Hava Durumu

Keklik gibi sekmenin bedeli var!..

Yazının Giriş Tarihi: 12.12.2015 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 12.12.2015 07:21
Bu cumartesi, yüksek topuklu ayakkabılarıyla alımlı-çalımlı ve adeta keklik gibi sekerek yürüyen hanımlar için Doç.Dr.Fatih Dikici’den önemli bir uyarı.. 
Tırnak batması, ayak başparmağının içe doğru eğilmesi, topuk dikeni, nasır, mantar enfeksiyonu, stres kırıkları vs.. Kadınlarda ayak ve ayak bileği sorunları sanıldığından daha sık görülüyormuş. 



Öyle ki 3 kadından 1’i, ayak sağlığından şikayetçiyken bu sorunlar en çok da ayakta çalışan kadınları tehdit ediyormuş. Hatalı ayakkabı seçimleri bu işte en başrolde.
Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Fatih Dikici ayak sağlığı için ayakkabı seçerken dikkat edilmesi gereken 4 önemli kuralı bakın nasıl anlatmış. Özetliyorum:
..... 
 * Ayakkabı seçerken topuk yüksekliği  2-2.5 cm arasında olmalı. Topukların bu derece yüksek olması ayaktayken beli destekliyor. Topuk yüksekliği 8-9 cm’nin üzerindeki ayakkabılarda da vücut yükü ayak tarak kemikleri boyunca ilerleyip ayak ucunda toplanıyor. Böyle ayakkabı giyen kadınlarda ayak bileği ve ayak önü ağrıları sık görülüyor.
 Amerika’da her 6 kadından biri haftada en az 3 gün yüksek topuklu ayakkabı giyerken, bunların üçte 1’i bu nedenle düşüyor ve ayak bileği burkuluyor. Uzun kullanımlarda ise parmakların sıkışmasıyla tırnak batmaları, kemik çıkıntı oluşumları, küçük sinir uçlarında hasarlar ve tendon sorunlarıyla karşılaşılıyor. Yüksek topuklu ayakkabıyla yapılan uzun yürüyüşlerde tarak kemiklerine gelen aşırı yüklenmeler stres kırıklarına bile neden olabiliyor. Stres kırıkları tedavisinde uzun süreli koltuk değneği kullanılması gerektiği için ciddi iş gücü kayıpları oluyor. 
    * Ayakkabının önü ayağınızı sıkmayacak kadar geniş olmalı. Ayağınız ayakkabı kalıbına tam oturmalı, ne çok gevşek ne de kenarları çok sıkı olmalı.  Ayakkabınızın sıkmaması için alırken ayak boyutunuzun en büyük olduğu akşam saatleri tercih edilmeli. Ayakkabı seçerken ayağınızı ayakkabıya uydurmak yerine, ayağınıza uyan ayakkabı tercih ediniz.
.... 
Keklik gibi sekerek yürüyeceğiniz nice sağlıklı günlere efendim. 

Yeni çıkan bir kitap    

 ‘İYİ Kİ DOĞDUN AŞK:

-
“Kitapları dünyada 600 milyonun üzerinde satan ünlü yazar Danielle Steel’den duygusal bir aşk romanı: ‘İyi ki Doğdun Aşk!’
      Danielle Steel, romanında ünlüler dünyasının sıradışı ilişkilerini ve bu karmaşık dünyada gerçek aşkı bulmanın zorluğunu anlatırken okuruna tutku, ihtiras ve aşkla bezenmiş bir eser sunuyor. Roman, Altın Kitaplar etiketiyle kitapçılarda. 

Cumartesi neşesi

AFERİN NURİ:

-
Küçük Nuri okuldan eve bir gözü mosmor dönmüştü. Annesi fena halde çıkıştı:
“Aşk olsun Nuri yine mi dövüştün okulda?” 
“Hayır annecim, büyük bir çocuğun küçüğü dövmesine engel olmaya çalıştım da ondan!..”
 “Aferin sana Nuri. Bak bu cesaret işi. Kimdi o küçük çocuk?”
 Nuri gayet sakin; ‘Bendim anne!..’

Güzel sözler

*- “Cehaletle deha arasındaki gerçek fark şudur: Dehanın sınırları vardır, cehaletin ise hiçbir sınırı yoktur.”- Whoopi Goldberg
*- “Rüyaları gerçekleştirmenin en iyi yolu uyanmaktır.” - S. M. Power
*- “Büyük adamın hatası güneş tutulmasına benzer, onları herkes görür.”- Cucong




 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.