırıl parlayacak.
Hadi bakalım şimdi bir fincan kahveyle sabah keyfine devam. Afiyet olsun.

Yeni çıkan kitaplar

‘SELÇUKLU DÖNEMİ MUTFAĞI’
Konya Selçuklu Belediyesi Kültür Yayınları arasında  çıkan Nevin Halıcı’nın hazırladığı ve mutfağına özen gösteren hanımlar için bir kitap. Kitapta Türk mutfağının unutulmaya yüz tutmuş yüz yemek çeşidi tarifi yer alıyor. Özenle hazırlanmış kitaptaki fotoğraflarda da ayrıca Selçuklu Belediyesi’nin çini atölyesince üretilen çini tabak ve çanak fotoğrafları da yer alıyor.

TİYATRO BENİM HAYATIM/YILDIZ KENTER’in HAYAT HİKAYESİ
Ünlü tiyatro sanatçımız Yıldız Kenter’in yaşam öyküsü ve anılarının anlatıldığı kitabı Dikmen Gürün kaleme aldı. Yapı Kredi Yayınları arasında okurlarla buluşan kitapta sanatçı Kenter tiyatro mücadelesini anlatırken Türk tiyatro tarihinin büyük bir kesitine de ışık tutuyor.

Pazar neşesi  

MOZART:
- Ev sahibi plağı pikaba koyarken sordu. “Mozart’ı sever miydiniz?”. 
Sonradan görme konuk ‘geçenlerde dörtbuçuk vapurunda bera-berdik. Heybeli’ye gidiyordu’ diye yanıt verince eşi hemen karısının kulağına eğilip fısıldadı:
“Kendini rezil ettin yine hanım. Dörtbuçuk vapuru Heybeli’ye uğramıyor ki..”
(Teşekkürler Kubilay Han YALÇIN) 


Güzel sözler

“Kafanız size hükmediyorsa kralsınız, vücudunuz hükmediyorsa da köle.”

“Gölgeler düşse de yüreğinin üstüne güneşini sakın söndürme, umut yoksa yarınlar uzak kalır insana, unutma bir sen daha yok dünyada.”

 “Dostluk deniz kenarında taş toplamaya benzer. Önce toplarsın sonra teker teker atarsın. Ama bazılarını atmaya kıyamazsın.”

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.