Hava Durumu

Keskin sirke küpüne zarar verir!..

Yazının Giriş Tarihi: 27.04.2012 08:37
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.04.2012 08:37
"Resmi bir kurumda makina mühendisiyim. Emir Sultan'da oturuyorum.
18 Nisan saat 18-19 arası, eve dönerken annem, teyzem ve 2 bayan arkadaşlarını evlerine bırakmak için aracıma aldım. Yani arabamda 4 bayan var. Soylu Turizm'e ait ve üzerinde Bahçeşehir Koleji yazan 16 S 3655 plakalı öğrenci servis aracı Sinandede Mah. Volkan Cad.’nde seyrederken (gönderdiğim çizimde de görüldüğü gibi) ara sokak çıkışına kadar geldi. Ancak yol girişine park etmiş araçlardan yola giremedi. Servis aracı yaklaşık 5-10 dakika kadar yolu trafiğe kapattı. Bekledik. Arkamda 2-3 araç daha vardı. Yani ne ileri ne geri hareket edemedim. Bir süre sonra park halindeki araçlardan birinin sahibi geldi ve aracını bulunduğu yerden aldı.
Ama servis aracı yine hareket etmedi ve yol ağzında beklemeyi sürdürdü. Benden geri gitmemi istedi. Ben de ondan yol vermesini istedim. Birkaç dakika bağırıp çağırıp el hareketleri yaptıktan sonra aracı biraz geri aldı. Yanından geçip yola devam etmek istedim. Yanından geçerken yan yana geldik. Camlarımız açıktı. Servis şöförünün küfürlerini duyduk. Yüzümüz kızardı.
'Yol benim hakkım niye küfrediyorsun' sözüm sanki patlama noktası oldu ve koltuğunun altından demir bir levye (ya da boru) alıp aracından inerken kaçmak istedim. Ancak önümde bir otobüs vardı, yoluma devam edemedim. Hızla ileri geri 2 manevrayla karşımdaki ara sokaktan kaçtım. Hareket halinde olduğumuzdan kapımı açıp bize zarar veremedi.
Daha sonra 155 Polis'i aradım. Sağ olsun telefondaki arkadaş ilgilenip beni Yıldırım Polis Karakolu'na yönlendirdi. Şikayetçi oldum.
Bahçeşehir Koleji yöneticilerini de aradım. Onları da bilgilendirip şikayetçi olduğumu söyledim. Ayrıca tur şirketi yetkililerine de ulaşıp olayı anlattım. Sonuç ne olacak bilmiyorum?.
Mahkemeye kadar gitmeye kararlıyım. Adalete inanıyorum. Ancak beni rahatsız eden bir okul servisinde bu suç aletinin ne işi var?. Servis plakalı araçları emniyetteki arkadaşlar aramıyor, denetlemiyor mu?
Ya ben kaçmayı başaramasaydım, ne olacaktı? Ve daha da önemlisi; çocuklarımızı emanet ettiğimiz kişilere güvenmemiz gerekir.
Resmi bir kurumda görev yaptığım için adımın açıklanmasını istemiyor ve sayın yetkililerin konuyla ilgilenmelerini önemle rica ediyorum." -
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur
*
Evet, ekte özenle çizilmiş bir olay yeri krokisi de vardı. Yerim dar, yayınlayamadım. Okurumun 'iddia'sına 'yazılı' bir yanıt gelirse köşemiz açık tabii. Ama unutulmasın 'keskin sirke küpüne zarar verir'miş. Aman dikkat şoför arkadaşlar!..


Gürsu için bir uyarı!

"Gürsu, Yenidoğan Mah.’nde 16 yıldır oturuyorum. Şu anda bölgede 20 bine yakın nüfus var. 6-7 aydır mahallenin tek ana yolu Ramis Yiğit Cad.’nde çalışma var. Yol köstebek yuvasına döndü. Pazar günü fotoğraflar çektim. Bu kadar da olmaz yani. Böyle çukurlar boş bırakılır mı?. Tam ana yol ortasında 1 haftadır böyle. 2 saat buradaki kahvede oturdum. Araçlarda oluşan maddi hasarı izledim. Yazık.. Yetkililer önlem almamış, ikaz da yok. Gelen araç çukura düşüyor. Ben Belediye'yi aradım. Bana 'ihaleyi alan firmayı ara ona söyle' dediler. İşi yaptıran onlar. Ben müteahhitin telefonunu nereden bileceğim?. Bugün 23 Nisan çukur yine duruyor. Bakalım daha kaç gün tehlike saçacak?. Yardımcı olursanız sevinirim."            
Hakan KOZOĞLU



Direk uyandı

"Resmini de gönderdiğim yazımı köşenizde yayınladınız. Kaldırımdaki elektrik direği 2 aydır Çelikpalas önünde, yerde adeta yatıp uyuyordu.
Uyarım yayınlandığı gün hemen kaldırıldı. Teşekkür ederim.."
Murat RENGİN


Sallanan floresan

"Atatürk Köşkü Müzesi önündeki duvarda yerinden çıkmış ve uzun süredir sallanan floresan ampul konulu yazı ve fotoğrafımı köşenizde yayınladınız. Ve nihayet ampul sallandığı yerden çıkarıldı. Upuzun floresan ampul sallanıp dururken birinin başına düşmeden iş halloldu. Vesile olan gazeteniz ve size teşekkür ederim."
Sinan GÜRAY




Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.