Hava Durumu

Kavşaktaki arapsaçı çözülebilir

Yazının Giriş Tarihi: 22.03.2018 08:06
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.03.2018 08:06

"Carrefour ve Beşevler kavşaklarında yapılan düzenlemeler çok olumlu oldu. Yetkililerin eline emeğine sağlık. 10 seneye aşkın bir süredir Nilüfer Beşevler'de yaşayan bir İzmirli olarak gözlemlerim şöyle:
a). Yakın Çevre Yolu'nun İzmir yönünde Acemler'e kadar olması ve burada İzmir karayolu ile birleşerek kördüğüm oluşturması ve Görükle yönünde İzmir Caddesi'ne paralel olarak uzamaması şehir ve trafik planlamasının kötü bir örnek olduğunu düşünüyorum.
b).Beşevler'de Carrefour yönüne çıkış yapabilmek için Eğitimciler Caddesi üzerinden geliyorsanız önce Konak Caddesi'ne, oradan Beşevler Caddesi'ne, oradan da Yıldırım Caddesi'ne (adeta Fırat ve Dicle nehirlerinin Şattüarap'ta birleşmesi gibi) birleşerek ilerlemeniz gerekiyor.
Oysa Yıldırım Caddesi ilgili noktada sadece iki şerit. Diğer tüm caddelerin yükünü bu 'şişe boğazı' gibi noktanın kaldırmasını beklemek büyük bir hata. Bu da trafikte diğer çoklu kördüğümlere yol açıyor.
Fotoğraflarımdaki gibi kavşak ortasında kalan araçlar diğer yönler yeşile döndüğünde 'Çanakkale Geçilmez' hattını oluşturmakta ve trafik sıkışıklığı zaman zaman Karafatma Heykeli'ne kadar kilometrelerce uzamakta. Bu da sürücüler arasında kavga-dövüş ve tartışmalarla olağan hale geliyor.Bu nedenle semt sakini birisi olarak sayın yetkililerden ricam:
1. Yıldırım ve Beşevler Cad.'nin birleştiği kavşak ve Konak ve Beşevler caddelerinin birleştiği kavşakta da yer kısıtının el verdiği ölçüde rehabilitasyon çalışmalarının yapılması
2. Çalışmalar çok kısıtlı bir alanda ve zaman alacağından her iki kavşağa da mümkünse birer trafik ekibi verilerek yönlendirme yapılması ve yeşil ışıkta kavşak ortasında araçların kalmaması için yapacakları düzenlemeyle bu kördüğüm açılabilir.
Ancak böylece bu kavşakta adeta 'arapsaçına' dönen trafik akışının iyileştirilerek tam randımanla Beşevler trafiğinde faydalı olacağını düşünüyorum.
Yazım biraz uzun oldu. Köşenize göndereceğim bir diğer önemli önerim de Eğitimciler Caddesi-Orhaneli rotasında olacak. Ona da köşenizde yer vermenizi rica edeceğim. Saygılarımla."
Serkan ÖZGİRAY/ End.Yük.Müh.

Yıldırım'a göç yine gerçekleşecek

Bursa Hakimiyet Gazetesi mensuplarınca Baia Hotel salonlarında düzenlenen 'Sönmez Medya Buluşmaları' kapsamındaki toplantının konuğu bu kez Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali oldu.
Edebali toplantıda kendisine yöneltilen her soruya detaylarıyla yanıt verdi.
Ben de Sayın Başkan'a "şehrimizin batısına doğru devamlı göçler oluyor. Bu göçler ne zaman tersine dönecek. Yani, Nilüfer ilçesine göç eden Yıldırım sakinleri ne zaman geri dönecekler?" sorumu yönelttim. Edebali'nin yanıtı şu oldu:

Tehlikeli çocuk parkı

"Osmangazi ilçesi, Demirtaş bölgesi, Sakarya Mahallesi'nde yaptırılan Sevinç Çocuk Oyun Parkı çevresi tamamen açık.
Bu da parkta oyun oynayan küçük çocuklarımız için tehlike yaratıyor.
Çünkü parkta koşup oynarken yola aniden çıkan çocuklar oluyor.. Çocukların her an bir aracın altında kalma olasılığı mevcut. Bunun için Sevinç Parkı çevresinin Osmangazi Belediyesi, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından şimşir, dekoratif bitkiler veya bir duvarla kapatılarak bu tehlikenin önlenebilmesini önemle rica ediyoruz.. Saygılarımızla."
Çevre sakinleri
adına Mümin DÜNDAR

Yolumuz trafiğe neden açılmıyor?

"Bursa Büyükşehir ve Yıldırım belediyelerine:
Yıldırım ilçemizdeki, Yunus Emre Mahallesi ticari bölgede gayrimenkulümüz mevcut. Binamızın kuzey cephesinde Ay Caddesi, doğu istikametine doğru 4. Yaprak Sokak arasındaki kesim yıllardan bu yana bir türlü trafiğe açılmadı.
Bu yüzden bölgemizde araç ve yaya trafiği büyük güçlüklerle yapılmaktadır.
İmar yolunun açılmayan parsellerde evsel ve sanayi atıkları ile kirletilmekte, çöplük haline gelmektedir..
Bu sebeple Ay Caddesi'nde, yolun doğu istikametine doğru tamamlanıp 4.Yaprak Sokak'la enterge edilmesini kamu yararına talep etmekteyiz..
Saygılarımızla.." - Zekeriya RODOPLU

Yıldırım ilçemizden şehrin batısına doğru oluşan göçlerin nedeni çoktu. İlçemiz Bursamız'ın en eski yerleşim yeri. Vatandaşlarımızın yararlanabilecekleri sosyal donatı alanları, yeterli sayıda okul, geniş caddeler, otoparklar, spor alanları, bisiklet yolları, çocuk oyun parkları, büyük iş merkezleri, oteller ve buna benzer eksiklikler yıllar yılı bu göçün nedeni oldu.
Ancak, Yıldırım'da başlattığımız dönüşüm çalışmaları, yeni planlamalar ve yıllar yılı devam eden çarpık yapılaşmaların ortadan kaldırılmasıyla ilçemizden batıya göç eden Yıldırımlılar tekrar ilçemize dönecekler.
Yaşanılan olumsuzluklar muhakkak bitecektir. Yani bu defa batıdan doğuya bir göç gerçekleşecek. Buna çok inanıyorum. İlçemizden şehrin batısına göç eden pek çok aileyi zaman zaman yine Yıldırım'da görüyorum. Doğup büyüdükleri yerleri, eski komşularını ziyarete geliyorlar. Özetle; Yıldırımlı vatandaşlarımızın ilçelerine karşı bir aidiyeti var.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.