Hava Durumu

Kanalizasyonlu ve kokulu bir durak!

Yazının Giriş Tarihi: 17.05.2018 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.05.2018 08:09

"Osmangazi ilçesi, Çekirge bölgesi, Hüdavendigar Mah.'ndeki Dikkaldırım Cad.'nde Çavuşoğlu Market önünde yer alan Belediye Otobüs Durağı yanındaki duvarlardan yaklaşık birbuçuk aydan bu yana pis ve ağır kokular yayan kanalizasyon suları akmaya devam ediyor.
Çevreye ağır kokular saçan kanalizasyon suları aynı zamanda mikrop yuvası bir durum yaratıyor.
Otobüs durağında bekleyen yolcular ve çevre sakinlerini çok rahatsız eden bu durum hakkında BUSKİ ve Belediye Zabıtası'na yaptığımız şikayetlerden hiçbir netice alamadık, başvurularımız sonuçsuz kaldı.
Otobüslerini bekleyen ve buradan geçen çok sayıda kişi çevreye yayılan pis sulara basmamak için yön değiştirirken çıkan pis kokulardan da çok güç durumlarda kalıyorlar.
Yaşanılan sorunun bir an önce giderilmesi ve gerekli çalışmaların yapılması için sayın yetkililerin harekete geçmelerini çok rica ediyoruz.
Saygılarımızla."

Başkan Sargın halat çekti

Unutulmaya yüz tutan geleneksel çocuk oyunları, İznik'te anımsandı. İlçe Stadı'ndaki etkinlikte çocuklar doyasıya eğlenirken Bld.Bşk.'ı Osman Sargın da çocuklarla halat çekme oyunu oynadı.
İznik Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Md.'nün düzenlediği şenliğe Kaymakam Bülent Bayraktar da katıldı ve güzel bir gün yaşandı.
Bld. Bşk. Osman Sargın 'teknoloji çağındayız. Geçmişteki birçok oyunları unuttuk. Şenlik, bunları anımsatmak için. Ayrıca bu aktivite gençlere fiziksel, bedensel ve zihinsel açıdan gelişme sağlayan oyunlar' dedi.
Şenlikte yakan top, mendil kapmaca, halat çekme, sek sek, ip atlama, yumurta taşıma, çuval yarışı, ok atma, penaltı vuruşları ve engelli parkuru oyunlarına protokol üyeleri de katıldı ve neşeli bir gün yaşandı.

"İşinizi, aşınızı ve evinizi sevin"

"İşinizi, aşınızı ve evinizi sevin" sözü Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan'a ait.
Ve Başkan Kurtulan gerçekten de işini çok seviyor olmalı ki, Mustafakemalpaşa'da durmak nedir bilmeden çalışıyor.
Dün Baia Hotel'de geleneksel hale gelen Sönmez Medya Buluşmaları'nda Bursa Hakimiyet ve AS TV mensubu arkadaşlarımızla bir araya gelen Başkan, net ve detaylı açıklamalarıyla ilçeye kazandırılan eserlerden mutlulukla söz etti.
İlçede yılların özlemi olan 'Gençlik Merkezi Projesi' konusundaki soruma da şu yanıtı verdi:
"Bizden önceki büyüklerimiz böyle bir ihtiyacı gidermek için 90'lı yıllarda adım atmışlar ama proje zamanla durmuş..
Biz tekrar kolları sıvadık. 37 dönümlük bir alanda şimdi örnek bir projeyi yaşama geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesindeki alanı belediyemize kazandırdık. Büyükşehir Belediyemiz'le tekrar projeler yapıldı. Yüzme havuzlarının bulunduğu alan şimdi spor, kültür ve sosyal yaşam merkezi haline getiriliyor. 30 milyonluk projede yarı olimpik yüzme havuzu, spor ve güreş salonları, soyunma odaları, hakem-antrenör odaları, tribünler, kafeteryalar yapılıyor.
Yürüyüş, bisiklet yolları, futbol, basketbol sahaları, çocuk oyunları ve piknik alanları, çok amaçlı iki salon, sinema-tiyatro, seminer, sergi salonları, kapalı otopark ve mescidimiz sekiz ay içinde faaliyet geçecek.
Yani Mustafakemalpaşa ilçemizin değişim öyküsü devam ediyor."
Hadi bakalım kolay gelsin Başkan. İlçeye özgü ünlü 'Kemalpaşa Tatlısı' gibi Gençlik Merkezi'nin de örnek olmasını dilerim..

Eski hamam müze oldu..

"Tirilye'deki tarihi hamam müze oldu..
Mudanya'nın doğal, kültürel ve tarihi değerlerini gün yüzüne çıkararak dünyaya tanıtmaya çalışan Mudanya Bld. Tirilye Müzesi'ni 'Mudanya-Tirilye Fotoğraf Sergisi' etkinliğiyle hizmete açarken eski tarihi hamama da yeni bir işlevsellik kazandırdı.
Mudanya Bld. Basın Yayın Halkla İlişkiler Birimi çalışanlarıyla, fotoğraf sanatçıları Emre Kırşallıoba, İsmail Doğru, Mehmet Emin ve Müfit Ateş'in Mudanya ve Tirilye'nin değerlerini ölümsüzleştirdiği birbirinden ilginç fotoğraflardan oluşan sergi, yoğun ilgi gördü.
Sergi açılışında Mudanya Bld. Bşk. Hayri Türkyılmaz, Bşk. Yardımcısı Servet Usta, Kültür ve Sosyal İşler Md. Sevgi Ursavaş, Tirilye Mahalle Muhtarı Süleyman Alkız, Tirilye eski Bld. Bşk. Hüseyin Kara ile belediye personeli, fotoğrafçılar ve Tirilye sakinleri katıldılar ve sanatçıları tebrik yağmuruna tuttular.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.