Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kayapa bağlantısı çok bozuk

Yazının Giriş Tarihi: 10.08.2016 04:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.08.2016 04:51
İzmir Yolu Görükle Kavşağı ile Kayapa Mah. TOKİ Konutları ve Kayapa Islah OSB’yi bağlayan yoldaki bozukluklar bölge sakinlerini rahatsız ediyormuş..
Kayapa 30 Ağustos Zafer Mah. Muhtarı Yılmaz Arslantaş, semt sakinleri ve Kayapa Islah OSB’de faaliyette bulunan fabrikaların yetkilileriyle birlikte yerinde incelemeler yapmış. Şunları aktarıyor. 
“Görükle köprülü kavşağından geçilip Kayapa sanayi bölgesi ve Kayapa mah.’ne ulaşılan yolun, Kayapa TOKİ konutlarına doğru olan kısmındaki çökme ve yüksek tümseklerin araçlarımıza vermiş olduğu maddi zararlar nedeniyle bu bölgede kalitesiz ulaşım söz konusu. 



Yağışların da etkisiyle yol sonbahar ve kış aylarında zaman zaman ulaşımı engelliyor. Derin çukurların gelişi güzel yamalarla kapatılmasının ardından, birkaç gün sonra sözde yapılan tamir yamalarının bozularak yeniden çukurlar meydana geliyor.
Ağır tonajlı araçların yarattığı yol sorununun, kapsamlı bir çalışma ile giderilebileceğini düşünüyoruz. Lütfen ilgililerin bir kez de olsa bu yolu kullanarak, milli servet olan araçlarımıza verdiği zararı görmelerini rica ediyoruz.
Bölge sakinleri ile Kayapa Islah OSB’deki fabrikaların yetkililerinin de bir an önce yolun bakıma alınması konusunda talepleri var..”

Delik deşik bir cadde!..

AS Merkez’deki Migros arkasında kalan ve Yeni Yalova yolundan köy yollarına bağlanan ana cadde birbuçuk aydan beri delik deşik bir durumda. Ana caddenin kenarları ve ortasında yapılan çalışmalar sonrası mıcırla kapatılan çukurlar çok derin bir hale gelmiş ve öylece bırakılmış.
Trafik akışı da fazla olan bu bölümde gerekli yol onarımlarının yapılması gerekiyor. Peşin teşekkürlerimle hatırlatıyorum.”
Hüseyin PERÇEM

Neden Özlüce?

“Bugün Bursaspor Özlüce Tesisleri, Özlüce İstasyonu gibi yerlerin bulunduğu alan daha önce Alaadinbey Köyü merasıydı. Daha sonra bu alan eski adı Çayırköy olan Ertuğrul Mah. sınırlarına alındı. 
Şimdi bu alan Ertuğrul Mah.’nde olduğu halde neden Bursaspor Özlüce Tesisleri veya Bursaray Özlüce İstasyonu adı kullanılıyor?. Büyükşehir Bld. bürokratları kenti tanımıyor mu? Şu anda Ertuğrul Mah. ikiye bölünüp 29 Ekim Mah. oluşturuldu. Özlüce Mah. Uludağ Üniversitesi’nin belli bir bölümü ile Ayvalı Dere arasında kalan kısımdır. 
Özlüce diğer adıyla İnesi köylüleri bugün EmirKoop Okulu’nun olduğu bölgeyi mera olarak kullanmakta. Daha sonra çok katlı konut ve villalar ile Özlüce’de yerleşim arttı. 
Bu mah. ise üçe ayrıldı. Özlüce, Yüzüncüyıl ve 19 Mayıs. 
Uludağ Üniversitesi’ndeki toprakları ise bir başka mah.’ye yakın zamanda verildi. Özlüce Anadolu Lisesi, önce Özlüce İlkokulu sonra Özlüce İmam Hatip Lisesi olan binalar Özlüce Mah. sınırları içinde yapılmıştı. Bunlar doğru ancak Ertuğrul ve şu an 29 Ekim Mah. sınırlarındaki yerlere neden ilgililer ısrarla Özlüce adını veriyor? 
Basında yer aldığı halde vatandaşa bu konu niye cevaplanmıyor? Kamu kurumlarının yaptığı yanlışı özel kurumlar da yapıyor Ertuğrul ve Altınşehir bölgesindeki işyerleri de adreslerini Özlüce olarak belirtiyor. 
Umarım bu sefer ciddi bir cevap ile aydınlatılırız. Saygıyla.”
Özgür ER
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.