Hava Durumu

Kredi kartlı bir alışveriş!..

Yazının Giriş Tarihi: 25.04.2012 11:14
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.04.2012 11:14
Bursa'nın tanınmış sanayicisi, Ermetal Şirketler Grubu Başkanı, başarılı işadamı ve 21. dönem Bursa Milletvekili Sn. Fahrettin Gülener'den ilginç bir mail aldım. Yerim sınırlı, özetliyor ve olayın bir yanlış anlamadan kaynaklandığını umuyorum.
Ayrıca bu firmadan Gülener'in iddalarına yazılı bir açıklama gelirse köşemiz onlara da açık tabii.
***
"16.4.2012 saat 20.25'te Korupark'taki Mark Spencer'dan aldıklarımın ödemesini kasa görevlisi Bahadır Sayın'a kredi kartımla yaptım.
Görevli 6 taksit yapacağını söyledi. Bankanın benim kartıma tanıdığı + 4 aylık avantaj ile de 10 taksitte ödeme yapacağımı zannettim ve öyle anladım. Alışveriş fişine bakınca 2+4=6 taksit ibaresini fark edince niye böyle bir kelime oyununa gerek gördüğünü kendisine sordum.
'Ama efendim ben size 6 taksit yapacağımı söyledim' diye kendini savundu. Oysa ki Marks Spencer müşterisine sadece 2 taksit yapıyor, yani firma bize 6 taksit; banka 4 taksit, toplamda 10 taksitli bir ödemeyi sundu diye zannederken; görevlinin bu şekil konuşmasıyla müşteri 6 taksit lafını benim anladığım gibi anlayıp evine gidecek!
Bu firmanın aleyhtarlığını yapmadığımı, ülkemin temiz duygulu insanlarının daha dikkatle alışveriş yapmaları gerektiğine dair masum bir uyarıyı yapmaya çalıştığımı açıklamakla beraber, zaten böyle bir aleyhtarlık olacaksa bile kişilerin yaptıkları alışverişlerinin seyrine göre olacağı açıktır.
Biliyoruz ki tüm AVM alışverişlerimizin kredi kartlı ödemelerinde 6 taksit ve üstünde bir satıcı teklifi ile karşılaşıyoruz.
Eğer bankalarımızın verdiği bir tolerans var ise o bize ait olan bir kredibilitedir.
Yani firma burada sadece 2 aylık vade yapan asiller konumunda kalmakta, fakat müşteriye şirinlik faslında ise bankanın bize tanıdığı 4 aylık avantajı kendi yapıyormuşçasına elemanı vasıtasıyla karmaşaya getiriyor.
Söz konusu mağazanın bir başka şubesinde ve bir de İstanbul'da aynı olayı yine yaşamıştım. Dikkatlere sunarken bu sefer uyarıyor ve tenkit ediyorum!.
(Not: Mail'imin ekinde; alışveriş fişinde görüleceği gibi 2+4 taksit aşikârdır..")
- Fahrettin GÜLENER

Alo,burası Osmangazi
HÜLYA ERDOĞAN'A:- "23.3.2012 köşenizde 'Dünya'da sadece Bursa'da vardır' başlıklı yazıda, Devlet Tiyatrosu arasındaki park alanında araç parklanması sorunuyla ilgili okurunuz Hülya Erdoğan'ın şikayeti yer aldı.
Zabıta Md.müz gerekli araştırmayı gerçekleştirmiş, öncelikle otopark olarak kullanılan alanda ticari bir faaliyetin olmadığını saptamıştır. Otoparkın AVP  Tiyatrosu'nun resmi ve personel araçlarınca kullanıldığı anlaşılmıştır. Ayrıca bu yerin Maliye hazinesinde kaldığı ve AVP Tiyatrosu ilgililerinin talebiyle Park ve Bahçeler Md.'müzce çevre düzenlemesi için programa alındığı öğrenilmiştir." 
***
ÇUKURLAR:- "2.4.2012'de 'Çukurlar büyüyor' başlıklı okur şikayeti Yeşilova Mah. Gazi Cd.'nin bozuk asfaltına dikkat çekiyor,
Fen İşleri Md.'müz şikayet üzerine araştırma yapmış ve bölgenin Büyükşehir Bld.si sorumluluğunda ana arter olduğunu saptamıştır. Onarım, ilgili kurumca yapılacaktır. 
Duyarlı okurlarınıza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim."
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld.Bşk.

Altepe'nin konutunun tam karşısı
"Ne zamandan beri tehlike saçan bir nokta konusunda gazetenizdeki köşenizden yardımınızı rica ederiz.
Büyükşehir Belediye Başkanı olan değerli komşumuz Sayın Recep Altepe'nin Çekirge Cad. üzerindeki konutunun tam karşısında yaya geçidi dibinde ve trafik lambaları direğine bitişik bir çukur var. Çukur adeta bir bubi tuzağı gibi. Açılan çukurun içinde paslı demirler var.
Yani buradan karşıya geçmek isteyenlerin bu tuzağa girmemeleri bir şans.
Geceleri ise doğal olarak tehlike daha çok artıyor. Durumu anlatabilmek için çekip gönderdiğimiz fotoğrafta hem paslı demirle oluşan tehlikeli ve tuzak gibi çukur ve bunun da tam karşında da Sayın Başkanımızın konutu görülüyor.
Çukur, hem yaya geçidi önü hem de Altepe'nin konutunun karşısında aylardan beri böyle devam ediyor da bu işle ilgili sayın yetkililerin dikkatlerini nasıl çekmiyor; anlaşılır gibi değil doğrusu.
Çevre sakini bir okur


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.