Hava Durumu

Kavşağın göbeği kalktı havaalanı gibi oldu!..

Yazının Giriş Tarihi: 17.11.2014 08:05
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.11.2014 08:05
Son günlerde köşemize aynı konuda gelen uyarı ve şikayetlere bir yenisi daha eklendi. 
Nilüfer, Gazi Caddesi sakini olduğunu belirten okurum F.Gülseren Balkan’ın mail’ini aynen yayınlıyor ve bu önemli sorunu ilgililerin dikkatine sunuyorum: 

“Nilüfer ilçemizdeki, Gazi Caddesi sakiniyim.
Caddemizin Fethiye bölgesi yönünde yeni yapılan ve Gazi Caddesi karşı köşesinde bulunan spor salonu önündeki dört yol ağzı trafik akışı bakımından büyük tehlikeler içeriyor. 
Bu kavşağı kullananlar her geçiş yaptıklarında büyük riskle karşı karşıya kalıyorlar. 
Bir süre öncesine kadar dört ayrı yöne açılan bu kavşağın ortasında bir trafik göbeği vardı.
Belirttiğim trafik göbeği bu yoğun araç akışı olan kavşakta yaşanabilecek tehlikeleri büyük ölçüde önleyebili-yordu.
Fakat bir ay kadar önce dört yol ağzının ortasındaki trafik göbeğini kaldırdılar.
Kavşağa şimdi yeni bir düzen getirdiler. Cadde kenarlarında genişletmeler yapıldı.
Ama şimdi dört yol ağzı ‘göbek de kaldırıldığı için’ havaalanı gibi çok geniş bir hal aldı.. 
Kavşağa gelen araçların dönüş anında birbirlerine girmesi, çarpışması ve tehlikeli durumlar yaşanılması lütfen inanınız, işten bile değil.
Buradan arabamla her geçişte akla karayı seçiyorum.
Çünkü hangi araç nereden geliyor ve nereye dönüş yapacak, bu kesinlikle belli değil.
Dört ayrı yöne açılan ve iki yönü de dik rampalı kavşakta trafik akışındaki güvenliğin sağlanabilmesi için buraya ivedilikle trafik ışıklarının konulması gerekiyor.
Olası birtakım felaketler yaşanılmadan sorunun trafik ışıkları konularak giderileceğini ümitediyor, sayın yetkili makam sahiplerinin dikkatlerine sunuyorum.
Bu satırlarımda hiçbir abartı yoktur. Zaten olmadığını görmek için de trafikte güvenliği sağlayan birim yöneticilerinin bir gün özellikle sabah ve akşam saatlerinde buraya gelip yaşanan sıkıntıları, olası tehlikeleri görmeleri ve inceleme yapması çok yerinde bir çalışma olacaktır.
Saygılarımla..”  
F. Gülseren BALKAN

Oya gibi işlenmiş harika tablolar

Bursa Güzel Sanatları Koruma ve Geliştirme Derneği’nin Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde açılan karma resim sergisi bir harika. 



Dernek Bşk. Ayşen Taştekin, 30 sanatçının 65 eserle katıldığı karma serginin, 20  Kasım’a kadar Nilüfer Bld. Konak Kültürevi’nde açık olacağını söyledi.
Uzun bir uğraş sonucu adeta oya gibi işlenip büyük bir özenle yapılan birbirinden güzel, harika tabloları görmenizi öneriyor, sergiye eserleriyle katılan ve resme gönül veren tüm sanatçıları yürekten kutluyorum.
 E.Ö

BUSKİ’den Mesut 
Deliorman’a bir
açıklama


“21/10/2014 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde yayınlanan köşenizde yer verdiğiniz ‘BUSKİ ve UEDAŞ faturaları hakkında yakınmalar var’ başlıklı okurunuz Mesut Deliorman’a ait şikayet ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
BUSKİ Gnl. Md.’müzde su abonesi sayaç okuma ve faturalandırma işlemleri endeks okuma ve ödeme tarihleri iş programı çerçevesinde aylık olarak yürütülüyor. 
Kademeli tarife grubundaki mesken abonelerine, endeks okuma iş programında sapma olması durumunda günlük averaj uygulaması çerçevesinde 10 m³/30 gün = 0,3333m³/gün hesaplaması yapılarak 1. kademeye tekabül eden sarfiyat bulunmakta olup 1. kademe ve 2. kademeye karşılık gelen sarfiyat üzerinden su bedeli tahakkuku oluşturuluyor. 
Bu itibarla kademeli tarife uygulaması nedeniyle abonelerimizin mağduriyete uğramasına mani    olunuyor. 
Söz konusu yakınmada, su abonman numarası belirtilmediğinden bu konuda detaylı araştırma yapılamamıştır. 
Ancak abone numarasının bildirilmesi halinde gerekli araştırma yapılabilecektir.  Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.”
Büyükşehir Bld.Basın
Halkla İlşk. Şb. Md. 

Çanakkale’ye 
anlamlı gezi


“Osmangazi Belediyemiz’in bir süredir devam ettirdiği Çanakkale Kültür Turları’na bizler de Kayhan semti sakinleri olarak katıldık.
Çanakkale Şehitliği’ni dolaştık, vatanımız için seve seve canlarını veren tüm kahramanlarımızın ruhlarına dualar okuyup bağışladık.
Semt sakinlerimizi böyle bir başarılı organizasyonla onurlandıran Belediye Başkanımız Sayın Mustefa Dündar ile Şahin Sevinç Turizm Şirketi yönetici ve kaptanlarına Kayhan Mahallesi sakinleri adına açık teşekkürlerimizi sunuyoruz.”
İsmail TAMUROĞLU
Kayhan Mh.Muhtarı

Büyükşehir’den bir yanıt

KÜLTÜRPARK:- “15/10/2014 tarihli köşenizde yayınlanan ‘Kültürpark’taki kargalar gözleri aman oymasın’ başlıklı yazınız ilgili birimler tarafından incelenmiştir.
Köşe yazısına ayrıca konu olan Reşat Oyal Kültürpark’ı Lunapark üstünde bulunan WC işleticisi uyarılarak WC temizliğinin yapılması sağlanmış olup, takip ve kontroller devam etmektedir. 
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Bld.Basın 
Halkla ilşk. Şb.Md.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.