Hava Durumu

Kuş sesleri ve çam kokuları arasında...

Yazının Giriş Tarihi: 23.09.2018 07:58
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.09.2018 07:58

Mutlu pazarler sevgili okurlarım..
Köşemizde, hafta içi sizlerin çeşitli sorun ve dileklerinize yer verirken tatil günlerinde de bir- takım güzellikleri vitrinliyorum.
İşte bunlardan bir okur mail'i ve fotoğraf daha:

"Değerli Bld. Başkanımız Sayın Mustafa Bozbey'in biricik kızı Side'nin yaptığı mutlu bir evlilik sonrası kendilerine ve eşine ömür boyu mutluluklar diliyoruz.
Bu, biz Nilüfer sakinlerinin en içten dileği.
Sevgili Başkanımız düğündeyken, bizler de ailece Nilüfer Bld.'nin 10 yıl kadar önce yaptırdığı Beşevler, Cephanelik yürüme yolunda huzur turundaydık.
Burası günün her saati, haftanın her günü, yılın her mevsimi ayrı güzel. Kuş sesleri arasında, yeni yağan yağmur sonrası çevreye yayılan mis gibi çimen ve çam kokuları eşliğinde çok mutlu olduk.
Nilüferli olduğumuza ve bir ormana komşu olduğumuza sonsuz şükrettik.
Bu ormanın çevresine çok güzel aydınlatma direkleri de yapılmıştı. Zamanla ağaçların büyüdüğünü ve ampulleri tamamen kapattıklarını gözlemledim. Aydınlatma çalışıyor olsa da yoğun dallardan dolayı altlarına ışık veremiyordu ve yürüme yolları karanlık kalıyordu..
Sayın ilgililerden ricamız, ağaçlara zarar vermeden aydınlatmaların yürüme yollarını aydınlatması için yeterli budamaların yapılması ve özellikle Cephanelik Ormanı doğu cephesinde yanmayan arızalı aydınlatmaları da onarıp devreye almaları.
İlgili yürüme yolu ne kadar aydınlık olursa kadınlar için çok daha güvenli olacak.
Önerimin her zamanki gibi değer görmesi dileğiyle saygılarımı sunuyor yeni evli Gürer çiftine de mutluluklar diliyoruz. " - S.Ö.

İNCİRLİ BAKLAVAYA NE DERSİNİR?..

Nilüfer Bld. 6. Akçalar İncir Festivali'nde, tüketiciyi incir üreticisiyle buluşturdu.
'En İyi İncir Üreticisi'nin seçildiği ve incirli lezzetlerin yarıştığı festivalde, Akçalar'ın ünlü siyah incirinin tadı damakta kaldı.
'En İyi İncir Yetiştiricisi'nin seçildiği festivalde, 'İncirli Lezzetler Yarışması'nda da farklı tatlar yarıştı.
'En İyi İncir Yetiştiricisi Yarışması'nda Ali Kabadayı 1.oldu ve 1000 TL ödül aldı. 2. olan Özcan Şimşek 750 TL, 3. olan Mehmet Kabadayı da 500 TL'lik ödülün sahibi oldu.
Jüri üyelerinin değerlendirirken zorlandığı "İncirli Lezzetler Yarışması"nda da, katılımcılar incirli gözleme, incirli lahana sarma gibi farklı lezzetlerle jüri karşısına çıktı.
Yarışmada, 'incirli baklava' ile Neslihan Mera 1.'lik alıp 1000 TL kazandı. Çikolatalı turta ile Münise Suna 2. incirli lahana sarma ile jüri karşısına çıkan Beyza Şenbiçer de 3. oldu.

BURSA'NIN GÜZELLİK ORDUSU DERNEK KURDU

Bursa'da estetik ve güzellik çalışanlarını tek çatı altında toplamayı hedefleyen Bursa Estetik Sektörü Çalışanları Derneği (BESDER), sektörün sesi olmayı hedefliyor.
Derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Gülin Çifçi estetik sektörünün Türkiye'de çok geniş bir çalışma alanı olduğunu, sektör çalışanlarının ise on binleri bulduğunu söylüyor..
Bşk. Çifçi, 'Kentimizde yüzlerce sektör temsilcisi firma hizmet veriyor. Ancak yeterli denetimlerin yapılamaması yüzünden, kaliteli hizmet veren kurumların da canı yanıyor. Güzellik sektöründe hijyen ve kaliteli hizmet temel prensiplerimizin başında geliyor. Bu işi hakkı ile yapmayan kurumlar ise sektörümüze büyük zararlar veriyor. Dernek olarak bu ayrımın yapılması ve kaliteli kurumların ödüllendirilmesi amacıyla hizmet vereceğiz. Bunun yanı sıra üyelerimizin ve sektörümüzün sorunlarını ve taleplerini yetkili mercilere aktarmak için çalışacağız' diye ekliyor.

GÜZEL SÖZLER

"Mutlu olmayı yarına bırakmak, karşıya geçmek için nehrin durmasını beklemeye benzer ama bilirsin, o nehir asla durmaz."
- GRANGE
"Kadınlar sözleriyle değil, gözleriyle konuşur aslında. Bu yüzden onları anlamak için dinlemek yetmez, izlemek gerek yalnızca."
Birinin uykusundan önce ettiği duada yer almak, hayatta olabileceğin en güzel yerlerdendir.
"Aşk bir bahardır. Kış toprağında saflığın bir gül gibi açmasını sağlayan."
- OSCAR WILDE
(Derleyen Ersin K.'ye teşekkürler)

PAZAR NEŞESİ

Temel Erzurum'dan trenle İstanbul'a gidiyor. Trende kimse yok, bomboş. Bilet no'suna bakarak kompertımanda yerine oturuyor. İstanbul'a kadar onu kimse görmez. Haydarpaşa Garı'na gelirken görevli kondüktör Temel'e 'geliyoruz hazırlanın' demek için kapıyı çalıp içeri girer.
Ama Temel'i kanlar içinde görünce 'N'oldu, kim sizi yaraladı' diye merakla sorar?.
Temel 'görmüyor musun koltuğumun tam kafa bölümünde çivi var. Her hareketumda çivi kafamu deldi' der.
Kondüktör 'beyfendi, madem çivi var, siz de yerinizi değiştirseydiniz' deyince Temel çok kızar ve 'görmüyor musun, bura bomboş, kimle yer değüştüreyum?' der.
(Teşekkürler H.B)

YENİ ÇIKAN BİR KİTAP

'KIRK BELA':- Koç Üniversitesi Yayınları'nın (KÜY) 'tefrika kategorisinde' yeni bir kitap yayınladı. 1925 yılında Son Saat gazetesinde tefrika edilen 'Kırk Bela' okuyucularla buluştu. Romancı, çevirmen, senarist, oyuncu ve yönetmen Vedat Örfi Bengü'nün yazdığı kitabı Mustafa Akay Latin harflerine aktardı.
Aşk, entrika, tesadüf, gizem gibi popüler edebiyatta sıklıkla başvurulan tema ve yöntemlerle kurulan Kırk Bela, Vedat Örfi'nin sinematografik anlatısıyla adalet, eşitlik, zenginlik, fakirlik gibi toplumsal normları da sorguluyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.