Hava Durumu

Kazaların çok sık yaşandığı bir kavşak

Yazının Giriş Tarihi: 08.12.2014 08:03
Yazının Güncellenme Tarihi: 08.12.2014 08:03
Nilüfer ilçesi, Karaman Mahallesi, Zafer Sokak’taki Nedim Öztan İlköğretim Okulu arkasında kalan kontrolsüz kavşakta çok sık kazalar meydana geliyor.. (Gönderdiğim fotolar bunlardan sadece biri)
Hız kesici kasis ve trafik sinyalizasyon lambası olmamasından dolayı bu kavşakta haftada bir veya iki kez yaralanmalı ya da maddi hasarlı kazalara rastlamak artık olağan bir hale geldi.

Bu kavşak yanında bir ilkokul ve yüzlerce küçük öğrencisinin bulunmasına rağmen çevresinde bir tane dahi yaya geçidi bulunmuyor. 
Bu durum, okula gidip gelen küçük çocuklarımız için büyük tehlikeler meydana getiriyor 
Nilüfer Belediyesi’ne bu konuda yaptığım müracaatlarda yaşanılan sorun  ile Büyükşehir Belediyesi’nin ilgilendiğini belirttiler.
Daha sonra Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerine yaptığım müracaat sonucunda konunun değerlendirildiği ve Trafik Şubesi’ne durumun iletildiği söylendi.
Fakat bu geri dönüş üzerinden birkaç ay geçmesine rağmen henüz hiçbir gelişme olmadı ve halen bu noktada sık sık kazalar olmaya devam ediyor.

Bu kavşakta iki hafta kadar önce meydana gelen yaralanmalı bir kazanın fotoğrafını da köşeniz kanalıyla sayın ilgililere sunuyorum..
Yetkililerden acilen bu kavşak için gerekli trafik sinyalizsyon lambaları, yaya geçidi ve hız kesici setlerin yapılması açısından ilgi ve süratle destek bekliyoruz.
Tüm ilgililere şimdiden peşin teşekkürler, saygılar..”
Soner KEZBAN

***

ORAYA NE YAPILIYOR?


Yani Yalova Yolu’ndan gelip uzak çevre yoluna giriş yönünde ovanın içinde sağ tarafta Kamu Ortaklığı Binaları’na gelmeden yeni bir inşaata başlanılmış.
İnşaatın etrafı da yüksek şekilde perdelenmiş. Ne yapıldığı da belli değil?..
Ovanın korunması konumunda birtakım kararlar alındığını biliyorum. Ve bu nedenle de bir vatandaş olarak merak ediyor ve bu inşaat çalışmasının ne olduğunu sayın yetkililerin açıklamasını rica ediyorum.
Saygılarımla..”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

***

NİLÜFER'DEN BİR YANIT


“Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde 28 Kasım 2014 tarihli köşenizde “Nilüfer’de mutluluk ve mini bir şikayet” adlı yazınızda bir vatandaşımızın şikayetini dile getirmişsiniz.
Nilüfer Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü olarak yerinde gidip yaptığımız incelemelerde sorunu tespit ettik.
İlgili bölümdeki drenaj problemlerinin giderilmesine ilişkin programımıza aldık. Takip eden günlerde en kısa sürede sorunun giderilmesine ilişkin çalışma başlatılacaktır.”
Nilüfer Belediye Basın Bürosu

***

ALMAN KANALI ÜST YOLU UNUTTU MU?


“Acemler kavşağı ile Yunuseli arasında (Bursa Eski Havaalanı) bulunan ve Alman Kanalı diye bilinen güzergahta, kanalın üst kısmında bulunan ve bu yöndeki trafiği bir hayli hafifletip kolaylaştıran yola BUSKİ tarafından aylar önce boru döşeme çalışmaları başlatıldı. 
Çalışmalar tamamlandı, yol şimdi toprak bir zemin ve çamur deryası içinde öylece kendi kaderine bırakıldı.
Bu yolda şimdi çalışan ne tek bir işçi, ne de tek bir yol yapım makinesi-aracı var.
Hiçbirini göremiyoruz.. Herhalde unutuldu gitti.  
Oysa bu yol, altta kalan son durumdaki Yunuseli yoluna alternatif bir yoldu. Çünkü alt yol gidiş geliş yönünde trafiğe açık olduğu için çok tehlikeli. 
Sokak aralarından bu yola çıkan veya giren araçlar, aynı zamanda cadde üzerinde, cadde kenarlarındaki otobüs durakları nedeniyle trafik akışı tamamen duruyor.
Alman Kanalı üstündeki Yunuseli-Şükrü Şankaya Okulu ve Demirtaş Sanayi Bölgesi ve çevredeki yakın köylere ulaşımı sağlayan tek yönlü yol ne zaman tamamlanıp trafiğe açılacak?.
Hemen hemen her gün bu güzergahı kullanmak zorunda olan sürücüler adına işaret ettiğim konunun üzerine gidilmesini ve yolun bir an önce tamamlanarak trafiğe açık bir hale getirilmesini saygılarımla rica ediyorum.”
Adının açıklanmasını istemeyen bir öğretmen

***

YILMAZ AKKILIÇ KÜTÜPHANESİ'NDE KURULUŞ TÖRENİ


Nilüfer ilçesi Ataevler Bölgesi’nde bulunan Basın Kültür Sarayı ikinci kattaki Akkılıç Kütüphanesi’nde bugün akşam üzeri saat 19.00’da bir tören var.
Bursa Gazeteciler Cemiyeti, Nilüfer Belediyesi ve merhum yazar Yılmaz Akkılıç tarafından oluşturulan Bursa’nın ne modern ve zengin kütüphanesinin kuruluş yıldönümü nedeniyle düzenlenen tören tüm kitapseverlere açık.

*** 

MERDİVEN BAŞLARINA DİKKAT

“Merinos önünde bulunan yaya altgeçidinin aydınlatmaları maalesef çok az. Buradan gelip geçme zorunda kalan yayalar karanlık geçitte herhangi bir olumsuzlukla karşılaşabilecekleri düşüncesiyle endişe içinde kalıyorlar.
Ayrıca merdiven başlarının da incelenip dikkate alınmasını ve burada bekleyen bazı olumsuz davranışlı kişilerle mücadele edilmesini rica ediyorum.”
K.B
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.