Hava Durumu

Kent Mezarlığı çevresi çamur deryası içinde

Yazının Giriş Tarihi: 29.08.2016 07:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.08.2016 07:32
“Gazetenizdeki köşenize gönderdiğim fotolarda görüldüğü gibi Hamitler Kent Mezarlığı’nda yıllardan beri yollardaki çamur sorunu yaşanıp duruyor.
Fotoda görülen yer tam olarak ‘ J 17’ blokun çevresinde bulunuyor. İlgili makam sahiplerini konu hakkında bilgilendirmemize rağmen bugüne kadar nedense hiçbir çalışma yapılmadı.


Geçen kış ayları geçti, yolumuz çamur deryası olarak kaldı. Çamur zemin buradan gelip geçen semt sakinlerine devamlı engel oldu.



Kent Mezarlığı’nda 2 metrekare mezar yeri satın almak isteyenlerin 16.000 TL. ödemek zorunda kaldıklarını düşünürsek bahsi geçen hizmet, yani yollarımızın ele alınıp asfaltlanması için çok geç bile kalındığını düşünüyorum.
Konuyu köşenize taşıyıp sayın ilgililerin yağışlı kış günleri başlamadan harekete geçmesini rica ediyorum. Saygılarımla.. “

Sedat KURTULMUŞ

Bisikletli iki genç kız


“Geçen 24 Ağustos Çarşamba günü Nilüfer ilçesi Ataevler bölgesindeki Kasımpatı
Parkı içindeki gölgelikte bulunan yürüyüş yollarında dolaşırken aniden bisikletli bir genç kız geldi bana çarptı. Çok ürktüm ve korktum. 16/17 yaşlarındaki genç kız da çok korktu. Benden kibarca özür diledi..
Ben o anda kendimi toparlamaya çalışırken aynı parkta oldukça yaşlı bir beye de diğer bir genç kız yine yürüyüş yolunda bisikletiyle çarptı.
Yaşlı beyefendi de aniden başına gelen bu olay karşısında çok rahatsız oldu. O bisikletli genç kız da yaşlı beyden kibarca özür diledi.
Kasımpatı Parkı sadece yayaların değil, küçük çocukların ve bebe arabalı annelerin de dolaştığı bir yer. Ama dikkatsiz bisiklet sürücüleri yüzünden tehlikeli anlar yaşanıyor.
Oysa Nilüfer Belediyesi, ana yolların kenarında özel bisiklet yolları da yaptı, belirli olsun diye mavi renkle de boyadı. Bisikletliler niye bu özel yollarda dolaşmıyor?. Biz yayalar bisiklet yollarında yürümüyoruz ki..
Nilüfer Belediye Başkanı Sayın Mustafa Bozbey’den bu olumsuzluğun giderilmesi için bu tür parklara ‘bisikletle parkta dolaşmak yasaktır’ şeklinde birer uyarı tabelası koymasını rica ediyorum. Yoksa telafisi imkansız yaralanmalar ve acı olaylar yaşanabilir.
Peşin teşekkürlerim ve saygılarımla..
Pervin ÖREN

Daha sağlam yapılamaz mıydı?


“Cumhuriyet Caddesi’nde tramvay raylarının kenarlarındaki bozulmalar sonucu burada onarım çalışmaları yapılıyor.
Ama bu çalışmalar sırasında yayalara yürüyecek yer pek kalmıyor. Çünkü çıkarılan parke taşları veya diğer malzemeler yol kenarlarına bırakılıyor. 
Cadde tamamen yayalara açık olsa hiç sorun değil ama motosikletliler yayaların arasından vızır vızır, hızla gelip geçiyor.
18 Ağustos günü bu caddeden geçerken epeyce zorluk çektik. Raylar döşenirken kenarları daha sağlam yapılamaz mıydı?. Hem onca iş gücüne, hem masraflara hem de yayalara yazık doğrusu..”
Gülfem ÖZTÜRK
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.