Hava Durumu

Kontrollü kavşakta kurallara uyulmuyor

Yazının Giriş Tarihi: 27.02.2019 08:09
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.02.2019 08:09

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nin Mudanya Caddesi'ne çıkışında ve bunun benzeri durumundaki diğer kavşaklarda da olduğu üzere meydan gelen trafik ihlali konusunu sayın sürücülerin dikkatine sunmak istiyorum.
Bu kavşaktaki trafik sinyalizasyonunda kırmızı ışık yanıyor. Ancak buradan sağa doğru kontrollü çıkış olan kesimde sağa dönecek araçların yerine trafik lambalarında beklemek durumunda olan diğer araçlar bu kontrollü çıkışı takamen kapatıyor. Trafik ilerleyemiyor.
Bu çıkışı kapatan duyarsız sürücüler yüzünden trafik yoğunluğu oluşuyor.
Esasen trafikteki bu yoğunluklari azaltmayi hedefleyen kontrollü kavşak çıkışları bu tür ihlalller yüzünden bırakın verimli şekilde kullanilmasını; hiç kullanılamıyor.
Hepimizin trafik kurallarıını önemseyip uymamız gerekiyor.
Herhangi bir araç sağa kontrollü çıkışı kapattığında bu şerit hiç iş görmüyor. sayın araç sürücülerinin kontrollü sağa çıkışları devamlı açık tutarak akışı engellemeyip sağlamaları gerekir.
Tek bir araç bile bu kuralı ihlal etse bu şerit tamamen kapanıyor..
Tüm sayın sürücülerin bu konuya hassasiyetle uymalarını rica ederim.
Saygılarımla.." - Dinçer EMİR

MUHSİN YILDIRIM LÜTFEN DEVREYE GİRER MİSİNİZ?

"Şehrimizde yaya tarafiği açısından en işlek yerlerden biri olan ve Cumhuriyet Alanı'nda Ahmet Vefik Paşa Devlet Tiyatrosu yanından açık çarşı ve pazaryerine inen Alacamescit Mahallesi'ndeki Hamam Sokak buraya park eden araçlar yüzünden artık yayalara geçit vermez bir durumda.
Söz konusu cadde ve sokaklar çok dar ve yüzlerce işyeri de var.
Araçların arasından sürtünerek pazaryeri, çarşıya ve hanlar bölgesine inmek isteyen vatandaş kadar işyerleri de çok olumsuz şekilde etkileniyor.
Bebek arabalı anneler ise buradan geçemedikleri için zorda kalıyor. Defalarca Hamam Sokak başına araç park edilmemesi için bir 'yasak levhası' konulması için ilgililere çok ricalarda bulunduk ama bir türlü taktıramadık gitti!.
Bu yüzden Kapalıçarşı ve Hanlar Bölgesi Dernek Başkanımız sayın Muhsin Yıldırım'dan bu soruna el atmasını ve devreye girerek sorunu çözmesi için ricada bulunuyoruz.
Bu işle kim ilgiliyse artık lütfen sesimize kulak versin.
'Park yapılmaz' levhasını en kısa zamanda buraya konulmasını bekliyoruz. Bunu yapanlar bizlerden hayır dua alacak. Saygılarımızla."
Çevre sakinleri

ALO, BURASI NİLÜFER

OSMAN FERİK'E:- "21.2.2019 tarihli köşenizde yer alan 'Yıldırım Caddesi' başlıklı yakınmada Beşevler Mahallesi, Yıldırım Caddesi sakini Osman Ferik'in bildirdiği konuyla ilgili olarak bölgedeki Zabıta Amirliğimiz söz konusu yerde gerekli çalışmalar yapmıştır. Bölgede yaya ve engelli yoluna araç parklanmasının yapılmadığı görülerek, esnaflara gerekli uyarılar yapılmış ve yaya yolunu malzemelerle işgal eden esnafların malzemeleri kaldırılmıştır.
Ancak bölgemizde caddelerin ve ana arterlerin sorumluluğu Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde olması sebebiyle bu tür şikayetlerin ilgili kuruma iletilmesi uygun olacaktır.
Konuyla alakalı kontrollerimiz ilgili ekiplerimizce devam edecektir.
Araç parklanmalarının tespiti durumunda vatandaşlarımızın 444 16 00 Bursa Büyükşehir Belediyesi ile 444 16 03 Nilüfer Zabıta Müdürlüğü' nü arayarak iletişime geçmesini rica ederiz."
***
ERAY ÇİLİNGİR'E:- "20.2.2019 tarihli 'Nilüfer'de her şey çok güzel olmalı!' başlıklı Konak Mahallesi, Basın Sokak, Nilüfer Merkez Camii yanında bulunan yeşil alan ile ilgili vatandaşımız Eray Çilingir'in talebi tarafımızdan incelenmiştir.
n Bölgede yeralan yeşil alanla ilgili talep edilen kedi evine istinaden gerekli incelemeler ilgili müdürlükler ve muhtarlık ile yapılacak görüşmeler sonrası değerlendirmeye alınacaktır.
Duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür eder, size de çalışmalarınızda kolaylıklar dileriz."

Nilüfer Belediyesi
Basın Bürosu

BAŞKANIMIZ MUSTAFA IŞIK'IN DİKKATİNE

Gürsu'dan yazıyorum.
Yakın çevremizdeki fabrika boyahanelerinden gelen ve Gürsu, Adaköy Mahallesi kanalına akan zehirli su, çevreye ve özellikle de tarlalarda yetişen sebzelere ciddi zararlar veriyor.
Gürsu İlçesi, Adaköy Mahallesi kanalından son zamanlarda su değil adeta zehir akıyor. Kanalın fabrika boyahanelerinden aldığı ve çevreye akıttığı zehirli su sadece koku yaymakla kalmıyor, yağışlı havalarda taşıp zehirli suyu çevreye vererek insan sağlığının büyük bir felakete sürüklenmesine neden oluyor.


Fabrikaların akıttığı, boyamada kullanılan kimyasal maddelerin suyun renk değiştirmesine neden olduğu bölgede, çiftçiler simsiyah akan suyla elma, armut, şeftali bahçelerini suluyor.
Ayrıca, bu derede, sabah buharlaşma meydana gelince etrafa çok kötü ve dayanılmaz bir koku yayılıyor.
Gürsu Belediye Başkanı Sayın Mustafa Işık'a sesleniyorum. Adaköy Mahallesi'nin zehirli kanalının sorununu bir an evvel çözmelerini talep ediyorum. İnsan sağlığı bu kadar ucuz değildir çünkü. Ve en nihayetinde bu zehirli suyla sulanan meyveler, bir gün yine halkın sofrasında yer alıyor.Gereğinin yapılması dilek ve saygılarımla"
Gürsu, Adaköy Mahallesi adına
Sercan ÇELİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.