Hava Durumu

Kapalıçarşı ve cır cır ağustos böceği

Yazının Giriş Tarihi: 26.09.2014 08:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.09.2014 08:17
İlkokulda öğrendiğimiz öğretici bir çocuk şiiri vardı. ‘Ağustos böceği çaldı saz, bütün yaz/ Kış gelince karınca dedi şimdi oyna biraz..’
Okurum Ali Küçüksarı’dan gelen fotoğrafları görüp yakınmayı da okuyunca aklıma bu şiir geliverdi.
Gerçi çalışmalar devam ediyor; stop etmiş değil. 
Ama tam da bayram üstü esnafımız ve halkın alışverişe çıktığı şu günlerde işyeri sahipleri ve vatandaşlar yakınmalarında da haklı bence.
İşte sayın Küçüksarı’nın yakınmaları:
***
“Ulucami çevre düzenleme çalışmaları ile tarihi Kapalıçarşımız’ın zemininden başlayan çalışmalardan sonra çatısının da yenilenmesine geçildi. 


Ama yağışlı, yağmurlu bir mevsim başlarken..
Bursamız’ın en önemli ticari merkezlerinden biri sayılan ve yerli-yabancı turistlerin de ziyaret ettikleri tarihi Kapalıçarşımız’da ve yakın çevresinde madem ki bu işler yapılacaktı da aradan geçen koskoca bir yaz mevsiminde bu işe neden başlanılmadı?.

Yaklaşan Kurban Bayramı alışverişlerinin başladığı şimdilerde esnaf da çok mağdur, çarşımıza alışverişe gelen halkımız da.. 
Vatandaş, onca inşaat malzemeleri arasından gelip geçerek bayram alışverişini rahat rahat nasıl yapacak?.
Yapılan bu çalışmaların on gün içinde biteceği söyleniyor ama bu gidişle yılbaşını görecek gibiyiz!..
Yakınmalarımızın dikkate alınmasını rica ederiz. Saygılarımızla..”
Ali KÜÇÜKSARI 

***

DÖRT MEVSİM PARKI HAKKINDA


“Ataevler Mahallesi’nde (Nilüfer ilçesi) Dört Mevsim-Yılmaz Akkılıç Parkı’nda bulunan havuzumuz ve fıskıyeleri parkımıza özellikle geceleri ayrı bir güzellik katıyordu.
Çünkü havuzun içindeki çeşitli nokktalardan tazyikle yükselen fıskıye suları renkli ışıklarla çok cazip bir şekilde aydınlatılıyordu.
Geçen pazartesi gecesi uzaktan gelen misafirlerimizle parkımıza giderek bu güzellikleri seyrettirmek ve Nilüferli olarak kıvanmak, bir kafede çay içmek istedik. Hava çok güzel ve parkımız da pek kalabalıktı.
Fakat ne yazık ki fıskıyeler çalışmasına çalışıyor ama renkli ışıklarla aydınlatma sistemi durmuş, çalışmıyordu. Kapkaranlıktı.
Epeyce masraf edilip yaptırılmış bulunan güzel işlerin bakımı neden daha sonra denetlenmiyor acaba?
Nilüfer Belediyesi Park Bahçeler Şubesi yetkililerine meydana getirilen güzel işlerin kontrol edilmesi ricalarımla durumu nakletmek istedim.
Saygılarımla..”
Olcay KARABAY

***

KOYUN GİBİ ATLADILAR


“Yurt genelinde güvenlik birimlerinin aldığı bir karar ile tüm şehirlerimizdeki  nikah dairelerinden çıkan yeni evlilerin araçlarına musallat olup zorla bahşiş toplayanlara karşı etkin mücadele başlatıldığını gazeteler ve televizon haberlerinden okudum, izledim..
Hatta İstanbul’da bir nikah töreni sonrası eşiyle evine giden bir damadın bahşişçiler yüzünden feci şekilde can verdiği de bu haberler arasında yer almıştı.
Hadise gerçekten çok üzücü idi..
Bursamız’da da bu tür zoraki yollarla bahiş toplayanlar ne yazık ki hala mevcut.
Geçtiğimiz hafta içinde Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan bir dostumuzun  nikahına gittik. Aynı yerde daha evvel yapılan bir tören sonrası evlerine giden genç çiftin bulunduğu gelin arabasının önüne birdenbire adeta koyun gibi atlayarak bahşiş almak isteyen çocuklar gördük..
Bu yüzden her an tatsız şeyler yaşanabilir.
Gerekli olan önlemlerin Bursa’da da dikkatle ve ciddiyetle uygulanması yerinde olacaktır.
Saygılarımızla..”
Adının açıklanmasını  istemeyen bir okur

***

SPOR TESİSLERİ VE İÇKİ ŞİŞELER 


“Sabah saatlerinde spor yapmak için Osmangazi Belediyesi’ne ait Hüdavendigarspor Tesisleri’ne sık sık gitmekteyim.
Ama son zamanlarda çekip gönderdiğim fotoğrafta da görüldüğü gibi tesisin duvar kenarlarında, duvar üstlerinde ve yürüyüş yerlerinde sık sık içki şişeleri, kırık camlar ve bira kutuları ile karşılaşıyoruz.

Bugün erken saatlerde gittiğimde tesiste spor yapan kimseyi göremeyince burada kalıp kalmama arasında ve acaba bu kişiler burada sızmış kalmış olabilirler mi diye düşünüp korkuya kapıldım. 
Daha sonra başka hanımların da buraya geldiğini görünce spor yapmaya devam ettim.
Osmangazi Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Dündar’ın bu konuya el atmasını ve buraya güvenlik elemanı konulmasını istiyoruz.”
Zuhal AYDIN

***


AKÇAKOYUN'A TANKERLİ SU

“15/9/2014 tarihli gazetenizdeki köşenizde yayınlanan ‘Suyumuzu geri istiyoruz’ başlıklı okur yakınması ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Yakınmaya konu olan Akçakoyun Mahallesi’ne, BUSKİ tarafından susuzluk sorununu gidermek amacıyla Temmuz 2014 tarihinden itibaren su tankeri ile mahalle deposuna su takviyesi yapılmaktadır. 
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk.Şb. Md. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.