Hava Durumu

Mudanya'da 15 günde yeni kordon önerisi

Yazının Giriş Tarihi: 01.06.2016 07:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 01.06.2016 07:25
Yaz sezonu başladı. Sayfiye yerlerinden yakınmalar da.. Bugün üç ‘yazlık’ şikayetle merhaba... Önce okurum Mustafa Karaçoroğlu’ndan Mudanya ile ilgili uzun bir mail ‘i. Yerim sınırlı olduğu için özetleyip sunuyorum:

 “Kumla nasıl betonlaşıp gözden düştüyse Mudanya da betonlaşıyor. Bir farkla, lüks ve  kalite yapımın fark yaratacağı zannediliyor.  
Şimdiki Bld.’nin sığındığı mazeret ‘İmar durumları  bizden önce planlanmıştı. Biz ne yapabiliriz?’ şeklinde.
Yeni yapılanan bölgeler betona teslim. Yeşillik, doğal güzellikleri o canım zeytin ağaçları gitti gider. Giden zeytin ağaçlarının yaşları bin seneye kadar dayanıyordu. Mudanya tepelerinin doğal siluetini görmek artık imkansız.  
Geçmişte Girit Mah.’ni yapan mimar ve planlayıcı yanlış düşünmüş herhalde. Düzlük alanda tepe eteklerine kadar, hiç kesilmeden devam eden sokaklar, yükseklikleri üç katı geçmeyen evler. Mudanya’nın poyrazını her kesime yayma, her evden denizi görmenin güzelliği yanlış mıydı acaba?.  



Şimdilerde benim apartmanım senin üzerinden, diğeri onun üzerinden denize bakıyor ve prim yapıyor. Bu daha mı doğru?.  Rüzgar nereden geçecek? Estetik güzellikler tarih mi oldu?
Sorun; Bld. Bşk.larını siyasetin seçmesi mi?  Bld. Bşk.’nın şehir mimarları ve planlayıcıları arasından seçilmemeleri mi?. Sadece başkanlar değil bütün çalışanların yeminli belediyeci olmamaları mı?.
Mudanya kıyıları bu sene de kordonsuz kaldı. Şirketler arası anlaşmazlık ve dava sürüyor. 
Geçin bunları efendim. Nasıl olsa bir işin nasıl yapılamayacağını öğrendik.
Kestirme yol şu: Büyükşehir kordon boyunu yenilemekten vazgeçsin.  Kordonu rakip gördüğü Bld.’ye versin. Rakip Bld. yıkılmış kordonu inşaat atıklarından temizleyip doğal hale çevirsin, kordona ahşap oturma kanepeleri koysun. Bu iş 15 günde kesin biter. Hem de asrın projesi olarak.  Okuyanlara selam olsun.” -  Mustafa KARAÇOROĞLU

Güzelyalı limanı zifiri karanlık

“Mudanya Güzelyalı’daki limanda gece aydınlatmaları için yirmi adedi aşkın aydınlatma lambaları var. Fakat bunlardan sadece ve sadece biri faal durumda. Diğerleri herhalde arızalı ki çalışmıyor. Bu yüzden de liman zifiri karanlıklar içinde.
Bu karanlık ortamda akla gelebilecek her tür olası tehlikeler mevcut. Sn.yetkililerin dikkatlerine sunuyor, acilen gerekli onarımların yapılarak önlem alınmasını rica ediyorum.” Mustafa GÜNEY

Küçükkumla’ya ulaşım derdi!..

“Gemlik, Küçükkumla’ya ulaşımla ilgili şikayetler geçen yaz devamlı olarak basında yer almıştı.. Devam da ediyor. Verilen hizmetin kalitesizliği, 65 yaş kartlarının geçmemesi, daha önce belediyenin araçlarıyla verilen Merinos Küçükkumla hattının özel halk otobüslerinin konmasıyla kaldırılması, bir sürü şey yazıldı ancak ulaşımdan sorumlu Bursa Büyükşehir Belediyesi bir adım atmadı.
 Ve yansıttığımız şikayetlerimize de Büyükşehir Bld. nedense bir cevap vermedi. Belediye sanki özel halk otobüsü işletmecilerinden çekiniyor gibi hareket ediyor. Sessiz kalıyor. Bu makamlar sessiz kalma yeri değil, çözüm bulma yeridir. Saygılarımla..”  Özgür ER
 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.