Hava Durumu

MOBESE istedik baz istasyonu taktılar

Yazının Giriş Tarihi: 28.08.2015 08:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 28.08.2015 08:50
“Eski bir Yunan kralı, elçisini Arşimet’e ‘benden bir isteği var mı?’ diye göndermiş. Arşimet, ‘gölge etme başka ihsan istemem’ diye cevap yollamış. 
Bizim Yıldırım, Eğitim cad.’nde Beyazıt dolmuş durakları noktasına defalarca MOBESE kamera istedik. Trafikte düzeni sağlamak, hatalı ‘u’ dönüşü ve el frenini çekip de tehlikeyle dönüş yapanları saptayacak sistem gerekiyor. 
Araçlarıyla yarış yapanları, arabasını topaç gibi çeviren kişileri tespit edip ceza kesmesini istedik. Çünkü el freni çekip dönen hızlı(!) şoförlerden dördü otobüs durağını yıktı.


 
Belediye, çareyi BOİ durağını 20 m. ileri almakta buldu.
Alkollü ve kuralsız araç kullananlar bu kesimde çok. Olumsuz kişiler de ama Eğitim Cad.’ne bir türlü kamera takılmıyor. Acaba engelleyenler mi var?  
24.7.2015 saat 17.00’de birileri geldi. Geliş ve gidişi ayıran çimenliğin arasını kazdı. Kamera takılacak dendi. Kazı sırasında elektrik kablosu da kopartıldı 6 saat yaz günü elektriksiz kaldık. Klima çalışmadı. Ev 35 derece. Biz kamera için 10 saat daha elektriksiz kalmaya hazırız. 
Ama iş bitti ertesi gün öğrendik baz istasyonu içinmiş bu kazı!. Bir de direk. Yeşile boyamışlar belli olmasın diye. Dört m.’lik metalden bidonla kamufle etmişler.
Eğitim Cad. sakinleri MOBESE kamerası istiyor ama baz istasyonu kuruluyor. Bu ne iş, anlamıyoruz?. İlgililer halkın istediğini yapmıyor. Bari gölge etmesinler başka ihsan istemez!.” H.B 

TEŞEKKÜR PANOSU

Bursa ve İzmir Terminal’leri


“Kayınvalidem geçen hafta İzmir üzerinden Bursa’ya geldi. Yolculuğunu Nilüfer Turizm’le yapmış. Otosüsteki konforu, aracın temizliğine, personelin özen ve güler yüzlü hizmetlerini öve öve bitiremedi. 
Bursa Terminali’nin de çok temiz ve bakımlı olduğunu, teşekkür dileklerini yetkililere iletmemi rica etti. 
Geldiği İzmir Terminali’ndeki özellikle tuvaletlerindeki bakımsızlığa hayret ettiğini, bu çirkin durumu İzmir’deki yetkililere ileteceğini, Bursa’nın ise çok güzel ve bakımlı olduğunu, bunu daha ilk başta Bursa Terminali’nin temizliği ve düzeninden anlaşıldığını söyledi. 
Sayın yetkililere en içten dilekleriyle bu güzel çalışmaları için teşekkürlerini sunuyor.”
Mehmet  GÖNENÇ

Orada petrol mü arıyorlar yoksa?

“Çekirge, Selvili Cadde’de kazı bitmiyor. 14 ağustosta yayınladığınız şikayetimizde Komutan Sitesi önünde BUSKİ’nin yaptığı bir kazı sonrası toprakla doldurulan zemin bizleri toz toprak içinde bırakıyor diye BUSKİ’ye seslenmiştik.
Bu yakınmamız üzerine ertesi gün BUSKİ ekipleri gelip gerekli asfalt onarımı yaptı. Bu çalışma için de 21 Ağustos’ta köşenizden BUSKİ’ye teşekkürlerimizi iletmiştik.
Ama aradan iki gün bile geçmeden BUSKİ’nin onarıp asfaltladığı yeri bu kez BURSAGAZ kazmaya başladı. Durum yine aynı. Bu ne koordinasyonsuzluk?.
Bizim Selvili Cad.’de yoksa petrol mü aranıyor(!) da haberimiz yok!.
Yetti artık!..”
Çevre sakinleri

Kaşındıran çınar ağacı

“Yeniceabat Mh. meydanındaki tarihi çınar ağacı, döktüğü haşereyle rahatsızlık veriyor. Düşen kurtçuklar feci şe-kilde kaşındırıyor, tarihi çınara da tehlike yaratıyor.
İlgililerin çınarımızı ilaçlamasını istiyoruz.”
Köy sakinleri
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.