Hava Durumu

Kemancı Kız'ın keman yayı!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.05.2017 07:23
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.05.2017 07:23

"Büyükşehir Belediyemiz; kentimizin estetik güzelliklerini artırsın diye kurduğu heykel atölyesinde üretilen çeşitli eserleri dikkati çekecek noktalara koydurmaya devam ediyor.
Cumhuriyet Caddesi girişine bir süre önce konulan 'Şemsiyeli Kız' heykelinden sonra şimdi de yine Cumhuriyet Caddesi'ne uygun bir noktaya konan 'Keman Çalan Kız' heykeli gerçekten çok hoş.

Ancak bu kadar güzel bir heykel yapıyorsunz ama en önemli eksiğini gideremiyorsunuz. Evet keman çalan kız var ama bu "kızın keman yayı nerede?."
Keman çalan küçük hanımın kemanı var, yayı yok elinde. Bir müzik öğretmeni olarak gördüm üzüldüm."
Adının açıklanmasını istemeyen bir müzik öğretmeni

Nilüfer Köprüsü

"Son haftalarda Nilüfer Köprüsü şehre geliş tarafı genişletilirken diğer taraf -gidiş- de genişletilecek sanmıştık.
O tarafta da hem Acemler'den anayola giriş hem Yunuseli ve Botanik tarafından geliş çok ciddi tıkanmaktadır.
Halbuki Buski önünden Mudanya sapağına kadar olan hat rahatça 1 şerit (hatta belki 2 şerit) genişletilerek trafikteki kilitlenme aşılabilir.
Bunun için durum BUSKİ önünden Mudanya sapağına kadar gayet müsaittir. Belediyenin bu derecedeki trafik kilitlenmesine bu kadar uygun şartlar varken duyarsız kalmasını anlayamıyoruz. Saygılar."
ORAL ÇETİK

O cadde köstebek yuvasına döndü

"Bursa Osmangazi ilçesi Gazi Caddesi'nin hali gerçekten içler acısı. Özellikle Altıkurnalar Camii-Kemerçeşme arası çukurlar ve çatlaklarla dolu.
Günde binlerce aracın geçtiği cadde köstebek yuvasından farksız bir görüntü içinde..
Araçlar çukurlara girince evler sallanıyor, sanki deprem oluyor sanıyoruz. Caddenin acilen bakıma ihtiyacı var, yetkililerden soruna el atmalarını bekliyoruz.
Gazi Caddesi sakinleri

Eskici Pazarı bazı olaylara gebe!..

"Osmangazi, Küçük Balıklı Mah. Kabine Sk. ve civarında (Sütaş Fabrikası üstü) ikamet ediyoruz.
Bu civarda bir süredir her pazar günü Eskici Pazarı adı altında yola ve kaldırımlara tezgah açıp satış yapmaya çalışan, gayri resmi olarak herhangi bir yerden izinsiz olan kişiler ve gruplar, semtimizde kamp kurup bizleri rahatsız ediyor. Bu yüzden pazara gelip tezgah açan satış yapan kişilerden şikayetçiyiz. Çünkü, bu şahıslar cumartesi gecesi gelip o gece ve pazar günü devamlı gürültü yapıyor, çevreyi de kirleterek bizleri rahatsız ediyor.


İşleri bitip gittiklerinde ise çöp yığınları ortada. Çöplerden kokular yükseliyor. Çöpleri biz temizlemek zorunda kalıyoruz. Önümüz yaz olduğundan oluşabilecek hastalıklardan da tedirginiz. Mahalle muhtarından konu ile ilgili yardım istedik. Fakat sonuç elde edemedik. Çöpler küçük çaplı da olsa zaman zaman yangın çıkarıyor. Çocuklarımız pazarın kurulduğu saatlerde korku içinde kalarak bu sokaktan geçmek istemiyor. Çünkü satış yapmaya çalışan bu kişiler etrafına güven vermiyor.
Mahallelilerle yakın zamanda tartışmaya, hatta kavgaya kadar olaylar çıkabilir. Ayrıca hırsızlık olayları baş göstermeye başladı. Belediye, Zabıta, Kaymakamlık birimlerinden yardımlarını rica ediyoruz. Neticede, bizler semtimize kurulan bu Eskici Pazarı adı altındaki satış tezgahlarının kaldırılmasını istemekteyiz.
Saygılarımızla.."
Semt sakinleri adına Adem ALTAY

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.