Hava Durumu

Karafatma yaya geçidinde göçme

Yazının Giriş Tarihi: 24.01.2017 09:35
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.01.2017 09:35

"Beşevler, Karafatma üzerindeki yaya geçidinde bir süre önce bir çalışma yapıldı. Bunun asfalt tamiri olduğunu sanıyoruz. Asfaltlaması da geç yapıldığı için o bölgede derin çukur oluştu. Araçlarımız günlerce zarar gördü. Daha sonra asfaltlanınca sorunun tamamen geçtiğini düşündük.

Oysa bir süre sonra onarılıp asfaltlanan kısım da çökmeye başladı. Sıra gelmemiş olacak ki çukur daha da derinleşmesine ve genişlemesine rağmen onarılmadı. Çukur şimdi daha da büyüdü, derinleşti..
Ayrıca, bu kavşağın 2.çıkışında (FSM Bulvarı'na gidiş yönünde) derin bir yarık var. Araçlar oradan da geçerken zarar görüyor. Pis sular doluyor. Yaya geçidindeki yayalara su sıçrıyor. Hazır ekipler onarıma gelmişken orayı da elden geçirmelerini rica ediyoruz. Tekrar tekrar iş olmasın lütfen.


Bir de; neden onarılan yer bu kadar kısa sürede yeniden çöküyor? Yapım tekniğinde bir hata mı var? Köşenizde asfalt sorunlarıyla ilgili sürekli şikayetler yayınlanıyor ama hiçbir iyileşme de olmuyor.
Konuyu yetkililerin dikkatine sunarız." Çevre sakinleri

Dobruca yolcuları perişan durumda!

"Tüm sayın ilgililere merhaba..
Fotoğraftaki yer Cumhuriyet Alanı'na açılan Feraizcizade Sokak'ta bulunan dolmuş durağı.
Bilindiği gibi burası kentin tam merkezi bir yeri.
Burada dolmuş durakları var. Ama görmüş olduğunuz gibi sırada yaklaşık otuz kişi Dikkaldırım-Kükürtlü-Dobruca dolmuşlarıyla evlerine ulaşmak için bekleşip duruyor.
Dobruca'ya bu duraktan başka hiçbir hattan gidemeyiz. Çünkü yok. Bu bitip tükenmez dolmuş çilesini maalesef çekmek zorundayız. En az yarım saat çaresizlik içinde dolmuş bekliyoruz. Yaşlısı, hastası, bebeği yağmurun-karın altında her gün yarım saat!..

Fotoğrafta görülen dolmuş araç ise kilitli. Sürücüsü nereye gitti belli değil!.. Keyfinin gelmesini mi bekliyor yolcusunu alıp yola çıkmak için bilemeyiz?.
Böyle bir sistem nerede var? Yazık günah değil mi?. Lütfen sesimiz duyulsun. 'Bursa'da ulaşım sıkıntısı kalmadı' diyenlerin de kulakları çınlasın ve bu soruna artık acilen bir el atılsın!.." F.A.

Aydınlatma arızaları otomatiğe mi bağlı?

"Çekirge Mah. Uludağ Cad.'nde oturuyorum. 25 yıl eski adı ile Türkiye Elektrik Kurumu'nda müdürlük yaptım.
5 yıl kadar önce Uludağ Cad. sokak aydınlatma kabloları yeraltına alındı. Ve o günden bu yana caddemiz ve civar sokakların aydınlatmaları otomatiğe bağlanmış gibi haftada 1 kez mutlak arızalanıyor.
Şikayet üzerine gelen ekiplerin müdahalesiyle yanan lambalar en fazla 1-2 saat sonra tekrar sönüyor. En küçük yağmur veya kar yağışında mutlaka arıza çıkıp uzun bir müddet arıza giderilmiyor.
En son 3.1.2017'de yani 15 gün kadar önce sönen aydınlatma arızası 18.1.2017 saat gece 22.40'ta giderildi. 30 dakika sonra tekrar sönen sokak aydınlatmaları bu sabaha kadar yanmadı.
Alo 186 UEDAŞ numarası her gün komşularımız ve muhtarımız tarafından aranmasına rağmen ne hikmetse bir türlü arıza giderilmiyor.
Ama 186'dan arıza giderilmediği halde 'arızanız giderildi' mesajı gelmesine rağmen lambalar yine yanmıyor.
Gece işten dönen bilhassa bayan komşularımız 300 m. mesafeyi korkudan taksi ile evine ulaşıyor. Sokak köpekleri çok fazla olduğundan herkes korku içinde evine gidiyor.
UEDAŞ'a ben de ulaşamadığımdan her sabah muhtarımızın kafasını şişiriyorum hakkını helal etsin. Muhtar Bey sabahlara kadar sokaklarda dolaşıp ayrınlatma sorunlarını izliyor. Şahsen görüyorum ama ne yazık ki kimsenin elinden bir şey gelmiyor. Nereye başvuracağımızı şaşırdık.
Tecrübelerime dayanarak şunu söyleyeyim; büyük bir arıza yok, görevliler sanırım işini savsaklıyor. Saygılarımla.." İSMAİL KARAKAŞ

Bilimkent'ten Nilüfer'e...

"Nilüfer, 23 Nisan Mh. 243 Sk. Bilimkent Site yönetimi olarak Nilüfer Bld.'ne yaklaşık 2 ay önce 1439428 şikayet numarasıyla site giriş kapısı önündeki taşların kırıldığını ve çökmeler olduğunu belirttim.
Her gün telefonla problemi belirtmeme rağmen sorunumuza bu güzel ilçemizin belediyesi çözüm bulamadı. Site sakinleri olarak bu konuda mağdur olduğumuzu belirtmek isteriz. Kırık ve göçme olan taşlar yüzünden araçlarımızın altları sürtüyor ve yağmurlu havalarda meyilden dolayı sular site bahçesine giriyor ve küçük küçük göller oluşuyor.
Sorunu Bld. yetkililerine bir kez de köşenizden duyuruyor, gerekli onarımın yapılmasını diliyoruz. Osman SARGIN

BESAŞ'ın dikkatine

"BESAŞ'a ait satış büfelerinde gıda ürünlerinde çeşitler devamlı artıyor. Fakat çok beklediğimiz halde 'süzme peynir' ve 'mihaliç peyniri' bulunmuyor. Acaba neden?.
Büfelerde çeşitli süt ürünlerini rahatça bulup satın alabiliyoruz ama süzme ve mihaliç peyniri yok. BESAŞ yöneticilerinin dikkatlerine sunarım." Binnur ÖZEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.