Hava Durumu

Kumla'da bir yudum su için

Yazının Giriş Tarihi: 17.08.2018 07:48
Yazının Güncellenme Tarihi: 17.08.2018 07:48

"Bursamız'ın en önemli sahil şeridi Kumla dörtbuçuk kilometre sahil şeridine sahip..
Kumla tatilcileri ve günübirlikçiler bu sahilleri dolduruyor ama tek bir sokak çeşmesi olan yazlık yer durumunda.
Çektiğimiz fotoğraftaki çeşmeye bakınca anlatmaya gerek yok zaten, durum açıkça ortada.
Dökümden mamul, iki musluklu bir çeşme burası. Vatandaşlar bir yudum su içmek için sık sık kuyruğa giriyor.
Muslukların altında yine dökümden yalak var. Musluklardan akan suların giderleri çok dar olduğundan hep tıkalı oluyor. Sular yerlere, çevreye taşıyor, kumsala yayılıyor. Göletler oluşuyor.
Elini, yüzünü yıkamak isteyenler yerdeki gölcüğe basarak musluğa ulaşabiliyor. Buradan su içmek isteyenlerin yanı sıra abdest almak isteye günübirlikçi konuklara da rastlayabiliyoruz.
Halbuki başka yerlerde pek çok meydan çeşmeleri var. Mermerden, pırıl pırıl ve tertemiz. Üstelik en az dört musluklu.. Bu sahillerimize de dört-beş musluklu derli toplu mermer çeşmeler yapılamaz mı?
Kumla yollarına taşlar döşendi ama çeşme ihtiyacını gören yok. Neden acaba?
Sahilde bir tane çeşme var ama denizden çıktıktan sonra duş alacaklar için belki yüz tane duş var. Bu duşlar o kadar çok açık kalıyor ki devamlı sular boşuna akıp duruyor. Boşa giden bu sularımız için su sayaçları da yok.
Ve Kumla'daki BUSKİ aboneleri evlerde kullandıkları sular için 'faturam çok yüksek geliyor' diye yakınıyor.
Evliya Çelebi geçmişte 'Bursa bir su şehridir' demiş. Şimdi bu manzarayı görmüş olsa acaba ne der?. Sahilde duşlar olmasın demiyorum.
Ama bir yudum su içmek isteyenler için çeşmelerimizin sayısı da artırılsın.
Saygılarımla.. " H.B

IZGARALARIN İÇİ DOLU DURUMDA

"Medyadan izleyebildiğim kadarıyla BUSKİ, bütçesi ve yaptığı projelerle adeta bir dev.
Bazen çok büyüklerin de zaafları olabiliyor. İşte bir süre önce Nilüfer'de, Konak ve Çamlıca mahallelerine yeni yağmur suyu gider mazgalları yapılmıştı.
Konak Caddesi ve Beşevler Caddesi'nde yürüdüğümde çok sayıda eski mazgalın içlerinin komple sigara izmariti ve kum-çakıl karışımı ile dolduğunu görüyorum. Hatta bazılarında otlar ve hatta minik fidanlar bile çıkmış.
Dev projeleri kolaylıkla gerçekleştiren BUSKİ'den ricam periyodik kontrollerle bu mazgalların temizlenmesi.
Özel sektörde birçok makine ekipmanı için periyodik kontrol faaliyetleri tanımlanır ve bunlar belirtilen frekanslara göre bakımları ve temizlikleri yapılmak zorundadır. Benzer şekilde BUSKİ de tüm yağmur suyu mazgallarının envanterini çıkarabilir. Bunların belirlenen frekanslarda temizlikleri yapılacağı gibi hangi mazgal çevresinde çöküntü veya boşalma var ise onlar da tespit edilip çizelgelere işlenir ve yol konforu sağlanması adına çevre kod tamirleri de yapılır.
Ekte fotoğrafladığım olumsuz örneklerin bu tip profesyonel temizlik ve bakım faaliyetine vesile olmasını BUSKİ gibi güzide bir işletmemizden umuyorum.
Saygılarımla." Bölge sakini bir okur

ALO, BURASI NİLÜFER

BİLAL DİNÇCAN'IN DİKKATİNE:- "14.08.2018 tarih ve 'Tamirat Zorlaşır' başlıklı gazetenizde yayınlanan okurunuz Bilal Dinçcan'a ait uyarı yazısında yayınlanan talep neticesinde belediyemiz ilgili müdürlüğü konuyu incelemiş olup, gazetede yer alan fotoğraftan yerin neresi olduğu tam olarak anlaşılamamış ve ayrıca Nilüfer ilçesinde 3.Nilüfer Caddesi bulunmadığı belirtilmiştir.
Vatandaşımızın telefonu ya da talepte işaret edilen bölgenin daha açık belirtilmesi halinde konu tarafımızdan tekrar incelenecektir.
Bilgilerinize sunar, iyi çalışmalar dileriz."
Nilüfer Belediyesi Basın Bürosu

MARMARA DEPREMİ'NİN 19. YILDÖNÜMÜ!..

16 Ağustos 1999 Perşembe gününü 17 Ağustos 1999'a bağlayan gece saat 03.02'de meydana gelen 7.4 şiddetindeki korkunç boyutlardaki Marmara Depremi büyük bir can ve mal kaybına neden olmuştu.
Yaşanılan bu büyük depremin bugün 18. yıldönümü..
Depremde 17.480 kişi canlarını yitirmiş, 23.781 kişi de yaralanmıştı..
Bu felakette canlarını yitiren tüm vatandaşlarımızı saygı ile bir kez daha anıyor ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.
Ülkemiz ve insanlarımızın bir daha böylesi felaketler yaşamaması için depremlere karşı özellikle yapılmakta olan inşaatların yetkililerce dikkatle kontrol edilmesini ve gerekli olan önlemlerin alınması konusunda tüm bireylerin ve ilgililerin duyarlılıklarının artmasını diliyorum. n E.Ö.

MUDANYA'DA DEPREM PANELİ

Mudanya Belediyesi, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 19. yıldönümünde 'Mudanya depreme hazır mı?' isimli bir panel düzenledi..
Bugün saat 14.30'da Mütareke Meydanı, İsmet İnönü Parkı'nda gerçekleştirilecek olan panel ilçe sakinleri arasında büyük bir ilgi gördü ve kalabalık bir katılımcının paneli izlemesi bekleniyor..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.