Hava Durumu

Kaldırımlar çok sıradan

Yazının Giriş Tarihi: 22.08.2017 08:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.08.2017 08:00

"İzmir'de doğdum büyüdüm. Hayatımız Bornova'da levantenlerin sağlı sollu diktiği ve tüm sokak ve caddeyi gölgeleyen ağaçların olduğu sokaklarda veya Kordon-Alsancak'ta geniş parkurlarda yürüyüş veya bisiklete binerek geçti. İş hayatım için yaşamaya karar verdiğim Bursa'ya ilk geldiğimde en yakın mesafelere bile insanların yürüyerek gitmek yerine arabayla gitmesine veya sokak ve caddelerinin cıvıl cıvıl olmamasına, yürüyen insanların azlığına çok şaşırmıştım.
Şimdi pek çok bölgede yeni kaldırım inşaatları var. Eskileri muhtemelen 25-30 yılda dağılmış, değişmesi gerekiyordu. Yetkililere kaldırım değişimleri için teşekkürler.
Ama yapılan kaldırımlar çok sıradan ve bu caddeler Bursa'nın cazibe noktaları olabilecekken son derece estetikten uzak. Ülkemiz çok zengin bir ülke değil. Kaynaklarının dikkatli ve verimli kullanılması gerekir.

Karafatma Heykeli'nin hemen altında Ihlamur Parkı çevresindeki kaldırımlar ekte fotoğrafladığım şekilde yapıldı. İnsan orada yürürken keyif alıyor. Birkaç farklı renk tonunun kullanımı çok hoş.
Yeni kaldırımlarda da benzer birkaç farklı ton kullanılabilir ve parke taşları da sıradan taşlardan değil siyah-beyaz benekli parke taşlardan seçilebilir. Kaldırımlar zaten dar. Ortalarındaki beton direkler öylece bırakılacağına ilgili elektrik kurumuyla ortak çalışma yapılıp kablolar yeraltına alınabilirdi. Birkaç sene içinde o kablolar yeraltına alınmak istenince kaldırımlar 3.kez mi yıkılıp yeniden yapılacak. Milli servete yazık değil mi?
Beşevler caddeleri diğer caddelerdeki gibi oldukça karanlık ve geceleri yürüyüş yapmak için cazip değil. Buralara Özlüce taraflarında olduğu gibi modern, estetik ve nispeten çok geniş olmayan sokak aydınlatma lambaları kaldırımın ortasına değil de en kenarına gelecek şekilde dikilse Beşevler'in güzelliğine değer katar.
Kaldırım kenarlarında uygun noktalara ağaç dikimi ve bisiklet yolları yapımı da önemli. Ama kaldırımlarda buna yer yok gözüküyorsa keyifli yürüyüşler yerine en yakın noktalara bile özel araçla gidilmesine şaşırmak gerek herhalde."
Saygılar."

Serkan ÖZGİRAY/ End.Yük.Müh Üretim Teknolojileri Yatırım Uzmanı

*Havai fişekler önlenmelidir

"Eski Demiryolualtı Mahallesi sakinleriyiz. Bu bölgede haftanın pek çok gecesinde düğünler ve çeşitli kutlamalar için havai fişek gösterileri yapılıyor. Bu fişeklerin patlatılması sırasında çıkan aşırı patlama sesleri ise özellikle küçük çocuklarımızı çok fazlasıyla korkutuyor.
Havai fişeklerin atılması önlenmelidir.

Ayrıca, semtimiz sokaklarında hoparlörle yüksek ses yayını eşliğinde satış yapan çeşitli seyyar esnaf da geceleri vardiya nedeniyle çalışmış ve gündüz saatlerinde uyumak, istirahat etmek isteyen semt sakinlerimizi çok rahatsız ediyor.
Osmangazi Belediyesi zabıta ekiplerinin bu iki konu hakkında da harekete geçmesini rica ediyoruz.
Saygılarımızla.."

Bölge sakinleri

*Onaylamak kolay ama ya sonra?..

"Toplum vicdanını rahatsız eden bazı yapılaşmalar ile ilgili yazılar basında yer alıyor ancak ilçe ve büyükşehir belediyeleri bunlarla ilgili geri bildirim yapmıyor.
Maalesef yoğunluk olan yerlerde yoğunluk daha artmalara neden oluyor. Osmangazi ilçesi Geçit bölgesi ile Nilüfer ilçesi, Ahmet Yesevi ve Balat mahallelerinin çok yerinde ve Mudanya Yolu üzerine sürekli yeni ticari alanlar ekleniyor.
Hatta buradaki kaldırımlar o kadar geniş tutulduğu halde otoparka dönüşmüş durumda.

Hani yaya öncelikli şehir, hani engelli yurttaşlarımıza, hani bebek arabalılara uygun kaldırımlar, hani bisiklet yolları?.
Çevre yoluna dönüşte ise yüksek katlı olacağı resimlerinden anlaşılan bir bina yükseliyor.
Bu bina bitince durum acaba ne olacak, sorun hangi boyutlara ulaşacak?. Belediye meclislerinde elini kaldırıp onay vermek kolay..
Ancak ya sonrası?..

Özgür ER

*TEŞEKKÜR PANOSU

Light süt

"16 Ağustos 2016 Çarşamba tarihli Bursa Hakimiyet gazetenizdeki köşenizde Ataevler Özdilek Alışveriş Markezi'nde bir süreden beri SÜTAŞ'ın ürettiği sıfır yağlı light sütü bulamadığını belirtmiş ve dikkat çekmek istemiştim.
Uyarım dikkate alınıp isteğim ertesi gün hemen yerine getirilmiş. Aradığım sütü o sabah bulunca sevindim.
SÜTAŞ ve ÖZDİLEK yetkililerine gösterdikleri duyarlı davranışları nedeniyle teşekkürler ediyorum."

Binnaz B.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.