Hava Durumu

Mihraplı Parkı’nda aman üzücü kazalar yaşanmasın

Yazının Giriş Tarihi: 03.02.2015 07:56
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.02.2015 07:56
“Geçtiğimiz günlerde ailemle birlikte Mihraplı Parkı’na özel aracımızla gitmiştik. 
O gün, otoparka giriş ve çıkış yaparken bazı sorunlar yaşadık. 
Söz konusu olan yerde birtakım üzücü kazalar yaşanmaması adına sorunları ve bunun çözüm yollarını bir vatandaşlık görevi olarak gazetenizdeki köşenizden sayın yetkililerin dikkatine sunmak istiyorum.

1: Otopark girişleri yol ile aynı seviyede olmadığından giriş-çıkışlar yavaş oluyor ve araç lastikleri zarar görüyor. Ana yolda süratle akan trafik düşünüldüğünde arkadan çarpma şeklinde de üzücü kazalar yaşanması kaçınılmazdır.
2.: Otoparka giriş-çıkışlar 90 derecelik dik açılar ile olduğundan giren çıkan araçlar birbirlerini beklemek zorunda kalıyorlar.
Bu sorunun çözümü ise gerçekten son derece basit. 
Şöyle ki:
Tüm giriş ve çıkışlar cadde zemini seviyesine getirilir ve araçların giriş ve çıkışları 45 derece açı ile yapılacak olursa gelecekteki birçok üzücü, yaralanmalı kaza ve yersiz tartışmaların da önüne kesinlikle geçilmiş olur. 
Oldukça basit olan bu çözüm yollarının yetkililerince önemsenmesi temennisiyle saygılarımı sunuyorum.” 
Furkan DAĞ

***

ÇEKİRGE'DE ARAPSAÇI!


“Yolumun ve evimin üstü olması sebebiyle Çekirge Mahallemiz’deki, Nazlı Caddesi’ni (Armutlu Meydanı’ndan Çekirge Devlet Hastanesi’ne giden cadde) her gün birkaç kere kullanmak zorunda kalıyorum..  
Bu ana caddede hastane tarafından geliş yönünde, yani; yolun sağ tarafına gündüzleri arabaların park etmesinden dolayı trafik resmen felç duruma getiriliyor.. 
Hastaneye acil hasta getiren ambulanslar ve bu caddeden geçmek zorunda kalan  otobüs, dolmuş,     taksi ve özel araçlarla beraber oluşan tıkanıklık bazen münakaşalara yol açıyor. 
Her iki yönden gelen araç sürücüleri ‘yol benim’ diyerek trafiği iyice arap saçına çeviriyor. Caddemiz de hemen tıkanıyor. Şoför arkadaşlara sorduğumuzda bu problemi gerekli yerlere şikayet ettiklerini ama bir türlü olumlu bir netice alamadıklarını söylüyorlar. 
Gazetenizdeki köşenizden gerekli yerlere durumu bildirip caddemizde acilen önlem almalarını rica ediyor, saygılarımı sunuyorum.” 
Mehmet ÜNLÜGÜZEL  ve çevre sakinleri

***

MİNDER VE BİR BEZ GEREKİYOR


“Bursaray istasyonlarında fotoğraflarını çektiğim oturma gruplarını oralara koyan sayın yetkilileri eksi 6 derecelere inen buz gibi soğuk havalarda 15 dakika kadar oralara oturtmak lazım!. 

Bursaray’ı kullanacaklar gelecek olan vagon seferini beklemek için yanında minderle gezmesi lazım ki bu gruplarda oturabilsin.
Acemler İstasyonu’ndaki koltuklarda oturmak için de üzerindeki tozu, toprağı temizlemek için sürekli elinizde beziniz olmalı!.. Çünkü toz toprak içinde hepsi..”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

***

İKİ DERİN ÇUKUR DAHA


“Kar yağışı sonrası yer yer çukurların oluştuğu caddemiz kısa sürede Belediyemiz tarafından onarıldı.. 
Ne var ki bazı çukurlar gözden kaçmış. Örneğin; Beşevler, Konak Mahallesi’nde özellikle Özel İlkbahar İlköğretim Okulu’nun karşısındaki halı sahanın önünde yer alan ve kültür Mahallesi’nden Karafatma’ya giden şerit üzerinde iki adet derin çukur araçlarımızın lastiklerine büyük zarar veriyor. 
Gözden kaçan veya yeniden oluşan çukurların da ilgililerce acilen asfaltlanmasını rica ediyoruz..”
Hasan BEYKAN

***

ALO, UEDAŞ NEREDESİN?


“Bugün (dün) saat 13.45 itibariyle Osmangazi ilçesi, Pınarbaşı, Kavaklı ve Ortapazar Cd. sakinleri 48 saatir karanlıklar içinde bulunuyoruz.. 
Şiddetli fırtına nedeniyle cereyan kesintisi ve arızalanan elektrik hatlarımızı haber vermek için UEDAŞ arıza servisini devamlı telefonla arıyoruz ama telefonu açıp ‘alo’ diyen kimse yok. UEDAŞ’a maelesef ulaşamıyoruz. 
Telefon bir türlü açılmıyor. UEDAŞ’ın Bursa’da üç tane arıza ekibi varmış.. Koskoca bir kente üç arıza ekibi yeter mi hiç?.
Elektrik faturalarımızı kısa bir süre için geç ödeyecek olsak hemen gelip elektriklerimizi kestiklerine göre, elektrik arızalarının da hemen giderilmesi gerekir. 
UEDAŞ’ın dikkatine sunarız.”
Esat ALTANER, Arif KOCAMAN, Namık GÜLER ve çevre sakini bir kısım okur
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.