Hava Durumu

Kapalı kasa ve branda zorunluluğu getirilmeli

Yazının Giriş Tarihi: 30.03.2015 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.03.2015 08:09
“Geçtiğimiz aylarda Almanya’ya iş amacıyla yaptığım bir seyahatte tüm ağır vasıtaların en sol veya orta şeritten gittiklerini ve tamamının kapalı kasa olduğunu görünce epeyce şaşırdım.. 
Birlikte çalıştığımız teknisyenlere bunun nedenini sorduğumuzda Almanya’daki ağır vasıtaların trafiğe çıkabilmeleri için kapalı kasa olma zorunluluğu olduğunu ve bu sayede yola parça, atık vb.dökülmediğini ve çok daha güvenli olduğunu söyledi. 
Bursa’da zaman zaman aracımla seyahat ederken ağır vasıtalı araçların (moloz, boru veya hurda sac taşıyan) pek çoğunda branda bile yok. 
Hatta seyir halindeyken bazılarından parçaların düşüp savrulduğuna da tanığım. 
Bir süre önce biraz farklı bir sebeple buna benzer Akhisar’da feci bir kaza yaşanmış ve çok şükür baba ve kızı hafif yaralı olarak kurtulmuştu. 

Benzer kazaların yaşanmaması adına açık kasalı kamyonlarda branda denetimlerinin artırılması ve yüklerin sıkıca bağlandığının kontrolü gerekir. 
Mutlaka trafik ekipleri bu konuda denetimler yapıyor ama olumsuz örnekleri çok sık Yeni Yalova Yolu, Çevre Yolu, Uzak Çevre Yolu ve İzmir Cad.’nde görebiliyoruz. 
Bu konuda denetimler sıklaştırılırsa olumsuzlukların önüne geçilebilir.
Sn. ilgililer olumlu bir yaklaşım sergilerler umarım.
Saygılar.”
Müh. Fikret ÇELİKER

***

UMUDUMUZ SOLMASIN SN. BAŞKAN BOZBEY


“Geçen hafta gazetenizdeki köşenizde okurunuz Sn. Yaşar Ulucan’ın yeni kurulan mahallerin ihtiyaçlarıyla ilgili haklı eleştirilerini okudum.
Öncelikle Bursa halkının dilek ve şikayetlerini iletebilmemize vesile olduğunuz için teşekkürü borç bilirim.
Bursa yaşanılası dünya şehirleri listesinde Türkiye’nin 1 numarası olarak yer aldı geçtiğimiz günlerde.
Yaklaşık 2 yıl önce o zamanlar adı bile olmayan Nilüfer’deki 23 Nisan Mahallesi’ne yerleşirken her yerde gördüğüm ama hâlâ aynı şekliyle duran “park alanı, sosyal alan”  tanımlamalarıydı belki de bu unvanı kazandıran.

En büyük sıkıntı imar planlarının yürütülmesiyken buna engel olabilecek tek durum yönetimlerin değişkenliği olabilirdi ama Nilüfer bu konuda Belediye Başkanına  o mazereti vermeyerek üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. 
Eğer karşılığını alamazsa tercihlerini yeniden değerlendirmesi kaçınılmaz olacaktır.
Sitemizin karşısında park alanı olarak tanımlanan koskoca bir alan aylardır mıcır zeminiyle, kanalizasyon borularıyla, iş makineleriyle ziyan edilmiş durumda ve belediyenin arka bahçesi gibi kullanılıyor,
Oysa imar planları zamanında devreye alınmış olsa, ağaçlar dikilmiş ve çimlendirilmiş olsa bugün “Türkiye’nin en yaşanılası şehrinde yaşıyoruz” derken soru işaretlerimiz olmayacaktı.
Zaman hızla geçerken ne kendimize, ne çocuklarımıza kaybettiklerini bir daha veremeyiz.
Eve kapanmış, televizyonun, bilgisayarın esiri olmuş çocuklarımızı parklarda büyütürken mutluluklarını görmek, yeni oyun arkadaşları edinirken “iyi ki buraya taşınmışız” deyişlerini duymak istiyorum.
Nilüfer ilçesi halkının bireyi olduğunu her fırsatta hissettiren değerli Bld. Bşk.Sn. Mustafa Bozbey’in bu konularda bizleri anlayacağı umudumuzun solmaması dileğiyle..”
Hasan TURAN
Sis Lambaları Montaj Sorumlusu  Magneti Marelli  Mako Elektrik San.Tic.A.Ş.

***

65 YAŞA 4 BİNİŞ


“65 yaş ve üzerindekilerin toplu taşım araçlarından ücretsiz yararlanmaları devam ederken alınan yeni bir kararla bu uygulama 4 binişle sınırlandırılmış.
Oysa Bursa büyüdü. Çoğu zaman üç aktarma bile yapılıyor. Her gidişin bir de dönüşü var. Yani altı biniş yapılıyor. Yaşlı insanlar, hastalar kart geçmeyince hiç olmadık yerlerde otobüsten indirilip bilet almaya zorlanıyor. Ama bilet satılan yerler çok sınırlı. Üstelik bu yaştaki kişilerin çoğu da emekli ve çok az maaşla geçiniyor.
Sn. ilgililerin gerekli iyileştirmeyi yapmalarını tüm 65 yaş üstü vatandaşlar adına saygıyla rica ederim.” 
Mustafa DARENDELİOĞLU

***

ALO, BURASI OSMANGAZİ


BÜYÜKŞEHİR’İN: “Gazeteniz köşesinde 27.2.2015’te ‘Osmangazi Fen İşleri Uyuyor mu?’ başlıklı okur şikayeti yayınlanmıytı
Emek, Adnan Menderes Mah. Turgut Özal Cd.’nin her tür bakım-tamir ve düzenleme çalışmaları Büyükşehir Bld. sorumluluk alanında kalmaktadır.”
***
KOZA HAN:“23.2.2015 tarihli köşenizde ‘Tarihi Koza Han’a yakışmıyor’ başlıklı okur şikayetine yanıt:
Koza Han ve çevresinde Zabıta ekiplerimizin müteakip zamanlarda gündüz ve gece yaptığı kontrollerde mendil satıcısı veya herhangi bir seyyar satıcıya rastlanmamıştır. Kontroller devam edecektir.”
Mustafa DÜNDAR Osmangazi Bld. Bşk. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.