Hava Durumu

Kaza geliyorum demez!..

Yazının Giriş Tarihi: 03.05.2016 07:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.05.2016 07:10
“Geçen hafta içinde bir arkadaşımla saat 16.00/16.30 sularında Şehirlerarası Otobüs Terminali’nden Bursa şehir merkezine doğru yola çıktık. 
Bu güzargahta bulunan Uludağ Üniversitesi Ali Osman Sönmez Kampüsü’nün önündeki otobüs duraklarının önünden geçerken okul çıkış saatleri olsa gerek BOİ durakları önlerinin tamamen dolu olduğuna tanık olduk. Hatta duraklarda bekleyecek yer kalmadığı için öğrencilerin pek çoğu da cadde üzerine taşmış bir halde gelecek otobüslerini bekliyorlardı. 



Bu sırada kontrol etmeden yola çıkan bir öğrenciye neredeyse arkadan gelen bir otobüs çarpacaktı. 
Bir arkadaşı onu kolundan tutup panik halinde kaldırımdaki dar boşluğa çıkarmaya çalıştı ve neyse bir kaza meydana gelmedi. 
Buradaki tel örgüler biraz geriye çekilse ve kaldırım genişletilip otobüs durağı da geriye alınsa böylesine olası kazaların önüne geçilebilir.. Çünkü kaza geliyorum demez.. BURULAŞ ve okul yönetiminin konuya sahip çıkması gerçekten çok yerinde olacaktır. Önemsiyor ve uyarıyorum. Saygılarımla..”
Müjdat ÖZCAN

Aşağıdakiler ve yukarıdakiler..


“Nilüfer ilçemizdeki 29 Ekim Mahallesi, Uğur Mumcu Bulvarı, cadde üzerinde bulunan ve ikili şeklindeki sokak aydınlatma lambalarında yukarıdakiler yanıyor, fakat aşağıda olan lambalar yanmıyor. Gereken onarım ivedilikle yapılmalıdır. Peşin teşekkürlerimle.”
Çağatay GÖLLÜ

Nilüfer’de bir sergi


Bizim Ev Engelliler Sosyal Yaşam Destek Merkezi katılımcılarının eserlerinden oluşan ‘Bizim Ev-Gölge Karakterleri Tasvir Sergisi’ bugün saat 14.30’da Nilüfer Belediyesi Halk Evi Sergi Salonu’nda izlenime açılıyor. İlginç bir sergi..      
Sanatseverlerin bilgisine.. 

Bursa’da su fiyatları


 “20/4/2016 tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde yayınlanan ‘Erdal Abi’ adlı köşenizde yer verdiğiniz  “ Bursamızda su fiyatları “  başlıklı bir okurunuza ait yazınız ilgili birimlerimiz tarafından incelenmiştir.
BUSKİ 1989 yılında, 2560 sayılı yasaya uygun olarak kurulmuş olup, Bursa
Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı olarak görev yapmakta, ancak bağımsız bütçeli tüzel kişiliğe sahip bir kuruluştur. 
İçme, kullanma ve endüstri suyunun temini ve ihtiyaç sahiplerine dağıtılması, kullanılmış suların toplanması, yerleşim yerlerinden uzaklaştırılması ve en yakın tahliyeye bağlanması, bölge içindeki (Belediye sınırları dışında olsa dahi) su kaynaklarının kirletilmesi önlemek. 
Yukarıda sayılan görevleri yaparken gerek duyulan her türlü malzemeleri satın almak ve kamulaştırmaları yapmak, özet olarak BUSKİ’nin görevlerini ifade etmektedir. 
Sağlıklı bir çevre ve sağlıklı bir yaşam için, su kaynaklarını koruyarak halkımıza uygun maliyetli, kesintisiz, içilebilir nitelikte su temin etmek BUSKİ ‘nin yönetim politikasıdır. Su fiyatlarına ilişkin yapılan değerlendirmelerde İstanbul ve İzmir gibi büyük kentlerdeki su fiyatlarının Bursa’dan daha ucuz olduğu sonucuna ulaşılamamıştır.
Bilgilerinize sunar iyi çalışmalar dileriz.
Büyükşehir Belediyesi Basın ve Halkla  İlişkiler Şb. Müd. 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.