Hava Durumu

Kitap Fuarı’nda park sorunları olmamalı!..

Yazının Giriş Tarihi: 05.04.2016 06:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 06:29
“27 Mart Pazar günü eşimin ısrarlarını kıramayarak BUTTİM’de açılan kitap fuarına gittik.. Trafik her zamankinden de sıkışıktı ve yakın çevre yolunda Ankara yönüne bile yoğunluk vardı. 
Milim milim ilerleyen trafikte neredeyse 1 saatte BUTTİM’e ulaştık. Bu sefer de BUTTİM içinde trafik durmuştu. Buradaki otoparklara park için 10 TL isteniyor. Böyle olunca otoparklar boş kalmıştı, ücretsiz otoparklara ve yol kenarına park için izdiham oluşuyordu. 



Ben Almanya’daki pek çok fuara katıldım. Tüm dünyadan yüzbinlerce katılımcı gelmesine rağmen ne otopark sorunu yaşanıyor, ne de yol kenarına araç park etme çilesi. 
Birileri lütfen bu düzensizliğe artık son versin ve bundan sonraki fuarlarda  sorun yaşanmasın. Fuar alanında yollar 2 şerit olarak açık kalmalı, kaldırımlar yeterli genişlikte olmalı ve seyyar satıcıların yola taşmalarına izin verilmemeli. 
Kitap okumak insanlığı ne kadar medeni ve insaflı olmaya bir adım yaklaştırırsa da çok gezip görmek de istenen neticeye götürür. 
Yetkililerden ricam; Almanya’daki fuarları ve düzenlemeleri yerinde görsünler ve Bursa’ya yakışan uygulamayı devreye alsınlar. 
Ayrıca BUTTİM yönetimiyle de görüşülerek otopark ücretleri daha makul bir seviyeye, örneğin 5 TL’ye çekilmeli..
İyi çalışmalar dilerim.”
N.BAYRAM

Olanlar oldu, çocuk çiğnendi


“Geçenlerde köşenizde Beyazıt Mah.’ndeki Eğitim Cad.’ni ‘3 şeritten niye 2 şeride düşürüyorsunuz? Trafik 2 şeritte mi rahattır? diye ilgililere sormuştum?. 
Bu satırlarımı da size 29 Mart 2016’da yazıyorum. Benim yakınmam bu caddede bugün bir çocuk çiğnendi. 
Şu an hastanede yoğun bakımda sanırım. 
Yapılan şerit iptalini denetleyen yok ki. Tek şerit zaten iptal edildi ve ardından öteki şeride de döşenecek taşlar için kum yığıldı.  3 şeritli ve yaması bile olmayan yolun tek şeridindeki asfaltını sök; sonra kaldırım yap. Yarın öbür gün ilgililer ‘vallah bizim suçumuz yok, araba değil çocuk arabaya çarpmış (!)’ derse de doğrusu hiç şaşırmam!..”               H.B
 

UEDAŞ’a yardım etmek için...


“Erdal Abi, gazetenizdeki köşenizde zaman zaman okurlarınıza ait sokak ve cadde aydınlatmalarının yanmaması şikayetleri yer alıyor. 
Benim de bu konuda geçenlerde saptadığım bazı noktalar oldu..  
Yanmayan sokak ve cadde aydınlatmaları için daha düzenli denetimler olursa sorun kalmaz düşüncesindeyim. UEDAŞ’a yardımcı olmak için tespit ettiğim aydınlatma sorunlu noktalar şunlar:
 1.- Beşevler, Konak Mah. Yıldırım Cad. bir bölümü (Konak Cad.’nden Özkan Market’e kadar olan kısım)
2.- Beşevler Cad.’nin bölümü (Konak Cad. ile Lezzet Fırını yakınında birleştiği noktadan Karafatma’ya doğru olan kısımda A101 market önüne kadar)
3- İzmir Yolu (Carrefour kavşağından sonra İzmir yönünde Bankalar önünden İhsaniye köprüsüne kadar olan kısımda ana cadde aydınlatmaları)
Ayrıca bir süredir, Yeni Yalova yolu da karanlıkta. Buradaki tramvay çalışmaları nedeniyle yanmıyor olabilir ama incelenmesi gerekebilir. 
UEDAŞ’ın gerekli duyarlılığı göstereceğine inanıyorum. Saygılarımla.”
Dinçer T.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.