Hava Durumu

Laleler ve dört farklı görüş

Yazının Giriş Tarihi: 06.04.2016 08:10
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.04.2016 08:10
“Kentimizdeki park ve caddeleri süsleyen lale çiçekleri konusunda arkadaşlarla bu güzellikleri konuşurken çeşitli görüşlerimiz de gündeme geliyor.. Örneğin;
 1/A:- Lale ve sümbüller bir kez dikiliyor ve çok yıllık bir bitki olduğundan her sene çiçek açmaya devam ediyor. Bu nedenle az masrafla çok güzel görsel şölen oluyor. Her sene yenileme yapılmasına gerek olmuyor.
 1/B:- Hayır, laleler her sene çürüyor ve yeniden soğanlar alınıp dikiliyor. Bu yüzden büyük bir masraf ve onca sorun varken lale ve çiçeklere bunca masraf yapılması israf.
2/A:- Lalelerin çoğu yerinden sökülmüyor. Sadece az bir kısmı yeniden çiçek dikilebilmesi için sökülüyor. Diğerleri yerinde kalıyor ve bu işlem de sanıldığı kadar yüksek maliyetler getiriyor.
 2/B:- Lale soğanları çürümesin diye sezon sonu mutlak sökülmeli. Ama yeniden dikimde peyzaj bütünlüğü sağlayamayacağı için sökülen soğanlar uygun fiyatla halka satılıyor, yerine yeni soğanlar alınıp büyük masrafla dikiliyor. Yani 3 haftalık görsel şölene bu masraf değer mi?



     İşte, Erdal Abi arkadaş çevremizde 4 farklı görüş var. Köşenizden yetkililer konu hakkında detaylı açıklama yapabilirlerse gerçeği öğrenmiş olur ve çok seviniriz. Saygılarımla.”- Ümit Kenan AKAL

Mihraplı Parkı’nda olası tehlikeler 

“Pazar günü ailecek Mihraplı Parkı’na gittik. Çiçekler açmış, ağaçlar yeşeriyor. Çok güzel bir park ve aşırı yoğunluk vardı. Birçok bisiklet sürücüsü yayalara çok saygılı olsa da bazıları da yarış pistindeymiş gibi son sürat gidiyorlar. 
Böyle bir sürücüyle çarpışmamıza milim kalmışken özür dileme gereği bile duymadı. Üzüldük. Bir önerim var: 
Beton yollardan yayalar yürüsün, toprak yoldan da bisikletliler gitsin. Yollara sık aralarla konacak uyarı levhalarıyla bu önlem alınır ve görevliler de kurallara uymayanları ikaz eder. Buna müdahale edilmezse sık sık üzücü yaralanmalar yaşanabilir. Yetkililerin dikkatine saygılarımla.” K.A.

Unutulmuş bölge insanlarından

“Yemyeşil Bursa’nın Dışkaya Köyü’ne yakın kururulan 1936 adetlik Toplu Konutları’nı bilen bilir..
İşte bizler binbir cefayla oradan her gün işimize gidip geliyoruz. Keskin virajlarda, sisli havalarda, bozulan ve çökmeye başlayan yollarda büyük tehlikeler içindeyiz. 
İlgili belediye başkanları bizi unuttu gitti. En son Gürsu Kaymakamı, Bld. Bşk.’ı ve diğer ilgililer geldi buraya. Dertlerimizi dinlediler.. Ve tam tamına 22 aydır da dinleyip gidiyorlar. Biz anlattıkça onlar hak veriyor ama sonuç yok.
Büyükşehir Bld. Bşk. Sn.Recep Altepe’ye de önemle şunu hatırlatırız: 
Yüzlerce kişi önünde bizlere ‘kısa yol’ sözü vermişti. Ayrıca diğer sorunlarımız da çözümlenecek demişti. Kendilerine tekrar hatırlatırız.
Verilen sözler yerine getirilmelidir Sn. Altepe. Ve tüm yöneticilere de sesleniyoruz. Bizi neden unuttunuz, neden?..
TOKİ Gürsu Konutları satılana kadar bizlere 8 km. diye lanse edilen yolumuza neden 17 km.’lik bir yol reva görüldü?
Madem ki bizler unutulacaktık; neden Gürsu TOKİ Konutları’nı kurdunuz?.” Unutulmuş bölge insanları
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.