Hava Durumu

Kaybolan sularımız ve topraklarımız!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2016 07:17
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2016 07:17
ULUDAK/Uludağ Dağcılık Kulübü Yön. Kur. Bşk.Sn.İsmet ŞENTÜRK gönderdiği uzun  bir yazıda güzel görüşler ileri sürmüş. Yerim sınırlı olduğu için yazıyı özeteleyerek sunuyor, Sn.Şentürk’e teşekkür ediyorum:
***
“Dağcılık sadece zirvelere çıkmaktan ibaret değil” derim her zaman. Bir kültür alışverişi içinde buluyorsunuz kendinizi. Dünyanın dört bir yanını gezerek sosyal, kültürel ve ekonomik açıdan başka toplumları tanıma fırsatı buluyorsunuz. 
Yaşanan her farklı coğrafya yaşama zenginlik katıyor. Farklı toplumların içinde olmak, daha önce görmediğiniz yerler görmek heyecan veriyor. İnsanın ufkunu açıyor, yaşama deneyimleri ve toplumlar arası kültür farkını değerlendiriyorsunuz. 
Türkiye coğrafyasından doğuya doğru gidilince toplum yaşamını yönlendiren kuralların katılaştığını görüyoruz. Batıya gidince insan ve özgürlük en önemli kural oluyor. Toplum gelenek, görenek ve yasaların hak ve özgürlükler üze-
rine inşa edildiğini görüyoruz. 



Yine batıya gittiğimizde çevre ve insan ilişkisinin önemini kavramış toplumlar karşımıza çıkıyor. Bunları gözlemledikçe değerlendirebiliyorsunuz. 
Türk ulusu olarak elbette çok önemli değerlerimiz var. Ama insanı şaşırtan, bizlere basit görünen ama insan neslinin geleceği için hayati önem taşıyan konuları atlıyoruz. 
Bursa ovası dünyanın en verimli topraklarıyla eşsiz bir değer. Ovadaki  şeftali, armut gibi her tür meyve-sebze yetişen bahçeleri Sanayi Bölgesi imarlı arazilere dönüştüren zihniyetin geleceğimizi nasıl katlettiğinin farkında olmaması mümkün mü? 
Nedenler; kolayca zengin olma hırsı. Bursa’nın yanındaki Uludağ bereketli bir ovaya sahip olmamız için her tür imkanı sunmuş. Bursa ovası, kaçak beton yığını yapılar ve izinli sanayi bölgeleri kurularak yok edilmiş. 15 - 20 yıl öncesinde Kaplıkaya deresinde alabalık tutardık. Şimdi Kaplıkaya vadisinden kanalizasyon akıyor. Gelinen nokta vurdumduymazlık, aymazlık ve ilkesizliktir. 
‘Topraklarımızı yok etmek, insanlığı yok etmektir.’ Bunu anlamalıyız. 
Saygıyla.”
ULUDAK/ Uludağ Dağcılık Kulübü  Yön. Kur. Bşk. İsmet ŞENTÜRK


TEŞEKKÜR PANOSU


Dostluk Köprüsü

“Yıldırım’da Deliçay’ın ayırdığı Değirmenönü ile Karapınar Mah.’miz arasına uzun yıllar beklediğimiz köprüyü Büyükşehir Bld. nihayet yaptırıp hizmete açtı. 
‘Dostluk Köprüsü’ bölgemize hayırlı olsun. Başta Büyükşehir Bld.Bşk.Sn. Recep Altepe olmak üzere tüm ilgililere açık teşekkürler. Allah hepsinden razı olsun.”
Şuayip YILMAZ ve bölge sakinleri

Şehit Mehmet’in kabri açıklaması


“25/2/2016’da yayınladığınız ‘Şehit Mehmet’e de vefa borcu ödenmeli’ başlıklı okur talebi incelenmiştir.
İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Md.’nün 17.6.2013 tarih ve 521.20.13.4 sayılı yazıları ile müsaade edilen Osmangazi İlçesi, Adalet Mah. 580 ada 19 parseldeki söz konusu kabrin, gerekli mezar kazım işleri yapılıp mezardaki kemik bakiyeleri çıkarılmış ve aynı tarihte Fethiye Mezarlığı Şehitlik kısmına defni gerçekleştirilmiştir. 
Şehit mezarlarının çevre düzenlemesi devam etmektedir. Bilgilerinize sunarız”
Büyükşehir Bld.Basın Halkla İlşk. Şb. Md. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.