Hava Durumu

‘Lalingo’ ile İtalya ve Londra çıkarması

Yazının Giriş Tarihi: 23.05.2015 08:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 23.05.2015 08:49
O’nu Bursa Kız Lisesi’ndeki öğrencilik yıllarındaki ‘rap rap’ tören geçişlerinde okul bandosunda trompet çalarken görürdük..
Müzik tutkusunun yanı sıra şimdilerde yazarlıkta da başarıdan başarıya koşuyor. 
Geçen mart ayında Lalingo serisinin ilk kitabı ‘Lalingo Define Peşinde’ ile okuyucusuyla buluşan genç, güzel ve zarif bir hanımefendi, yani; Özlem İçer’den söz ediyorum. 
Özlem İçer sanat ve sanatçı kenti Bursa’da çocuk edebiyatında adından sıkça söz ettireceğe benziyor.. 
Kitap, sağlık sektörüne iddialı yayınlarla hizmet veren Sigma Publishing’in çocuk kitapları markası olan Yeşil Dinozor tarafından yayınlandı. 



Yazar, Yeşil Dinozor Yayınevi ile çok keyifli bir süreç yaşadıklarını, birçok projede birlikte hareket edeceklerini söylüyor.
Lalingo serisinin, her yıl İtalya’da düzenlenen Uluslararası Bologna Kitap Fuarı ve Uluslararası Londra Kitap Fuarı’nda da bambaşka dillerde okunmak üzere yayınevlerine tanıtımının yapıldığını, görüşmelerin olumlu geçtiğini belirtiyor. 
Yayınevinin halen çeşitli ülkelerde, farklı dillerde yayınlanmış kitapları var. Lalingo da en kısa sürede uluslararası çocuk edebiyatı sahnesinde yerini alacak gibi..
Kitabın konusu ve anlatımı kadar, resimlerdeki detay ve ustalık da dikkat çekiyor.  Lalingo serisinin başarılı resimleri, çizer Başak Eralp Gür’e ait. 
Yayınevinin büyük desteğini alan İçer, hem 13. Bursa Kitap Fuarı’nda, hem de 20. İzmir Kitap Fuarı’nda okuyucusuyla buluştu, büyük ilgi gördü. 
Bursa’da 2, İzmir’de bir söyleşiye katılan yazar çocukların dikkatini dünyanın ekolojik dengesinde önemli bir yere sahip böceklere, böcekler üzerinden de tüm canlılara dikkat çekerken canlıların yaşam haklarıyla ilgili keyifli, bir o kadar da çarpıcı söyleşiler gerçekleştirdi. 
‘Çocuklarımızın farkındalığını artırmaya devam ediyorum. Kahramanım Lalingo, sadece böceklerin değil, tüm canlıların gönüllü elçisi. Çocuklarınız Lalingo’nun maceralarını hem keyifle okuyacaklar hem de yaşam hakkı savunucusu olma yolunda ilk adımlarını atacak’ diyen yazar sözlerine ‘Çocuklardan çok güzel tepkiler alıyorum. Onların, ‘Özlem Ablacığım, kitap okumayı Lalingo sevdirdi’ cümlesiyle karşılaşıyor ve mutlu oluyorum. Yolun başında bir yazar olarak bunu duymak beni yüreklendiriyor’ diyor
Serinin yeni kitaplarının müjdesini de veren Özlem İçer’in farkındalığı yüksek, canlılara ve yaşadığı çevreye duyarlı, sevgi dolu bir dünyada yepyeni maceraların yer alacağı yeni kitaplarını çok yakında raflarda göreceğimiz kesin. 
Kaleminize kuvvet Özlem Hanım!.



Cumartesi neşesi

ÇAY: “Temel kamyonuna Rize’den havaleli bir şekilde çay yükleyip yola çıkmış.
İstanbul yakınlarında Temel’in kamyonundaki çay çuvalları bir köprünün altından geçmeye çalışırken üç santim yüksek gelmiş ve geçememiş. 
Muavini hemen kamyonun üzerine çıkıp çayları ezmeye başlamış, ezince yük azalır da geçeriz diye. 
O sırada bir vatandaş bunu görünce dayanamayıp Temel’e: 
‘Çok az bir fark var. Lastiklerin havasını indirirseniz rahat rahat geçersiniz köprünün altından’ demiş.
Temel bu öneriye çok sinirlenmiş ve adama:
‘Kamyon aşağıdan sıkışmadı ki köprüye, yukarıdan sıkıştı!..’ 
(Teşekkürler A. Hikmet BALKAN)

Güzel sözler

* “Aklına gelmek kolay. Marifet, yanıma gelmende..”
* “Aşk; hak edenlerin hayali, hak etmeyenlerin oyuncağı oldu.”
* “Hayatta daima gerçeği savun! Takdir eden olmasa bile, vicdanına hesap vermekten kurtulursun.”
* “Hayat seni öyle bir noktaya getirir ki kendini, sevdiklerinle savaşırken nefret ettiklerinle selamlaşırken bulursun.”
* Her bildiğini konuşma ama her konuştuğunu bil..”
(Teşekkürler Cüneyt K.)


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.