Hava Durumu

Kaldırım neden yok oldu?

Yazının Giriş Tarihi: 12.08.2016 04:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 04:49
“Bir süre önce Nilüfer, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’nda eskiden Caddeüstü Kafe’nin bulunduğu yerde bir inşaat başlatıldı.. 
İnşaat yapılan alanın arkasındaki sokak daha müsait olmasına rağmen şantiye çıkışı çekip gönderdiğim fotoğraflardan da net bir şekilde görüldüğü gibi bulvara verildi ve kaldırım ve bisiklet yolu yok oldu. 
Ağır iş makinelerinin giriş-çıkışı için yaya kaldırımı ve bisiklet yolu ‘kapatıldı’. 
İş makinelerinin alana giriş çıkışı bir süre sonra kaldırımdaki ağaçlara ve bulvara da büyük zarar verebilir.. 



Oysa yaya kaldırımları ve özel ayrılmış bisiklet yolları semt sakinlerince yoğun olarak kullanılıyor. Ve bu durum da tabii ki tehlikeler arzediyor.       
Sayın yetkili makam sahiplerinin bu anormal uygulamaya izin vermemeleri gerekiyor. Bu nedenle inşaata ait şantiye girişi çok büyük problemler yaşanmadan hemen değiştirilmelidir. 
Saygılarımla uyarıyorum.” 
Adının açıklanmasını istemeyen bir bölge sakini 

TEŞEKKÜR PANOSU
Kelebek Ecem!..

“Geçenlerde yeni açılan Hüdavendigar Park’a gittik. Bir süre dolaştıktan sonra Kent Kafe’de oturup yorgunluk atmak istedik. Ancak rüzgar çıktı ve hava çok serinleyiverdi.      
Oturduğumuz masada müşterileri serin-soğuk havalardan korumak için konulan şalları aradık ama yoktu, bulamadık. 
O sırada yanımıza gelen güler yüzlü, çok şirin, çalışkan bir kafe çalışanı genç kızımıza durumu söyledik. Koştura koştura gitti ve bir yerden bulduğu şalları hemen getirdi.
Onuruyla çalışarak hayatını kazanan ve kafe içinde adeta kelebek gibi uçuşup  müşterilere güler yüzle hizmet eden görevli genç kızımızın çıkışta adını aldım. Ecem Karadeniz’miş.
Ecem’in tüm çalışan gençlere örnek olmasını diliyor, kendisini de kutluyorum. Şansı açık olsun. Allah onu da iyi insanlarla karşılaştırsın..”
Sema T.

Bisikletler yasaklanmalı

“Mihraplı bölgesindeki Hüdavendigar Parkı’na tatil günlerinde ailecek severek gidiyoruz. 
Ama halkın bu parka teveccühü arttıkça çeşitli sorunlar da devamlı olarak çoğalıyor. Yetkililerin aşağıda sıraladığım konudaki sorunlara ilgisini rica ediyoruz. 
Örneğin; hafta sonları otoparklarda yer kalmadığında pek çok özel araç sahibi otolarını kaldırımlara park ediyor ve bu yüzden kaldırımlardan yaya geçişi mümkün olamıyor. 
Neden bu araçlara göz yumuluyor, neden ceza uygulanmıyor? 
Ayrıca, bisikletliler aşırı süratliler ve neredeyse birbirleriyle yarış halindeler. Parkımız, bisiklet yarışlarının yapıldığı bir veledrom değil ki.. Bisikletliler konusunda acilen bir çalışma yapılmalı. 
Ya güzergahları ayrılmalı, ya da hızlı giden, yarışan ve tehlikeli hareketler yapan bisikletliler yetkililer tarafından uyarılmalı, gerekirse bisikletleri kilitlenip park içi kullanımından men edilmeli. Zaman zaman da motosikletli sürücülerin park içinde hareket halinde olduklarını görüyoruz. Tüm bu olumsuzluklar hakkında gereğini rica ediyoruz.
Saygılarımla”
Ahmet TANKAYA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.