Hava Durumu

Kültürpark'tan manzaralar

Yazının Giriş Tarihi: 27.03.2018 08:29
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.03.2018 08:29

Değerli okurlarım; Fotoğraflarını gördüğünüz yer, şehrimizdeki herhangi bir otopark değil..
Burası adıyla sanıyla bilinen ve kentimizin en önemli yeşil alanlarına sahip, ağaçlarıyla, çiçekleriyle ve yemyeşil çimenleriyle bezenmiş olan Bursa'nın gözbebeği Kültürparkımız.
Ama gelin görün manzara maalesef işte böyle.
Köşemiz okurlarından sayın İhsan Zeybek önceki 17 Mart Cumartesi gecesi gittiği Kültürpark'ta bu manzara ile karşılaşınca dayanamamış ve Kültürpark'ı adeta bir otopark haline getiren görüntüleri tespit edip köşemize göndermiş..
Sayın Zeybek, mail'ine bir de az, öz ama çok anlamlı olan şu satırları eklemiş:
"Sahipsiz Bursamız'dan bu fotoğraf kareleri Kültürparkımızın içinden.. Parkımız bir zamanlar insanlar içindi.. Şimdi ise ne yazık ki içler acısı. Araçlar yemyeşil çimenlerin üzerinde. Park içindeki yollar da araçlarla dolu.
Bir zamanlar yeşil çimenlerin üzerine herhangi bir araç park ettiğinde veya tek bir tekeri bile çimenlere değmiş olsa zabıta ekipleri hemen fotoğraflayıp o aracın plakasına ceza yazıyorlardı".
Evet, Sayın Zeybek'in duyarlılığına tebrikler..
Ben de bu kısa yakınmayı 'Bir zamanlar maziye bak,ne kadar şendik' diye noktalıyor ve ilgililerin dikkatine sunuyorum.

Buradaki kavşak aydınlatılmalı!

"Kısa bir süre önce Nilüfer ilçesindeki Beşevler bölgesine taşındık..
Beşevler semtini çok sevsek de özellikle Beşevler kavşağındaki trafik sinyalizasyonuna rağmen oluşan trafik sıkışıklığı huzurumuzu bir parça kaçırıyordu.
Yaşanılan sorunu dikkate alan sayın Büyükşehir Belediyesi yetkilileri burada yapılan kavşak düzenleme çalışmasıyla trafiği rahatlatma ardına harekete geçtiler. Çalışma gerçekten çok yerinde oldu.
İnşallah kısa bir süre sonra kavşakta trafik daha da rahat bir şekilde akmaya başlayacak.
Kavşak düzenleme çalışmaları kapsamında orta trotuvarlar da uzatıldı ve yeniden düzenlendi.
Beşevler'in hemen girişindeki trotuvarlarda elektrik aydınlatma direkleri eksik olduğu için pırıl pırıl kentimizin girişi maalesef şimdilerde çok karanlık. Buradaki girişte bulunan tretuvarlara aydınlatma direkleri temin ve monte edilirse şehrin girişleri pırıl pırıl olur.
İşaret ettiğim konuyu yetkililere iletmenizi saygılarımla rica ediyorum."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

Duş ve çamaşırhane yeri için öneri...

"Her bireyin prim ödeyerek geleceğini garanti altına alması gerekir. Çünkü çeşitli nedenlerle yaşamını sürdürmede zorlananlar olabilir.
Kişilerin sosyal politika, sosyal hizmet, sosyal güvenlik, sosyal yardım, sosyal refah üzerinden farklı bakış açıları da olabilir. Sağlık sorunu olanlara ve yaşlılara Mudanya'da Mudanya Bld.'nin Zeytin Dalı Ekibi, Mudanya Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Büyükşehir Bld. Aile ve Sosyal Politikalar İl Md. ve Sağlık Md. gibi kurumlar destek hizmeti veriyorlar. Evsizler için mevzuatta doğrudan bir hüküm yok ama insani açıdan eğilmek gerek.
Sokakta yaşayan kişiler Büyükşehir Bld.'nin Nilüfer Ürünlü'deki geçici bakım merkezine gönderilerek sorun ötelenebilir.
Bu kişiler bulundukları sosyal çevrede daha mutlu olabilir. Mudanya'da da evsizlerin duş alma veya çamaşır yıkama gibi ihtiyaçlarının karşılanacağı bir yer olmasını öneriyorum.
İstanbul Beyoğlu Selimi Hatun Camii bu imkanı sağlamış. Cami imamı Osman Gökrem ile yapılan mülakat basında yer aldı. Mudanya'da örneğin Güzelyalı Duran Camii çevresi de bu amaçla kullanılabilir.
Selimi Hatun Camii dışında Beyoğlu Bld. de böyle bir yer açmış. Mudanya Bld. bizzat bunları yapma durumunda değil ancak Bld.Bşk.Sn.Hayri Türkyılmaz ve Sn. Kaymakamımız'la birlikte ilgili kurumları harekete geçirebilir umudum var. Mudanya'da veya Tunçbilek yakınındaki Keles'in en uç köyünde bile Bursa'da mağdur kimse olmaması dileğiyle saygılarımı sunarım." Özgür ER

Tadilat ne zaman bitecek?

"Setbaşı Köprüsü'nün hemen yanında bulunan Şehir Kütüphanesi bir süreden beri kapalı duruyor. Bunun sebebi ise Şehir Kütüphahesi'nde yapılan bazı tadilat çalışmaları..
Ancak bu çalışmaların başladığı epeyce uzun bir zaman oldu, bir türlü bitirilemiyor ve bu gidişle biteceği de yok..
Setbaşı bölgesindeki çevre sakinleri olarak bu işler ne zaman bitecek diye merak ediyoruz?.
Yetkililerce bu konuda bir açıklama yapılırsa memnun olacağız. Saygılarımla.." Faruk TAŞDEMİR

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.