Hava Durumu

Köşemiz ses getirdi yol hemen asfatlandı

Yazının Giriş Tarihi: 16.06.2015 07:42
Yazının Güncellenme Tarihi: 16.06.2015 07:42
“1 Haziran 2015 tarihli gazetenizdeki köşenizde Yenişehir yolundaki asfalt probleminden bahsetmiş ve Yenişehirli dostlarımın asfalt yakınmasını köşenizden yetkililere duyurmuştuk. 
Yenişehirli dostlar, beş aydır yapılmayan ancak genel seçimlerden iki gün önce çok kaliteli olmasa da yola kaplama yapıldığını söylediler. Teşekkürlerini iletiyorlar. Yapılan çalışmayı yansıtan bir de fotoğraf eklemişler.
 
Lakin, 10 Haziran’da gazetenizde Yenişehir’de BUSKİ çalışmalarında açılan çukurlardan birine protesto için bir çiçek dikildiği haberi yayınlanmıştı. 
Başka yerlerde sorunlar devam ediyor, hatta bu kaplama yapılan yolun az ilerisinde yol bir kez daha kazıldı deniyor. 
Bitmeyen kazma-kapama çalışmalarının, geç asfaltlamaların, çukurların halkı usandırdığını, gelen yatırımların seçmeni kazanmak yerine eksiklikler nedeniyle seçmeni olumsuz etkilediği belirtiliyor. 
Çok daha hassas olunması konusunda yetkililerin desteği ve yakın ilgisi isteniyor, Yenişehirliler’in sesini 50 km. öteden işiten Büyükşehir Bld. yetkililerine teşekkürleri var. Elçiye zeval olmaz, iletiyorum. Saygılar.”
Serdar UZUN
(Not: Büyükşehir’in cevabi bir yazısında konunun Karayolları’na ait olduğu belirtilmişti. Çalışmayı Karayolları yaptıysa bir teşekkür de onlara.)

***

519. SOKAK ÇÖPLÜK MÜ?

“Nilüfer, Yüzüncüyıl Mah.’deki bir iş merkeziyle ilgili sıkıntılar basında yer aldı ama bir türlü çözülmüyor. 
Çöp için depolama alanı yapılmamış. Çöpler 519. Sokak’a çöp çıkarma günlerine dikkat edilmeden çıkarılıyor. Geri dönüşüm kutuları var ama çöplerle beraber 519. Sokak’a bırakılıyor. Su giderleri de bahçeden çıkan borularla sokağa verilmiş. Temizlik görevlisi kirli suları sokağa bırakıyor. Kaldırımlar depolama alanı gibi. Düğün salonundan gelen gümbür gümbür  sesler çevreyi rahatsız ediyor. Koridorundaki işyerinin ne çeşme var, ne suyu. Koydukları totem reklam panosu ışıkları evin içinde. En önemlisi kaldırımlar otopark ve yükleme, indirme alanı. Sözde kapalı otopark yapıldı ama bir gün çalışmadı. Sözde bisiklet yolu var, hafta içi gündüzleri üstüne park ediyorlar. Bir düğün olsun, kavşak ve çevredeki sokak ve kaldırımlar otoparka dönüyor. Ticari alanların verdiği rahatsızlıktan kaçıp bu tarafa gelenler de dertli. Sorunlara el atılmasını rica ediyoruz.”  
Çevre sakinleri  adına Özgür ER

***

ÜÇ YILDA BİTMEYEN KALDIRIM ÇALIŞMASI


“Büyükşehir Bld. Yaprak Sokak sakinlerini acaba cezalandırmak mı istiyor? 
Çünkü; Büyükşehir yaklaşık 3 yıl önce İhsaniye Mah.’nde yol ve kaldırım çalışması başlattı. Ama bir türlü tamamlanamadı. 
3 yılda köprüler, barajlar, gökdelenler yapılıyor ama bizim 500 m.’lik Yaprak Sokak öylece duruyor. 
Oysa ilk anda sokağımız modern bir görünüm alacak, bizler de rahat edeceğiz diye çok sevinmiştik. 
Sokak sakinlerine sadece asfalt kaplamanın kaldığı, bu da kısa zamanda yapılacak denmişti. Ama hala beklemedeyiz.  
Asfalt seviyesini tutturamadıkları için kaldırımların bazı yerleri Çin Seddi gibi.  Bırakın engelliyi, yaşlıyı, bebek arabalı anneleri, sporcular bile burada zorlanır. Zaten kaldırımların bazı yerlerinde çökmeler başladı. Yağmur suyu giderleri yok. Sular yol kenarlarında birikiyor ve bina girişiyle bodrumlarda rutubet yapıyor. 
Asfaltsız olduğu için yarattığı toz, duman ise ayrı bir konu. 
Sormak istiyorum; Büyükşehir Bld. Yaprak Sokak’taki çalışmayı ne zaman tamamlayacak? 
Hatırlatmak istediğim bir diğer konu da bu yola dikilen ağaçlar. Çalışma sırasında belirli aralıklarla ağaç dikildi. Ama çoğu bakımsızlıktan kurudu.  
Yerleri de yayalara tuzak gibi çukur şeklinde duruyor. Büyükşehir’den buraları da ağaçlandırmasını rica ediyoruz. Hem kent estetiği, hem çevre hem de yarattıkları tehlike açısından gerekli.”
İhsaniye, Yaprak  Sokak sakinleri



Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.