Hava Durumu

Kılıç Kalkan’sız Bursa Festivali olur mu hiç?

Yazının Giriş Tarihi: 20.07.2016 04:51
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 04:51
Yıllar önce Fransa’nın Nice kentinde yapılan yarışmalarda Dünya Şampiyonu olan ve kentimizi dünyaya duyuran Tahtakıran Kılıç Kalkan Ekibi o müthiş başarı ardından kazandığı kupalar, çok değerli şampiyonluk belgeleri ve yarışma fotoğraflarını TKM karşısındaki Yeni Karamürsel’in eski mağazası vitrinlerinde sergilemiş ve bu büyük onur tüm Bursalılar’la paylaşılmıştı.
Tahtakıran Kılıç Kalkan Halk Oyunları Derneği Başkanı Sn. Metin Dikerel’den aldığım bir mail beni o günlere götürürken Dikerel’in yakınmasını sizlerle  paylaşıyorum:
***
“Bursa’nın yerel folkloru olan  Tahtakıran Kılıç Kalkan Halk Oyunları Derneği Başkanıyım..
Derneğimiz son yıllarda düzenlenen geleneksel festival/folklor etkinliklerinde her yıl maalesef aynı senaryolarla karşılaşıyor.. 



1963 yılında başlayan Bursa Festivali o yıllarda adeta Kılıç Kalkan Festivali gibiydi. İlk yıllar; hatta etkinlikler üç yıl Tahtakıran Ödülleri adı altında gerçekleştirilmişti. 
Ama zaman çok şey değiştirdi. Bazı anlayışlarla Bursa’nın simgesi kılıç kalkan oyunları adeta görmezden geliniyor artık.. 
Bursa Festival ve halk oyunları şenliğinde açılışı ev sahibi kılıç kalkan ekibinin yapması gerekirken nedendir bilinmez; bu hiç önemsenmiyor.. 
Şenliğin ilk ve son iki gecesi ile kortej yürüyüşlerinde yerli ekip yok. Bu nasıl Bursa’nın festivali oluyor?. 
9.7.2016 ‘da bir gecede aynı yöre 2 kılıç kalkan derneği koymaları halk oyunları kurallarını tam anlamıyla bilmemektir. Bu şehrin sembolü olan bu oyuna sahip çıkılmasını istiyorum.  
Saygılarımla.”
Tahtakıran Kılıç Kalkan Halk Oyunları Derneği Bşk. Metin DİKEREL

Alo, burası Büyükşehir

ALMAN KANALI:- “28/6/2016’a yayınlanan “Ya ovamızı sel basarsa?”  başlıklı okur yazısı ilgililerce incelenmiştir.
Alman Kanalı, Nilüfer Deresi’nin by-pass kanalı olup aynı zamanda yaz aylarında sulama amaçlı olarak da kullanılmaktadır. 
Alman Kanalı, mevcut durumda 75m3/sn debi geçirmekte iken, DSİ 1. Bölge Md.’nün de bilgi ve görüşleri esas alınarak yapılan düzenleme ile 200m3/sn geçirecek şekilde projelendirilip uygulamalar buna göre yapılmıştır.       
Dolayısıyla, Alman Kanalı’nın kapasitesi artırılmıştır. Bilgilerinize sunarız.” 
Büyükşehir Bld. Basın Halkla İlşk. Şb. Müd. 

Ulaşımda yaşanan klima çileleri!..

“17/D hattı için yazıyorum. Klimasız bazı Mercedes otobüsler var.. Bu araçları yetkililer benden daha iyi bilir herhalde.. Klimasız araçların çalıştırıldığı hat  Osmangazi- Demirtaş 10. Yıl öncesinin köyü..
Oysa klima takmak zor olmamalı bence. Vatandaşı neden sıcaktan kavrulmuş şekilde taşıyorsunuz?.”
Gökhan KAHRAMAN

***


İhsaniye sakiniyim. Her gün işe gidip gelirken 9/M veya 9/D hatlı halk otosüslerini kullanıyorum. Şu günlerde Acemler’deki köprülü kavşak inşaatı nedeniyle trafik çok yoğun. Bu yüzden yolculuk yarım saat daha uzuyor. 
Buna bir diyeceğim yok ama böylesine sıcak havalarda ve özellikle yolcunun çok olduğu saatlerde bu otobüslerden çoğunda klima çalıştırılmıyor. Çok dolu  otobüslerde nefes almak bile zorlaşıyor. Araçların içi fırından farksız.
Klimaları çalıştırılmayan araçlara nasıl izin veriliyor?. Vatandaşa bu çile  neden çektiriliyor?. Konunun kontrol altına alınmasını önemle rica ediyorum.”
Ahmet SEÇER
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.