Hava Durumu

Kaplıçarşı mı, kapalı hamam mı?

Yazının Giriş Tarihi: 28.09.2016 04:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.09.2016 04:51
“Geçen hafta yağışlı bir günde Kapalıçarşı’ya alışverişe gitmek zorunda kaldım. Ama gittiğime de pişman oldum. Çünkü bir tarafım kırılmadan eve dönebildiğim için Allah’ıma şükrediyorum.
Tarihi Kapalıçarşı’nın zeminini mermer kaplamışlar. Geçirdiğim beklenmedik kazanın sebebi de bu oldu. Çünkü mermer zemin çok kaygan. Dışarıdan gelirken ayakkabılarımın altı da ıslandığı için zemindeki mermer çok kaydı..
Tarihi Kapalıçarşı’nın zeminini neden mermerle kapladılar?. İnsanların ayağı kaysın düşsünler diye mi?. Burası Kaplıçarşı mı, kapalı hamam mı?. Hamamların, kaplıcaların zeminine mermer döşenir. Bu nasıl düşünülmez, nasıl dikkate alınmaz; vallahi hayret?!.. 



Üstelik burası madem ki tarihi bir mekan, zeminin de tarihi yapılara uygun bir şekilde düşünülmesi gerekirdi.
Ayağım kaydı ve aniden yere düşerken yanından geçtiğim ve kapıda duran bir dükkan çalışanı kolumdan tutarak bana yardımcı oldu. ‘Geçmiş olsun kardeşim. Böyle şey sık sık oluyor maalesef’ dedi. Kendisine teşekkür ederim.
Kapalıçarşı ile ilgili bir durum daha var. Yakın zamana kadar çarşının giriş ve çıkış kapıları üzerinde o güne ait altın fiyatlarıyla ilgili ışıklı bildirim panosu vardı. O da nedense kaldırılmış?..
Esas lazım olan ışıklı levha kaldırılırken zemine mermer döşeniyor, böyle şey olur mu hiç. Yaşanılan problemin ele   alınmasını rica ederim.”
Özlem YILMAZ 

BOİ durakları nereye gitti?   

“Sırameşeler semtinde bulunan Belediye Otobüs İşletmesi’ne ait kapalı durağın yerinde bir süreden beri yeller esiyor.. Yağışlı günler başladı. Burada gelecek olan otobüsümüzü beklerken sırılsıklam oluyoruz.
Aynı şekilde Yeni Yalova Yolu üzerindeki karşılıklı BOİ duraklardan çoğu da kaldırılmış. Yerlerine de sadece birer direk ve üzerinde de ‘durak’ yazılı birer levha konulmuş.
Otobüslerimizin durağa gelmesini zaten çok bekliyoruz. Bir de yağmur ve güneş altında bekleyip durmak vatandaşa reva mı?..”
Özcan TARZAN

BUSKİ, bir bardak su bile gitmez!..

“Maviköşe’de ve Setbaşı semtinde bulunan Mahfel Kıraathanesi önündeki yağmur suyu ızgaraları ağzına kadar tamamen dolmuş kalmış.. Izgaraların içi toprak, moloz, yaprak vs. ile görülmeyecek şekilde kapalı bir halde. 
Buralardan değil sel suları, bir bardak su bile         akıp gitmez!..
Mevsim gereği yağmurlar artık başladı sayılır. Yarın öbür gün çok şiddetli yağmurlarla meydana gelebilecek sel suları ızgaralar kapalı olduğu için yolları kaplar ve çevreye de, trafiğe de zarar verebilir, beklenmedik olaylar yaşanabilir..
Sadece belirttiğim noktalar da değil; şehirdeki bütün yağmur suyu ızgaralarının elden geçirilmesi ve gerekli temizlik çalışmalarının hemen yapılması şart.
BUSKİ’in dikkatine sunarım.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Çalgıcı Mektebi’ne kayıtlar kapanıyor...

Bursa Büyükşehir Belediyesi Orkestra Şube Müdürlüğü Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği, Çalgıcı Mektebi bölümlerine ve Çocuk Koroları’na yetenek sınavıyla yeni öğrenciler alınıyor.
Kayıtlar 30 Eylül 2016 Cuma gününe kadar orkestra.bursa.bel.tr  adresine online kanalıyla yapılabilecek.
Müzik sevdalısı okurlarıma duyururum.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.