Hava Durumu

Kurşunlu ve Kumsaz'da ulaşım sorunu çok!..

Yazının Giriş Tarihi: 27.07.2016 00:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.07.2016 00:46
"Kurşunlu/Kumsaz'da bulunan yazlığımdan Bursa'daki işyerime gidip gelirken toplu taşıma araçlarında gördüğüm olumsuzlukları sayın yetkililerin dikkatine sunuyor ve önlem alınmasını diliyorum.
1-) Otobüsler belirtilen kalkış saatlerine uymuyor. Yarım saatte bir kalkması gereken araçlar çeşitli bahanelerle zamanında durağa gelmiyor. Bu durum ciddi derecede yolcu fazlalığına yol açıyor. Kuralların çok üzerinde yolcu taşınıyor. İşimize de geç kalıyoruz.
2-) Bazı otobüslerin şoförleri yolda cep telefonuyla konuşuyor. Sigara içenler de var.
3-) Bir saatlik bu kuralsız yolculuğun, eski ve klimasız araçlarla yapılması ayrı bir sorun.. Klimalı bazı araçların da klimaları bozuk deniyor ve çalıştırılmıyor.
4-) Çoğu 50 yaş üzeri olan yolcular araç şoförlerince bazen hiç yere azarlanıyor.



Sonuçta; bu hatta akla gelen tüm olumsuzluklar maalesef mevcut. Görüştüğüm kişiler ve kendimin de bizzat tanık olduğum bu durumun yıllardır bu şekilde olduğu ve defalarca şikayet etmelerine karşın hiçbir sonuç alamadıkları belirtiliyor.
Gazetenizdeki köşeniz aracılığıyla yetkililere seslenmek istiyorum. Yol-otoban-köprü-rahat ulaşım ve bunun gibi güzel projelerle övündüğümüz bu günlerde, 70 yaşındaki Ayşe Annemiz Bursa'daki evinden Kurşunlu'daki yazlığına devletinin ona vermiş olduğu 65 yaş üstü indirim kartının da geçmediği bu otobüslerde, böyle olumsuz koşullarda bir saat boyunca ayakta yolculuk etmek zorunda bırakılmamalı. Ayşe Anne’nin derdi hepimizin derdidir!.
Bunlara acilen bir çare bulunmalı.. Umarım her şey düzelir.  Saygılarımla."
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

2 buçuk liraya uzun bir tur

"Hafta arasında BUTTİM'deki bir işimi halletmek için Nilüfer taraflarından bindiğim Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi'ne ait bir otobüsle çok uzun bir zaman o kadar çok dolaştık durduk ki, sanki bir Bursa şehir turu attık.
Bunun sebebinin Acemler'de yaptırılmakta olan ve inşaatı halen devam eden köprülü kavşak inşaatından kaynaklandığını ve otobüsün mecburen başka semtlere verilen güzergahlara girmek zorunda kaldığını öğrendim. 
Doğrusu ikibuçuk liralık bir biletle böylesine uzun bir şehir turu atmak herhalde başka bir yerde yoktur. Büyükşehir Bld.'mize teşekkür etsem yeridir doğrusu!.
 Benim işim şükür acil değildi. Bakına bakına bir güzel seyahat ettim.. Ama ya acil işi olanlar ne yapıyorlar acaba, doğrusu bunu çok merak ediyorum?.."
Halit ERDAMAR

Balık ekmekçiler neden fiş vermiyor 

"Tirilye'ye yat limanında bulunan bir teknenin onarımı için gittim. Karnım çok acıktı. Ve marinanın kenarında sıra sıra dizilmiş balık ekmekçilerde karnımı doyurmak istedim.. Balık ekmeğimi aldım. Ama parayı ödedikten sonra bana gereken fişi vermediler.
Ben bundan şikayetçiyim. Çünkü yaptığım harcamayı belgelersem işyerimden bunun parasını geri alabiliyorum.. Bu parayı şimdi alamayacağım. 
Ayrıca oradaki esnaf da bundan çok şikayetçi.. 'Bizler fişimizi de veriyoruz, vergimizi de kuruşu kuruşuna ödüyoruz. Ama onlar vergi bile vermedikleri gibi, bizim işlerimizi de engelliyor' diyorlar..
İlgililerin dikkatine saygılarımla sunarım."
Mehmet ÜNAL
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.