Hava Durumu

Kaidedeki beyaz mermerler kararıyor

Yazının Giriş Tarihi: 23.12.2019 08:30
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.12.2019 08:30

"Bursamız'ın 'misafir odası' sayılan Cumhuriyet Alanı'ndaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e ait heykel ve bu anıtın mermer kaplı kaidesi özenli bir temizlik istiyor.
Doğa koşullarının neden olduğu olumsuzluğa mermerlerin bazı noktalarında yeşil küflere, kararmalara ve kuşların yarattığı kirlilik net şekilde ortada.
Kaidenin beyaz mermerleri tamamen siyaha dönüşmek üzere.
Anımsadığım kadarıyla Büyükşehir Bld. eski Bşk. merhum Hikmet Şahin göreve başladığı ilk günlerde bu anıt ve kaidesinde itfaiye elemanlarına büyük bir temizlik yaptırtmıştı.
O tarihten beri de başka bir temizlik olmadı. Sayın yetkililerin dikkatine sunarım. Saygıyla." - Kemal BAŞEREN

BU KAVŞAKTA ÇOK KAZALAR OLUYOR

"Ekte fotoğrafı olan Alaaddinbey Mah. Ayfatma Cad. ve Çiftlik Cad. kavşağında haftada en az üç maddi hasarlı trafik kazası oluyor.
Burada kazaları önlemek ancak kavşak yaklaşımında her yol ağzına hız kesici set uygulamasıyla önlenebilir.
Ayrıca okul öğrencilerinin yaya olarak kullandığı bu yolda, ölümcül bir kaza olmadan önlem alınmasını UKOME yetkililerinin dikkatine sunarım." Berkan AKKOYUNLU

PTT KARGO'DAN BİR YAKINMA!..

"23 Kasım'da internetteki bir firmadan verdiğim siparişim, firmaca 25.11.2019 saat 19.05'te, İstanbul Arnavutköy'deki merkeze teslim edilmiş. 4-5 gün aradan sonra, kargom elime geçmedi. Takip sistemine baktım. Kargomun hâlâ aynı merkezde, hiçbir işlem yapılmadan beklediğini gördüm.
Bunun üzerine, PTT'nin 4441788 no'lu danışma hattını aradım. Ulaşamadım. Günler boyu, aynı no'yu onlarca kez aradım. Ama nafile.
Son kez 9 Aralık'ta baktım. Kargomun, 7 Aralık'ta, Bursa'ya sevk edildiği, 8 Aralık 06.53'te Bursa İşleme Merkezi'ne geliş kaydı yapıldığı belirtiliyordu (Oysa bir gün önce baktığımda böyle bir kayıt yoktu).
Herhalde kargom artık elime geçer diye düşündüm. Aradan iki gün geçti. Oysa, PTT Nilüfer Posta İşleme Merkezi'ne 2 km. uzakta oturuyorum.Gelmedi.Hiç olmazsa gidip, elden alayım dedim.
PİM'ne gidip sordum. Alt kattan kargomu alabilmem için, belge verdiler. Belgeyi alınca, kargomun 11 Aralık günü saat 10.21'de, dağıtıcıya verildiğini gördüm.
Yani, 8 Aralık sabahı gelen kargo aynı bina, aynı serviste 3 gün sonra dağıtıcıya verilmiş.
Bu bilgiler saat-dakika, saniye ve hatta dağıtıcı elemanın kimliğine, siciline varıncaya dek elimde. Tüm bu uğraşlardan sonra nihayet, 11 Aralık akşama doğru, kargoma kavuştum.
Şimdi, bu yazım üzerine yetkililer, bu hızın (!) tam aksine belki "açıklama" gönderecek ve "Kasım ay sonunda / kara Cuma/ veya /efsane Cuma, vb. nedenlerle yoğunluk yaşandı, falan" diyecekler. Sakın, böyle bir açıklama göndermesinler. Çünkü, aynı günlerde, İstanbul'dan yine internetten aldığım başka bir siparişim, özel bir kargo şirketiyle, iki günde elime geçti. PTT Kargo yöneticilerini gerekli iyileştirme yapılsın diye uyarıyorum. Saygılar." Namık ARTAN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.