Hava Durumu

Milli servet heba olmasın

Yazının Giriş Tarihi: 26.09.2018 07:46
Yazının Güncellenme Tarihi: 26.09.2018 07:46

25 yıldan bu yana Gemlik, Kurşunlu bölgesindeki Mercan Sahil Sitesi'ndeki yazlık evimizin karşısında 'Balıkçı Barınağı' projesiyle açılan ama daha sonraları 'marina'ya dönüşen bu güzelim yerin kendi kaderine terk edilmiş olan ve bizleri üzen fotoğraflarını sayın yetkililerin dikkatlerine sunmak için gazetenizdeki köşenize gönderiyorum.
Gemlik ve Bursa Büyükşehir Belediyesi uhdesinde olup iyi hizmet alınmadığı gibi üç yıldan beri işletme sözleşmesi biten marina ve yanındaki 'Taş Kahve' içler acısı durumda çürümekte ve ayrıca görüntü kirliliği yansıtıyor.
Bu durumu Gemlik Belediyesi özel kalemine bildirmeme rağmen şimdiye kadar maalesef hiçbir sonuç alamadık?
Aldığım duyuma göre belediyeler ile Kurşunlu Su Ürünleri Kooperatifi arasında bazı sorunlar varmış.
Köşenizde değerlendirmeye alınmasını bekler, saygılar sunarken bir milli servetimizin göz göre göre heba olmamasını bekliyoruz..
Nejat YAHYA

BORULU YOL ONARILDI!..

"Nilüfer, Çamlıca Mah. 1.Niyet Sokak'la Gülfidan Sokak kesişme noktası yol ağzında rögarın hemen yanında oldukça derin bir delik vardı. Bunun için köşenizde bir fotolu uyarı yazım yayınlandı..
Boşluk derinleştiği için bir komşumuz deliğin içine dikkat çekmek için bir boru koymuştu. 'Borulu yol' başlığıyla gönderdiğim fotolu mail'imi de yayınladınız.
Bunun üzerine ilgili teknik ekipler burada gerekli çalışmayı yaptılar ve delik ve göçük yeri asfaltla doldurdular.
Semt sakinleri olarak teşekkür ederiz."

SAZLI SÖZLÜ BİR SINAV...

Büyükşehir Bld. Orkestra Şb.Müd.'nün yeni eğitim dönemi için toplam 120 öğrenci alacağı Halk ve Sanat Müziği bölümlerine 750 başvuru yapıldı..
Sınav, AKKM.'de yapıldı. Her yaş grubundan sanatsever Bursalılar sınava büyük ilgi gösterdi. Türk Sanat ve Türk Halk Müziği'nde 80'er asil ve 10'ar yedek kontenjan bulunurken, Sanat Müziği'ne 400, Halk Müziği'ne de 350 kişi başvurdu. Orkestra Şb. Müd. sanatçı-eğitmenlerince oluşturulan sınav komisyonları önünde adaylar ter dökerken dışarıda da diğer adaylar heyecanla beklediler.
Orkestra Şb. Md. Dr. Turgay Mercan da sınav komisyonlarına katıldı.. Ritim duygusu, ezgi tekrarı ve işitme kriterlerinin ön planda olduğu yetenek sınavının sonuçları bir hafta içinde açıklanacak ve öğrenci olmaya hak kazanan adaylar 8 Ekim 2018 Pazartesi gününden itibaren müzik eğitimine başlayacak.
Bursa'nın yeni müzik sanatçılarına sonsuz başarılar.

ALO, BURASI OSMANGAZİ

'ALTYAPISI BEKLENİYOR':- "Bursa Hakimiyet Gazetesi'nin 13 Eylül 2018 tarihli sayısındaki köşenizde 'Başkan Dündar'ın dikkatlerine' başlıklı bir okur talebine yer verilmiştir.
Yazıda bahse konu olan bölgede, belediyemiz Fen İşleri Müd. ilgili ekiplerince gerekli tetkikler yapıldı.
Demirtaş Sakarya Mah. 1004. Sokak ile Akasya Sokak kesişiminde bulunan binanın henüz altyapı bağlantıları tamamlanmadığından asfalt çalışması da yapılamamıştır.
Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından asfaltlama işlemi de gerçekleştirilecektir.
Konuya duyarlılığından dolayı okurunuza ve konuyu bize ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dileriz."
Osmangazi Bld. Basın Yayın Halkla İlşk. Müd.

BEŞ İŞÇİ VE BİR 'İDDİA'

İnegöl/Yeniceköy'den okurumuz Sn. Eşref Demir'den ilginç bir 'iddia' içeren mail aldım.
Yerimiz sınırlı, özetleyip sunuyorum.

"Emekli bir işçiyim. İnegöl Yenice'de oturuyorum. Bir oğlum aslanlar gibi askerliğini yapıyor Hakkari'de. Böyle bir evlat yetiştirdiğim için gururlu ve onurluyum.
Emekli olunca kendimi tarla-bağ işine verdim. Yenice'de Uludağ Erbak Fabrikası yanında küçük bir arazim var.
Tarlamın hemen yakınında BUSKİ'nin kanalizasyon tesisi var. Havuzları boşaltılmış makineleri toplanmış. Anladığım kadarıyla çalışmayan bir tesis.
Burada bir yıla yakın beş işçi üzerlerinde K.G. yazan giysileri var. (sanırım taşeron firma).
Ne zaman tarlama gitsem bunlar sürekli mangal ve semaver keyfi yapıyor. Çalıştıklarını görmüyorum. Tarlamda ter içinde uğraşırken bu işçilerin kahkahalı ve keyifli hallerini gördükçe üzülüyorum.
Merakla içlerinden birine 'sizin yapacağınız iş yok mu' diye sordum?.
İşçi 'Amca bizi Alinur Aktaş görevlendirdi. İşimiz beklemek' dedi.
Bu cevap çok şaşırttı. Çalışmadan maaş almayı öyle benimsemişler ki bir şey söyleyemedim. Tek kişinin bekleyebileceği atıl bir tesiste beş kişi acaba niye?"
Eşref DEMİR - Emekli Yeniceköy/İnegöl

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.