Hava Durumu

Kaldırımda tüp tehlikesi!

Yazının Giriş Tarihi: 10.10.2016 06:47
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.10.2016 06:47
“Cumhuriyet Alanı’nda (Heykel önü) yaya ve araç trafiğinin en yoğun olduğu bir kavşak var. Kavşak, hem Atatürk Yeraltı Çarşısı merdivenleri başında, hem de Lineer Mağazası önünde. Buradan Maviköşe semtine günün her saati yaya vatandaşlar da gidip geliyor.
Fakat araç ve yaya trafiğinin böylesine yoğun olduğu kavşak kenarındaki yaya kaldırıma bir süre önce yerleşip tezgah kuran bir seyyar satıcı (ki belediyeden gerekli izni de aldığını sanıyorum) burada yiyecek satışı yaparken çevresini de bir hayli ve dikkati çeken şekilde genişletti.



Kimsenin ticari yaşamına, kazancına bir şey demem.. Allah versin, çok kazansın.
Ama olası bir tehlike mevcut şimdi burada. Çevreye bir hayli yayılmış olan işyerine bir de bütangaz tüpü konulmuş!.
Bütangaz tüpünün çevresinde ise gerekli güvenlik önlemi hiç yok!.. 
Durum bu olunca olası bir tehlike de yaşanabilir görüşündeyim. Allah korusun olası bir gaz kaçağı sonrasında tüp patlaması koskoca mahalle, işyerleri, evleri, insanları olumsuz şekilde etkilediğine göre, burada da durum aynı. Ayrıca günün her saati yüzlerce vatandaş, yüzlerce araç gelip geçiyor bu kavşaktan ve yaya kaldırımlardan.
Her an ciddi tehlikeler saçacak olayların yaşanmaması için sayın ilgililerin dikkatini çekiyorum. Umarım gerekli inceleme ve tedbirler alınır.
Saygılarımla..” 
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur 

Kumla’da yıkımlar ve sahil temizliği


“Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce kıyı kenar ve imar yasasına aykırı olan Gemlik’in Kumla Mahallesi sahillerindeki bazı binaların yıkımı için alınan karar doğrusu çok yerinde bir uygulama..
Bizler yıllardan beri aynı meseleden şikayetçiydik. Kıyılarımıza yapılan bazı  binalar yüzünden denizi görmemiz bile imkansızdı.
Gemlik Belediyesi’ne ait tatil beldesi Kumla’daki Çınaraltı, Akarsu, Yalı, Grup, Hakan, Damla, Şelale ve Dinçer çay bahçelerinin de aynı yasa gereği yıktırılacağını duyduk. 
Çınaraltı Gazinosu’ndan Gemlik’e doğru olan Orman Kampı önündeki binaların da ihmal edilmemesini ve yıktırılarak sahillerin vatandaşlarımıza tamamen açılmasını rica ediyoruz.. Saygılarımızla.”
Emekli Öğrt.Nihal KAPLAN ve komşuları

TEŞEKKÜR PANOSU


Tarihi çeşme pırıl pırıl

“İşyerime giderken yakından gördüğüm üzücü bir manzarayı köşenize yazmış ve 4 Ekim’de yayınlamıştınız.
Değindiğim konu; yerli ve yabancı turist gruplarının en sık ziyaret ettikleri tarihi Ulucami’nin batı köşesi önündeki tarihi çeşmenin mide bulandıran, tiksinti yaratan çok pis haldeki manzarasıydı..
Şikayetimin yayınlanmasından iki gün sonra oradan geçerken dikkatimi çekti. Tarihi çeşmenin aynası, yalağı ve çinileri; her tarafı yıkanmış, temizlenmiş, pırıl pırıl olmuş.
Kim duyarlı davranıp bu temizliği yaptırdıysa ve yaptıysa teşekkürler ve bu duyarlılığın sık sık gösterilmesi ricalarımla..”
Dilek PINAR
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.