Hava Durumu

Kuka koymakla trafik düzelmez

Yazının Giriş Tarihi: 24.02.2016 08:26
Yazının Güncellenme Tarihi: 24.02.2016 08:26
“19.2.2016 Cuma günkü köşenizde semtimizdeki trafik sorunları dile getirildi. Okuduk. Memnun olduk. 
Beşevler semti çok nezih ve havası temiz bir yer. Burada yaşadığımız için çok mutluyuz. 

Ne var ki her geçen gün büyüyen trafik problemi burayı yaşanmaz hale getirmek üzeredir. Bu konuyla ilgili bir sorunu paylaşmak istiyorum. 



Bir süre önce Konak Cad.’nin Beşevler Cad.’yle kesiştiği noktaya (Büyük Şaypa’ya yakın olan yer) çok doğru bir uygulama olarak trafik lambası koydular. Ama trafik lambasının önü-arkası her 2 şerit de otopark gibi kullanılıyor. 
Bu nedenle lambalar yeşile de dönse trafik ya hiç akmıyor ya da tek şeritten zorla akıyor. 

Trafik ışıklarından önce ve sonra belli bir mesafeye kadar asla park yapılamamalı. Beşevler’de pekçok noktada benzer sorun var. Bu kadar basit bir önlemi bile alamıyorsak trafik sorunu nasıl çözülür? 

Konunun yerinde incelenip önlemlerin (bunlar sadece plastik kuka dikmek olmamalı. Park yapılmaz yerler işaretlenip park edenlere cezai işlem uygulanmalı) ivedilikle hayata geçirilmesini ricamla saygılar.” - Burak TÜRKEL

Fırlatılan konteynerler

“Demirtaş-Barbaros sakiniyim ve duyurulmasını istediğim bir konu var. Mahallede çöpler toplanırken, herkesin kendine ait yeşil renkli çöp konteynerleri boşaltıldıktan sonra yavaşça yerine bırakılmıyor, fırlatılıp atılıyor. 
Bu iş önemsenmeli. Bu firma ve elemanlarına yaptıkları iş ve ayrıca konteynerlerin ara ara yıkanmasından dolayı teşekkürler ama daha dikkatli olmaları gerekir. Zira yakın zamanda yenisini aldığımız konteyner yine kırıldı. Yenisi gerek. Çevremizde çok benzer durum var. Vatandaş da artık umursamaz halde. Kırık konteynerler birçok kapı önünde çöpün akması, kokması, dağılması gibi sağlık yönünden de olumsuzluk yaratıyor. Eskiden demir aksamlı çöp konteynerler daha kullanışlıydı. Belediyemizin denetim ve çözümü olmalı.  İlgililer değerlendirir inancındayım.” Ercan AYBAR

Bahar ve Koğukçınar Mahallesi sakinlerine

“8.2.2016 köşenizde ‘Kentsel Dönüşüm bekliyoruz’ başlığıyla okur yakınması yayınlandı.

Osmangazi Bld. 2011’de şehrimizdeki mevcut durumu saptayıp, yeni hedef ve strateji belirlemek için Şehircilik Akademisi’ni kurdu. Kurul kentsel yenileme ve dönüşüm çalışmalarına esas olacak yaklaşımlar, modellemeler konusunda ilçemizdeki  çalışmalar yapmış, bu çalışma ve fikirleri çeşitli meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları ve akademisyenlerle paylaşmıştır. 

2012’de bu çalışmaları esas alarak, ilçemizdeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ışık tutması, kent sorunlarının detaylı saptanması ve bölgesel yapı stokunun risk analizlerini yaparak müdahale alanlarının öncelikli sıralamalarının belirlenmesi amacıyla 2012’de kentsel dönüşüm master plan çalışmalarını tamamlamıştır.

Bu kapsamda Koğukçınar ve Bahar Mah.’miz kentsel dönüşüm master planındaki   alanları içindedir ve bölgeyle ilgili çalışmalar devam etmektedir. Duyarlı okurunuz ve size teşekkür eder, esenlikler dilerim.”
Mustafa DÜNDAR Osmangazi Bld. Bşk. 


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.