Hava Durumu

Mayınlardan farksız bir tehlike: Korona

Yazının Giriş Tarihi: 18.04.2020 07:52
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.04.2020 07:52

Değerli okurlarım;

Mecburi bir aradan sonra tekrar merhaba..

Koronavirüs salgını nedeniyle yaşanan bu zorunluluk sonrası şimdi cumartesi ve pazartesi günleri yine bu köşede buluşmaya devam edeceğiz..

Bu arada öncelikle ınternet bağlantımı sağlayan TELEKOM'un efendi teknikeri Erkan Vanz ve diğer yöneticilerle gazetemiz bilgi-işlem sorumlusu sevgili Ender'e teşekkür etmeden geçemeyeceğim..

Evet; kısa bir korona tatili (!) yaşadım.. Ama bunun öncesinden siz okurlarımın gönderdiği çeşitli şikayetler, dilekleri de yine ilgililere ulaştırmak için yayınlayacağım.

Yazı başlığımda koronavirüslerini yayın organlarında görülen şekillerinden dolayı yarattığı tehlikelere ve ölüm saçan mayınlara benzettim.

Korona da adeta bir bomba. Üzerlerinde yüzlerce uzantılı antenleriyle mayından farksız. Kime çarpacağı, öldüreceği meçhul!.

Malum; yıllar önce 'Çanakkale geçilmez' diyen kahramanlarımız arasında ayrı bir yeri olan Nusrat Mayın Gemisi, boğaza gizlice döşediği mayınlarla düşman savaş gemilerini tek tek avlamıştı ve Çanakkale Zaferi'nin kazanılmasında büyük rol oynamıştı..

Şimdilerde mayınlaşan bu korona bombalarından da alınan ciddi önlemler ve 'yap sana yakışanı, evde kal' denilerek alının önlemler sayesinde korunuyoruz.

Hadi bakalım hepimize kolay gelsin.. Biraz sabır!..

TORUNLARA OYUNCAK!..

"Evde kalmaya pek alışık değiliz. Adım adım sokağa çıkma yasağı konuyor. Bu dönemde halkın tek eğlencesi TV kanallarına büyük görev düşüyor. Yemek ve benzeri programlara son verip komedi filmleri ve programlarını çoğalmak..

Halkın biraz neşelenmeye ihtiyacı var. Lütfen bu yapılsın. Ayrıca çeşitli konularda hobi programları yapılmasında fayda görüyorum.

Evde oturması gereken kıdemli (!) gençlerimize de bazı önerilerim var:

Evde kitap okuyun. Mesleki alanınızla ilgili makaleler yazın. Resim yapın. Müzik dinleyin. Torunlarınız ve çevredeki çocuklar için, çocukluğunuzda yaptığınız oyuncakları ve el-işlerini yapın. Teknik alanınızla ilgili el kitapları yazın,

Özetle; bir hobi, bir meşguliyet bulun. Ve esen kalın..

Ekrem Hayri PEKER - Kimya Mühendisi

ÖNÜMÜZDE GÜZEL GÜNLERİMİZ VAR

"Kestel'de Narlıdere Köyü'ne 15 dakika uzakta muhteşem bir şelale var. Tam bir doğa harikası.

Fakat kısa süre önce piknikçiler buraya bıraktıkları çöplerle bu güzelliği berbat etmişlerdi. Belediye yaptığı çalışmayla çöpleri ortadan kaldırdı. Teşekkürler.

Şimdi önümüz bahar ve yaz.. Gerçi tatil günlerinde sokağa çıkma yasağı var ama bu herhalde uzun sürmez.

Yasaklar kalkınca, tatil günleri vatandaşlarımız yine kırlarda, çeşitli piknik alanlarında aileleriyle birlikte gönlünce zaman geçirir.

Bu yüzden buraya pikniğe gelecek olan tüm konukların çevre temizliğine karşı daha da dikkatli olmalarını bekliyor ve öneriyorum.

Böylesine güzel doğa cennetlerimize sahip çıkmak ve korumak hepimizin boynunun borcu olmalıdır..

Önümüzde çok güzel günler var.. Tüm duyarlı kişilere peşin teyşekkürlerim ve saygılarımla.."

Sercan ÇELİK

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.