Hava Durumu

'Mecburen mecburen mecburiyetten!..

Yazının Giriş Tarihi: 20.02.2018 07:21
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.02.2018 07:21

"Köşenize gönderdiğimiz fotoğraflar Nilüfer'deki Ata Bulvarı'nda bulunan Bursa Bölge İdare, Aile- İş Mahkemesi, Adliye ek binası önünden.
Ve gözüken güzergah İzmir yolu, metro ise, Ataevler BursaRay İstasyonu.. Nilüfer'in ortasında bu perişan yollardan evimize girmek için resmen bu bataklıktan geçmek mecburiyetindeyiz..


BursaRay istasyonuna ulaşmak için de çamur deryasını aşmak mecburiyetindeyiz. Araçlarımızı otoparktan çıkarabilmek için balçık çamura saplanmayı, işe geç kalmayı göze almak mecburiyetindeyiz..
Hemen bitişiğimizdeki Adliye binasına gelmek isterseniz de, aracınızı park edecek yer bulamamayı ya da fotoğraflarda görüldüğü gibi bataklığın ortasına bırakmayı kabul etmek mecburiyetindeyiz..


Yani MFÖ Grubu'nun o ünlü 'Mecburen, mecburen, mecburiyetten' şarkısını söyleyip duruyoruz.
Yeter artık, bu dertten ne zaman kurtulacağız?."

Yeşil bir mücevher!..

Mutlu haftalar değerli okurlar;
Yeni haftaya okurum Serkan Özgiray'dan gelen ve Nilüfer Bld.'nin beş genç fidanı Orkide Parkı'na dikmesiyle ilgili müjdeli haberi okuyarak başladım.
Köşemizde hayvan haklarının korunmasından yeşil alanların artırılmasına kaldırım ve asfalt sorunlarına değin çok sayıda problemlere çözüm bulunmasında aracılık ediyor, okurlarımın istek ve görüşlerini yetkililere ulaştırıyorum. 'Daha Yeşil Bursa' için yeni fidanların toprakla buluşmasına da vesile oluyoruz.
Serkan Bey, çok teşekkürler. Yeşilin artması için çok duyarlısınız. Ve size de teşekkürler Nilüfer Bld.Bşk.Sn.Mustafa Bozbey.


Özgiray mail'inde şunları yazıyor:
"Beşevler Karafatma'daki Orkide Parkı diğer birçok park gibi çocukların da biz büyüklerin de uğrak noktası. Buradaki oyun gruplarında çocuklar oyun oynamayı çok seviyor. Etrafındaki çitler ile çok güvenli. Biz büyükler de büyük ağaçların altında yaz sıcaklarında serinliyoruz. Oyun parkının kuzeyindeki küçük adada bazı ağaçlar kurumuş ve yerleri boşalmıştı. Uyarım üzerine Nilüfer Bld. konuyu sahiplendi ve beş genç fidan dikti. Şimdi bunlar gelişecek. Park zaten güzeldi, çok daha güzel olacak. Yetkililere duyarlılıkları için teşekkürler.
Türkiye'de betondan şehirler içinde Nilüfer, hele ki Beşevler adeta yeşil bir mücevher. Her bir boşluğa yeni fidanları diken ve buraları park ve bahçeler olarak halkın yararına sunan sayın yetkililere canı gönülden şükranlarımı iletmek istiyorum.
Bu vesileyle Karafatma Bölge Parkı havuz önündeki meydana da ıhlamur gibi gölge veren ağaçların dikilmesi için çağrı yapıyorum. O bölgenin çıplak olması ve ağaçsız olması köşenizde çok kez şikayet edilmişti.
Alinur Aktaş'ın Yeşil Bursa hedefinde bu boş ve beton alanın yeşillendirilmesi ve verilecek müjdeler bizleri mutlu edecek."

Mudanya'da duman dumana

"Mudanya ilçemizdeki, Yenimahalle, Zeytin Hali Caddesi'nde bulunan bir sitenin bacasından çıkan yoğun dumanlardan şikayetçiyiz..
Sayın ilgililerden hava kirliliğinin önlenmesi için uyarılarda bulunmasını önemle rica ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.."

Alo,burası Büyükşehir

GÜLDÜR GÜLDÜR:- "5 Şubat 2018 köşenizde 'Su akmıyor güldür güldür BUSKİ artık bizi güldür' başlıklı konu ilgili birimimiz tarafımızdan incelenmiştir.
Nilüfer, Ataevler bölgesinde belirtilen adreste, 'Kentsel Dönüşüm' çalışmaları kapsamında yapılan bağlantı çalışmaları nedeniyle 31 Ocak ve 1 Şubat 2018 tarihlerinde basın bülteniyle de duyurusu yapılarak su kesintisi gerçekleştirilmiş olup, 2 Şubat 2018 tarihinde de BUSKİ Gnl. Md. 185 Çağrı Merkezi'ne gelen ihbar üzerine; BUSKİ İçmesuyu Bakım Onarım ekiplerinin manevra çalışmasıyla aynı gün sorun giderilmiştir."
HHH
GÜLEN SOKAK:- "6 Şubat köşenizde 'Gülen Sokak'ta tehlike var' başlıklı okur yakınması incelenmiştir.
BUSKİ Gnl. Md. Bakım Onarım ekiplerince Nilüfer, Çamlıca Mahallesi'ndeki Gülen Sokak'taki rögar kapağı onarılarak sorun giderilmiştir.
Bilginize sunar, iyi çalışmalar dileriz. Büyükşehir Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Daire Bşk. Basın Halkla İlşk. Şb. Md.

Alo,burası UEDAŞ

ARIZALAR GİDERİLİYOR:- "Sayın Erdal Özdür, öncelikle halkın istek ve taleplerinin bize ulaşmasında aracılık ettiğiniz için sizlere teşekkür ediyoruz.
14.2.2018'de köşenizde yayınlanan okur talebi için yapılan incelemede, Uğur Mumcu Bulvarı ve Muammer Aksoy Cad.'nde saptanan aydınlatma arızası giderilmiştir.
23 Nisan Mahallesi ve Yunus Emre Cad.'ndeki yanmayan sokak lambaları iş programımızda olup en kısa sürede onarılacaktır..
Değerli müşterilerimizin görüşleri bizim için çok önemlidir.
Şirketimiz ile ilgili her tür istek, öneri ve düşünceler için bize 7 gün 24 saat kesintisiz hizmet veren ALO 186 no'lu çağrı merkezimiz, akıllı telefonlarda kullanılan mobil uygulamamızdan veya halklailiskiler@uedas.com.tr adresimize e-posta göndererek ulaşabilirler. Onları dinliyor olacağız. Bursa halkının bilgisine sunarız."Saygılarımızla; UEDAŞ Kurumsal İletişim Müd.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.