Hava Durumu

Kitap Fuarı’nda Özlem Abla’dan masallar!..

Yazının Giriş Tarihi: 15.03.2015 08:45
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.03.2015 08:45
13. Bursa Kitap Fuarı zengin bir programla dün başladı. 22 Mart’a kadar devam edecek olan Fuar, ilk gününde kalabalık bir kitapsever grubu bir araya getirdi.
300 yayınevi ve sivil trplum kuruluşunun katılımıyla gerçekleştirilen fuarda dokuz gün boyunca söyleşi, panel, şiir dinletileri ve çocuklar için ilginç etkinlikler var.
Ünlü yazarlar ve edebiyatçıların okurlarıyla buluşup kitaplarını imzaladıkları fuarda minik okurların masalcı ablası Özlem İçer de iki söyleşiye imza atacak. 





17 Mart 2015 Salı günü Çekirge Salonu’nda saat:10:00-10:45 arası ve yine aynı salonda saat: 13:15-14:15 arasındaki söyleşilerde minik okurlar sevgili Özlem Ablaları ile bir araya gelecekler. 
Sabahki söyleşiye Emine Örnek Koleji 200’e yakın 3. sınıf öğrencileri, öğleden sonra da 2. sınıf öğrencileri katılacaklar. 
Özlem İçer, bu etkinlikler için çok heyecanlı. Ve: 
“20.11.1975 Bursa doğumluyum. Uludağ Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü mezunuyum. Uludağ Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Veteriner Fakültesi Biyokimya Anabilim Dalı’nda yüksek lisans yaptım. 
Bursa Büyükşehir Belediye Konservatuvarı Türk Sanat Müziği Şan Bölümü mezunuyum. 1996-1999 ve 2010-2012 yılları arasında iki radyo programının metin yazarlığını ve sunuculuğunda da bulundum.. 
2009 yılından beri özel bir şirketin ortağı ve yöneticisiyim. Evliyim. Bir kız çocuğum var. Kitabım ilkokul 2. ve 3. sınıf çocuklarına uygun fantastik tarzda bir kitap olan ‘Lalingo/ Define Peşinde’ adını taşıyor. Kitabım seri olacak. Bu da serinin ilk kitabı. Kitabım ilkokul 2. ve 3. sınıf öğrencilerine uygun fantastik tarzda bir kitap.  

Anadolu’dan Akdeniz’e

Geçen perşembe gecesi Anadolu’dan Akdeniz’e temalı başarılı bir konser izledik.  repertuarında ‘Bu Toprağın Sesi’ olan ve en beğenilen türkülerimize ayrı bir yer verilmişti..   
Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası’nın konserinde Orkestra Şefi Tulio Gagliardo Varas yönetiminde Orkestra Allegra ile birlikte Anadolu’dan Akdeniz’e, uzanan bir programla müzikseverlerle buluştu..
“Orkestra Allegra”, İzmirli tenor sanatçı Aydın Uştuk’un 2011’de hayata geçirdiği, “müzikte kalite”yi geniş kitlelerle paylaşma projesi. 
Avrupa’da İtalya, Fransa, İspanya, Avusturya ve Almanya, Afrika’da Cape Town, Avustralya’da Melbourne gibi merkezlerde operalarda başrollerde söylemiş, konserler vermiş bir sanatçı olan Aydın Uştuk, Orkestra Allegra ile popüler müzik ve opera sanatını birleştirip seyirciye zevkli dakikalar yaşatarak, çok sesli müziğin sevilmesi ve tanınması için senfoni orkestralarıyla konserler veriyor.
Konserde, BBDSO ve Orkestra Allegra, pop-tenor hitlerinden sevilen arya ve napolitenlere, kulaklarda yer etmiş hafif müzik parçalarından latin ezgilere ve bu toprağın sesi türkülerimize kadar çok çeşitli türlerde herkesin beğenisine hitap eden parçalarla, renkli bir gece yaşandı.
Büyükşehir Bld. ve Bursa Filarmoni Derneği katkılarıyla, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi/ Merinos’ta gerçekleşen konser geniş bir ilgi gördü.  
Konusu; canlıların yaşama hakkı. Kitabın ana konusu bu. Masalları süsleyen resimleri de Başak Eralp Gür çizdi” diyor.  
Bir koltukta birçok karpuzu başarıyla taşıyan ve müzikten radyoculuğa, yöneticiliğe, yazarlığa ve mutlu bir evliliğe kadar geniş bir yelpazede yer alan çocukların masalcı ve güzel ablası Özlem İçer’e başarılar..

Kuvayi Milliye Destanı

14 Mart Tıp Haftası etkinliklerine bugün Nilüfer, Uğur Mumcu Sahnesi’ndeki bir etkinlikle devam ediliyor.
Saat 18.00’de başlayacak olan bugünkü etkinlik BTO Parantez Sahnesi’nin ‘Kuvayi Milliye Destanı’ olacak.

Güzel sözler

*- “Ne kadar yaşadığımız değil, nasıl yaşadığımız önemlidir.” - Bailey
*- “Ne kadar yükselirsen, uçmayı bilmeyenlere o kadar küçük görünürsün.” - Nietzche
*- “Okuma ruhu yüceltir.” - Voltaire
*- “Öğrenmek, akıntıya karşı yüzmek gibidir. İlerleyemezseniz gerilersiniz.” - Çin atasözü
*- “Öğretmek, iki defa öğrenmek demektir.” - J.joured

Pazar neşesi

SÜRAT:- “Adam iki eliyle oturduğu koltuğa yapışıp ‘Hanım neden bu kadar hızlı araba kullanıyorsun anlayamadım’ demiş korkuyla.
Eşi sinirlenmiş:
“Frenler tutmuyor, kaza yapmadan bir an önce hızla eve varmaya uğraşıyoruz işte!”
**
KALECİ:- “Ev yanıyor. Anne bebeğiyle çatıya çıkmış kurtarılmayı bekliyor Bu sırada onları seyreden Temel binanın dibine kadar gelip kadına sesleniyor: 
‘Abla korkma, at bebeği bana. Ben kaleciyim, tutarım, bir şey olmaz.”
Kadın bu söze inanıp bebeği aşağı atar.. Temel, nefis bir hareketle bebeği yere düşmeden yakalar ve hemen ayağa kalkıp iki kere yerde zıplattıktan sonra degajını yapar!..”
(Teşekkürler Ecz.Ertan NEŞE)


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.