Hava Durumu

Kayapa TOKİ sakinlerine BUSKİ çile çektiriyor...

Yazının Giriş Tarihi: 12.08.2015 08:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.08.2015 08:48
“Kayapa TOKİ Konutları’na ulaşım çok zor. 
BUSKİ’nin Batı Nilüfer Havzası Ana Kolektörü yapımı nedeniyle çevre sakinleri  canından bezdi. Kayapa-İzmir yolu arasındaki Kayapa TOKİ Konutları’nda (30 Ağustos Zafer Mah.) çalışmalar kaplumbağa hızında. Yaklaşık bir ayı aşkın çalışmaların hem Kayapa, hem de İzmir yolu tarafından sürmesi BOİ otobüsleri saatlerini de etkiliyor. 
Kayapa TOKİ sakinleri olarak, özellikle resmi kurum, hastaneler güzergahındaki B/33 Özel Halk Otobüsü’nün (Kayapa’da kalıyor) konutlara girmemesiyle şaşkınlık içindeyiz. İlgililere bu sorunun bildirilmesine rağmen çözüm sağlanamadı. 
Şehir merkezine gitmek için B-33/K hatlı otobüse mahkumuz. Kayapa-Kayapa TOKİ güzergahındaki çalışmaları aksatmayacağı ve B/33 otobüsün geçeceği bir yol yapımı uygun olacaktır..” - 30 Ağustos Zafer Mh. sakinleri



Duşun kapağı patladı

“Mudanya, Burgaz Cad. Güzelyalı Mh. no:25-Yılmazsoy Apt.’nda dairemiz var ama bu sene doğru dürüst oturamıyoruz.
Çünkü su sıkıntısı büyük. Musluklardan su yerine çok basınçlı hava geliyor. Öyle ki basınçla duşun kapağı bile patladı. Neredeyse küveti kıracaktı. 
Yüksek basınçlı havayla gelen çok az su da çevreye yayılıyor. Lavabo, mutfak, banyo her yer ıslanıyor. Çamaşır makinemi kullanamıyorum.
Sorunu Mudanya BUSKİ’ye bildirdim. Onlar Bursa BUSKİ’ye yönlendiriyor, Bursa BUSKİ’yi arayınca ‘o iş Mudanya BUSKİ’nin’ diyorlar.
Bu yüzden ancak hafta sonu yazlığa gidiyoruz. Giderken birkaç bidon su götürüyoruz. Bursa hani su şehriydi?. Bu nasıl iş, yazık günah değil mi bunca insana?.
BUSKİ yönetiminin dikkatine sunarım.”
Mualla SILDIR

Setbaşı köprüsünde manda pisliği gibi

“Setbaşı Köprüsü’ne üç ay kadar önce her iki yana da yerden aydınlatma yapıldı. Güzel oldu.
Aradan bir süre geçti. Aydınlatma donanımına kelepçeler taktılar. Ama kelepçeler geçenlerin ayağına takılıp tehlike yarattığı için söküp onun yerine de  donatımı sabitleyecek yapışkan madde kullandılar. 
Minik tepecikler halindeki yapışkan maddeler köprü üzerinde şimdi kapkara, öbek öbek manda pislikleri gibi.
Bu köprü, tarihi Yeşil bölgesine ulaştırıyor. Yerli-yabancı turist çok. Ve hiç yakışmıyor. İyileştirilmesi gerek.” Özcan TARZAN

BUSKİ mi, İSKİ mi?

“Yıldırım, Umurbey semti ile Mollaarap arasındaki yolda rögar kapağı çok. Ama kapaklar üzerinde BUSKİ yazması gerekirken İSKİ, yani; İstanbul Su Kanalizasyon İdaresi yazıları var.
Bu çalışmalar BUSKİ’nin mi, İSKİ’in mi; ne dersiniz?.” Semt sakini bir okur 

Taakk, şaakk kapakları!..

“Evleri ana caddeye yakın olanların genel şikayeti:
Evimizin olduğu kesimde yol boyu onlarca döküm rögar kapağı ve üzerlerinde  Telekom, elektrik, Buski yazıyor. Bunlar eskiden tek modeldi. Ama bazı kişiler at arabasıyla gelip bunları çalıyor diye döküm gövde ve kapaklı hale getirildi.
Bunların üzerinden geçen her araç büyük ses çıkarıyor. Bursa’nın hemen her yerinde durum aynı. Ben onlara rögar demiyor, çıkardığı seslerden dolayı ‘taakk şaakk kapakları’ diyorum. 
Anayolumuz çok işlek en az günde bin kez aynı sesi duyunca sinirlerimiz yıpranıyor. Bunu önleyecek kimse mi yok?. Ekipler gelip bakıyor ‘evet ses geliyor’ deyip gidiyor. Bir zaman sonra etrafına yeni asfalt dökülüyor. Oysa ses asfalttan gelmiyor ki. Döküm gövde ile kapak arasına sert bir keçe-lastik konsa bu ses hemen kesilir.” H.B



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.