Hava Durumu

Kocayayla piknik alanı üç yılda böyle oldu

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2017 04:43
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2017 04:43

"Büyük bir rastlantı sonucu internette dolaşıp uzay fotoğrafları bölümünü incelerken rastlayabildiğim Keles/ Kocayayla piknik alanının panoramik fotoğraflarındaki son durum beni üzüntüye boğdu.

Üç yıl arayla çekilmiş olan fotoğraflar dikkatli bir şekilde incelenecek olursa piknik alanındaki bazı yapılaşmalar yüzünden kesilen çam ağaçları ormanına ait zemindeki toprak parçaları ortaya çıkmış ve adata sırıtıyor.

Sadece Bursa'nın değil, bölgemizin en önemli piknik alanlarından biri olan Keles Kocayayla'ya gereken ilginin gösterilmesini rica ediyor ve konu ile ilgili sayın yetkili makam sahiplerinden de buradaki yapılaşma çalışmalarıyla ilgili olarak gönderecekleri yazıları köşenizden okuyabileceğimizi umuyorum.
Saygılarımla.." Volkan TOPAKAK

Borular değişiyor, otolar hırpalanıyor

"Nilüfer ilçemizdeki Beşevler Caddesi üzerinde devam eden su şebekesine ait boru değiştirme çalışmaları kapsamında asfalt zeminde çok derin çukurlar oluştu. Bu yüzden bu güzergahta seyreden her aracın lastiklerinin yarılma ve kaza yapma riski vardır.
Belirttiğimiz ve fotoğrafını da çekip gönderdiğimiz çukurların daha ince bir stabilize ile doldurulması ve ilgili caddelerin asfaltlanması için köşenizden ilgililere seleniyoruz.
Çalışmalar kapsamında ilgili caddelerdeki sorunlu bölgelerin de asfaltlanması asfalt şikayetlerine ilaç gibi gelecektir. Saygılarımızla.."
Çevre sakinleri

Demirtaşlılar'ın otobüs sorunu

"Osmangazi'ye bağlı olan Demirtaş Mahallesi sakinleri olarak ortak şikayetimiz 'Bursa'da ulaşım sorunu hiç kalmadı' diyen Büyükşehir yetkililerinden..
Şöyle ki, bölgeye bir buçuk yıl kadar önce taşındık. Demirtaş'tan Çekirge'deki resmi ve özel sağlık kuruluşlarına, hastanelere ulaşabilmemiz çok zahmetli.
Demirtaş Mahallesi sakinlerine sadece BURULAŞ'ın 17/D hatlı otobüsü hizmet veriyor. Başka çalıştırılmakta olan bir otobüsümüz yok. O da Heykel Demirtaş arasında..
Bu yüzden yaşlı başlı insanlar tedavi gördükleri hastanelere gitmek için epeyce zahmet çekiyorlar. İki hatta üç aktarma yapılarak ilgili hastaneye varıldığında bazen muayene için alınan randevu saati de kaçırılmış olabiliyor.
Büyükşehir Bld.Bşk.'mız Sn. Recep Altepe'nin sorunumuza ilgi göstermesini bekliyoruz.
Saygılarımızla.."
Mustafa ALİŞAR

Hız kesme seti yerine adacık

Nilüfer ilçesindeki Karaman Mahallesi, Gürbüzler Caddesi son zamanlarda bazı bilinçsiz araç sürücülerinin ralli parkuru gibi oldu. Büyük bir hızla bu caddeden gelip geçen sürücüler her an büyük kazalara sebebiyet verebilirler.
Çünkü bu yolda yaya trafiğide çok. Bu tür olumsuzlukların önlenebilmesbi için Sağlık Ocağı önüne iki tane hız kesici set yaptırılması için Nilüfer Belediyesi'ne müracaat ettik.
Daha sonra belediyeden bizi aradılar ve şaşırtan bir yanıt olarak bize şunları söylediler:
"Biz daha önceden o bölgeye araçların süratini azaltmaları için yola bir adacık yaptırmıştık. Bu adacık yüksek hızla geçmek isteyen araç sürücülerince devamlı dikkate alınmaktadır."
Hız kesici set yerine adacık yaptırılmış ama bu adacığa rağmen süratli araçlar gelip geçiyor. Bu nasıl bir anlayış?
Yetkililerin durumu bizzat bölgeye gelerek incelemelerini rica ediyoruz."
Bölge sakinleri

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.