Hava Durumu

‘Konuşamıyorum. Konuşursam gözyaşlarım beni boğacak!.’

Yazının Giriş Tarihi: 04.06.2016 08:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 04.06.2016 08:32
 “Çocukluğumun ve gençliğimin geçtiği güzel şehrimde ‘Aşık Ruhlarla’ buluşacağım için çok mutluyum, çok heyecanlıyım..”
Bu anlamlı sözler 30 yıl aradan sonra doğduğu kentimizde ilk kez bu gece Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu’nda hayranlarının karşısına çıkacak olan ünlü besteci-yorumcu İlhan İrem’in.



‘Uluslararası Bursa Festivali’nin bu geceki kapanış konserine imza atacak olan İrem Bursa Koleji’ndeki öğrenim yıllarında çalıştığım Millet Gazetesi’ne her hafta müzik sayfası hazırlar ve yayınladığı müzik sorularına doğru yanıt veren okurlarına plak armağan ederdi.  
Daha sonraki yıllarda Bursa Hakimiyet’e sosyal, kültürel ve siyasal açıdan dikkat çeken köşe yazıları yazan sanatçı müzik alanında da unutulmayan şarkıların sahibi.
Konserinden önce konuştuğum sanatçı dostum bu geceki konseri için hazırladığı zengin repertuarında Bursa’da yazdığı ve bestelediği şarkılara ağırlık vereceğini belirtti. ‘Bursa’nın yeri bende çok farklı. Bu şehir bana çok şey verdi. 30 yıl sonra doğduğum kentteki müzikseverlerin karşısına çıkarken çok heyecanlıyım’ demekten de kendini alamadı.  
Evet, hoş geldin üstat.. Sefalar getirdin. 
Çok güzel ve unutulmaz bir Bursa gecesinde binlerce dinleyicinle oluşacak o müthiş koroyla, o müthiş ‘Konuşamıyorum, konuşamıyorum, konuşamıyorum / Konuşursam gözyaşlarım beni boğacak/ Biliyorum, duyuyorum, görüyorum, konuşamıyorum” şarkın yine göğe yükselecek ve yıldız ışıltılarıyla sevdalı yüreklere yansıyacak..
VE çok şeyler anlatacak. Çok!.. 

Güzel sözler

“İnsanları tanımak için tüm gücünüzü verin ama tüm sevginizi vermeyin. Çünkü onları tanımaya başladıkça verdiğiniz sevgiye acıyacaksınız.” - Mevlana 

“Bencillik gözüne takılmış ayna gibidir. O gözler nereye bakarsa baksın kendinden başka birini görmez.”- Mevlana

“Küle döndüysen, yeniden güle dönmeyi bekle.. Ve geçmişte kaç kere küle dönüştüğünü değil, kaç kere yeniden küllerin arasından doğrulup yeni bir gül olduğunu hatırla.” - Mevlana (Teşekkürler Başak ARKÇIOĞLU)

Yeni çıkan bir kitap

‘KIZIMA MEKTUPLAR’:

-
 Yazar Nurhan Çetinkaya altı yaşındaki kızına yaşam yolunda karşılaşabileceği güçlüklerin üzerinden gelebilmesi için ilginç önerilerin bulunduğu mektupları bir kitapta topladı.. 
  Yazar, mektuplarından birinde ‘sana bankada yüklü paralar bırakmıyorum. Ama manevi değeri yüksek olan hayatımdan kesitler sunuyorum’ diyor.

Cumartesi neşesi

SORU:-
“Temel ile arkadaşı Dursun İstanbul’a gurbete gelir. Aksilik bu ya, otobüsten indikleri gibi otogarda birbirlerini hemen kaybederler.
Temel sağa sola koşturur ama Dursun’a bir türlü rastlayamaz. Sonra önüne gelene çaresizce sormaya başlar:
“Yanında pağa benzeyen biri olmadan dolaşıp duran, buralara yabanci bir adam cördinüz mü acep?..”







 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.