Hava Durumu

Mihraplı Camii’ne güneş enerjisiyle sıcak su..

Yazının Giriş Tarihi: 22.01.2015 08:11
Yazının Güncellenme Tarihi: 22.01.2015 08:11
“Geçtiğimiz günlerde Mihraplı Camii’ni ziyaret etme fırsatı buldum. 
İnce işçilikleri ile iç süslemelerinden şadırvanına kadar son derece güzel ve görkemli bir cami ile karşılaşınca çok mutlu oldum ve adeta büyülendim. 
Yalnız hava sıcaklığı neredeyse sıfır dereceye yakın olduğu için şadırvan ve abdest alma musluklarından akan su da son derece soğuk ve buz gibiydi. 
Bursa’da birçok camide güneş enerjisi sistemleri kullanılarak sıfır maliyetle sıcak su üretilebiliyor. 
Bursa İl Müftülüğü başta Mihraplı Camii ve diğer camiiler için bu çalışmaların yaygınlaşmasına öncülük ederse çok hayır duası alır kanaatindeyim. 
Bu camiiye emek veren tüm vatandaşlarımızı ve yetkilileri kutluyor saygılarımı sunuyorum..” - 
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur



Büyükşehir yayınları kaç liraya satılıyor? 

“Bursa Büyükşehir Bld. bir süredir, Bursa belleği, tarihi, kültürü ve benzeri konularda akademisyen ve üstat yazarlara kitaplar yazdırıyor.. Bu konudaki harcamalar vergilerimizden toplanan para ile gerçekleştiriliyor.
Bu yayınlar eskiden ücretsizdi ve isteyene verilirdi.
Ben de hazırlatılan Karacabey Longoz Ormanı CD’sini edinip izlemek istedim. Tarihi Belediye binası yanındaki yaya altgeçidinde birkaç sene evvel, İl Turizm Bürosunun boşalttığı dükkana taşınan birime başvurdum.
Benden 20 TL. istendi. Fiyat yüksekti, alamadım.
Satış yerinde yayınlar ve DVD-CD üzerlerinde ve belediyemizin internet sitesinde yayınlarla ilgili satış fiyatları bulunmuyor.
Bu yayınlar, çok emek isteyen ürünler diyeceksiniz, takdir ediyor, anlıyorum. Ama vergilerimizle gerçekleştiriliyor. DVD-CD ve diğer yayınlar daha ucuz fiyatla halka intikal ettirilmelidir.
Saygılarımla..” 
Kemal BAŞEREN 

Senfoni’den bir
güzel konser daha


Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, bu gece Pittsburg Senfoni Orkestrası’nın daimi şefi Fawzi Haımor yönetiminde güzel bir müzik ziyafeti sunacak.
Konser Dmitri Sostakoviç’in ‘Ekim’ adlı eseri ile başlayacak.Fırtına etkisindeki bu görkemli eserin ardından, Wolfgang Amadeus Mozart’ın  “Re Majör Flüt Konçertosu” seslendirilecek.
Konserin Solisti Fransız flüt sanatçısı Mathilde Calderırı, Japonya’da gerçekleştirilen ve flüt dünyasının en  prestijli yarışması olan Kobe Uluslararası Flüt Yarışmasın’da 2013 yılının 1.’si olmuş ve daha öncesinde de Maxence Larrieu yarismasında  en iyi genç flütçü özel ödülünü almıştı.
Müzikseverler  ikinci yarıda, Modest Musorgskı’nin “Bir Sergiden Tablolar” adlı eseriyle  kendilerini, ressam Victor Hartmann’ın resimlerinin, müziksel anlatımlı sergilenişinde bulacaklar.
Konser saat 20,00 Merinos, Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde başlayacak.

Üniversiteliler 
ve sokak müziği


“Bazı üniversite öğrencilerimiz ana cadde kaldırımlarında gitar ve flütle müzik yapıp şarkılar söylüyorlar. Bu durum vatandaşların çok hoşuna gidiyor hatta bahşiş veriyor, öğrenciler de okul harçlıklarını çıkarıyorlar. 
Fakat son zamanlarda görme engelli bazı kişiler de cadde kenarlarında düğün salonlarındaki gibi elektronik müzik aletlerine mikrofon ve hoparlör takıp büyük bir gürültü kirliliğine neden oluyor. 
Başta güzel başlayan bu etkinlik sonradan yüksek ses ve gürültü kirliliğine neden olmaya başladı. 
Gerçi amaçları dilenmeyip bu şekilde para kazanmak tabii. 
Avrupa’da da bu şekilde para kazananlar var fakat böyle yüksek sesle müzik yapmıyorlar. 
Anacaddelerde 50-100 m. mesafede tek başına keman, akordeon, gitar çalan ve yine 2-3 kişilik gruplar halinde gitar, flüt çalan üniversiteli gençler nasıl mikrofon ve hoparlör kullanmadan kaliteli bir müzik icra ediyorlarsa bu örnek alınmalı..
Zabıtanın hoparlörle oluşan gürültü kirliliğine önlem almasını dilerim. 
 Saygılarımla.”
Erdoğan EVCAN 

Dört aydır patlak bir kanalizasyon

“Sırameşeler semti, Ormanlar Yolu başında dört ay kadar önce kanalizasyonda bir patlama meydana gelmişti..
Onarıma gelen BUSKİ teknik ekipleri patlamış olan kanalizasyonun üzerine kauçuk bir madde kaplayıp gittiler.. Gereken onarım maalesef yapılmadı.
O tarihten bu yana da durum hala bu şekilde devam ediyor. Onarım için gelen giden kimseler yok maalesef.
Bu arada aynı noktanın yanında bulunan bir demir elektrik direği de ilgililer tarafından sökülüp yerine betondan bir direk takıldı.
Ancak yapılmış olan her iki çalışmadan sonra da işaret ettiğim yerdeki molozlar, toprak yığınları ve atıklar öylece duruyor.
Semt sakinleri olarak her gün gözlemlediğmiz bu perişan durumu daha ne kadar, kaç ay çekeceğiz, kanalizasyon ise gerektiği gibi ne zaman onarılacak?.. 
Yoksa unutuldu mu acaba?
Sayın ilgilileri yaşadığımız sorunu ele almaları için lütfen uyarıyor ve saygılar sunuyoruz..”
Semt sakinleri adına
adının açıklanmasını 
istemeyen bir okur 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.