Hava Durumu

‘Kuş sesleri ovalara yayılır’

Yazının Giriş Tarihi: 29.04.2016 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 07:25
İzmir’de oturuyorum ve 40 yılı aşkın süredir çeşitli vesilelerle Bursa’yı ziyaret ediyorum. 
Bursa’nın çevresi hep yemyeşil, her yerden tertemiz, şırıl şırıl dereler akıyor. Bursalılar bu güzelliklere çok şükretmeli. 
Son ziyaretimde akrabalarımla Doğancı Barajı’ndan sonra Orhaneli yolu üzerinde ve yaklaşık 3-5 km. uzaklıkta tertemiz sular akan bir dere ve buz gibi su akan çeşmeler gördüm. Kuşlar da cıvıldaşıyordu. Çevrede çok sayıda piknikçi vardı.



Bu müstesna güzellik bana ilkokul yıllarımızda öğrendiğimiz ‘Kuş sesleri ovalara yayılır/ İnsan buna hayran olur bayılır/ Bal yapanlar çiçeklere konarlar/ Yeşillenmiş ağaçlarda yapraklar/ Amber gibi mis kokuyor topraklar’ şarkısını hatırlattı. 
Büyükşehir Bld.miz önüne koyabileceği vizyon projesi Nilüfer Vadisi’nin çevresini düzenleyerek burasını piknikçilere ve yürüyüş yapanlara  açmalı. 
Yaklaşık 10-15 km.’lik güzergahın düzenlenmesi muhteşem olur. Bursa’ya da çok şeyler kazandırır. Çünkü, şehrin hemen yakınında böylesi güzellik çok az şehirde var.       
Umarım böyle bir proje hayata geçer. Bursalılar yaşam kalitesi olarak çok şanslı. Bu proje Bursa’yı dünyada bu dalda da sayılı kentler sıralamasına sokabilir. Dikkate alınması en önemli dileğimdir.
Saygılar.”
A.Ö.

BURULAŞ’tan üzücü karar


“Öğrenimleri yanında bir yandan da çalışıp geçimlerini sağlayan öğrencilerin BURULAŞ’a ait araçlardaki indirimli ücreti kaldırıldı. Bunu anlamak zor. Öğrenci kimseye muhtaç olmamak için çalışırken zaten sigorta primini ödüyor. İhti-yacı olmasa da çalışmaz ve kendini tamamen derslerine verir. 
Bu öğrecilere daha çok sahip çıkıp yardımcı olmak varken BURULAŞ’ın uygulaması çok üzücü. Alınan kararın tekrar gözden geçi-rilmesini dilerim.”
Nurettin GÜRER

Ayşe Nur’dan Mustafa Amcası’na


“Erdal Abicim; ben ilkokul dördüncü sınıftayım. Doğum günümde dayım bana sürpriz yaptı ve kameralı bir cep tlf.’u armağan etti.
Çekip gönderdiğim ilk fotoğraf da bu. Çok heyecanlıyım. Yayınlanmasını çok rica ediyorum. 



Bizim Nilüfer, baharda yemyeşil oldu. Caddelerin iki yanında güller, çiçekler açtı. Ihlamurlar neredeyse açtı açacak, mis gibi kokacak yine. 
Geçenlerde ağaç bakımları yapıldı, gövdeleri badanalandı. Emeği geçenlere çok teşekkür. Şimdi Nilüfer’de ağaçlar da gülümsüyor.
Çok güzel olan Nilüfer’de Başkanımız Mustafa Bey Amcama saygı ve sevgilerimi iletiyor, ellerinden öpüyorum.”
Ayşe Nur YÜCEL
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.