Hava Durumu

Mudanya için elzem olan o karar hemen uygulanmalı

Yazının Giriş Tarihi: 25.09.2014 08:19
Yazının Güncellenme Tarihi: 25.09.2014 08:19
“Mudanya’da gerçekten iyi şeyler oluyor. 
Bld.Bşk.’mız Sn. Hayri Türkyılmaz’ın Mudanya’yı yaşanabilir bir turizm merkezi haline getirme kararlılığı sonucunda Bld.’ binasından 12 Eylül Cad.’nin araç trafiğine kapatılmasıyla çok önemli bir adım atıldı..

Köşenize o günlerde çekilen birkaç foto gönderiyorum.. Bu manzaralardan Mudanya sakinleri trafiksiz ortamı ‘cennet’ diye tasvir edip meydanın ve Mütareke Müze Evi’nin görüntülerinin inanılmaz olduğunu söylüyorlardı.. 
Ancak bu güzellik maalesef yeniden araç trafiğine açıldığı için sona erdi.

Bu kez halkımız 1220 imza ile UKOME’ye başvurarak 12 Eylül Cad.’nin ve özellikle Mütareke Meydanı’nın trafiğe kapanması için dileklerini ilettiler.
UKOME’nin değerli üyeleri zaten bunun planlandığını ve bu ay kararın alınacağını ifade ediyorlar.    
Büyükşehir Bld. Bşk.’mız Sn.Recep Altepe’nin de olumlu bakarak halkımızın talebini bu ay içinde yerine getireceğine inanıyor ve tüm emeği geçenlere peşinen teşekkürlerimizi sunuyoruz..”
Yaşar KARAGÖZ /  E.TÜMGENERAL

***

KÜLTÜRPARK VE GÜVENLİK


“Geçen pazar ailemle Kültürpark’a gittik. 
Lunapark ortasında saat 18:00 civarı iki grup arasında kavga çıktı. Gruplardan birisi yaşları 12 ile 20 yaş arası değişen yaklaşık 30 kişiydi. 
Abartısız hepsinin elinde bir anda bıçak beliren bir gruptu. Diğer grup ise dövüldüler ve kaçıp gittiler. 
15 dakika kadar terör estiren bu grubun arasında kalan yüzlerce çocuk  ve ailelerinin endişelerini anlatmaya gerek yok. Üstelik çok sayıda Arap turist te büyük panik yaşadı. Kavga uzun süre devam etti ama ortada tek bir polis ya da güvenlik yoktu! 
İşin ilginç yanı bu grubun giriş çıkış için kullandığı Lunapark altındaki şimdilerde otopark, moloz alanı, tramvay parkı olarak kullanılan çok düzensiz alanın altındaki kapının hemen yanında da asayiş ekipler amirliği var..
Kavgadan sonra park içinde dolaşırken potansiyel suç eğilimli en az 3-4 gruba daha rastladık..
Kültürpark’in özellikle hafta sonları binlerce insanın bulunduğu zamanlarda bu kadar güvenliksiz olması çok düşündürücü. 
Şüphelenilen kişilerin en azından üst araması gibi caydırıcı yöntemlerle buralardan uzaklaştırılması gerekir. Hatta eğer güvenlik sağlanamıyorsa parka girişte tekrar biletli sisteme geçilip alışveriş merkezlerindeki gibi sıkı bir denetimden geçirilebilirler. 
Önlemlerin alınabilmesi için Kültürpark’ta illa birilerinin ölmesini beklemeyelim!.
Saygılarımla..” 
Adının açıklanmasını  istemeyen bir okur

***

HAVAİ FİŞEKLER VE MOTOSİKLETLER


“Namık Kemal, Zafer, Atıcılar civarında hemen her gece saat 21 civarı çok yüksek sesli ve birbiri ardına oluşan patlamalarla irkiliyor/uyanıyoruz!
Evet, havai fişek güzel ve görsel şölen ama yılda birkaç kez,çok sayıda insanın dışarıda coşku içinde toplu halde bulunduğu yer ve zamanlarda yapılır.
Eğer bu civardaki düğün salonlarında yapılıyorsa salondaki insanlar mutlu olacak diye bizler evlerimizde her gece sessizliği yırtan, seslerini dinlemek zorunda değiliz.
Bunlardan biri geçenlerde teleferiğe zarar vermiş. Evler, balkonlar, teraslarda eşyalar, yolda araçlar, civarda park bahçe, ağaçlar, insanlar var..
Mahallemizde ayrıca ufak motorlar türedi. Egzozları tamamen açık, günün her saati ve akşamdan sonra da ara gazları atarak, kasksız, muhtemelen ehliyetsiz, 16-18 yaş arası gençler egzoslarını bağırtarak geçiyorlar. Şikayetler ettim. İlgililer denetimler yapılıyor diyor ama Onlar hâlâ geziyor. Bir tanesi de havalı kamyon kornası takmış..
Geçenlerde yolda polis denk geldi, gösterdim. Çalışmıyor abi, demiş. Yani bu da yeni bir numara..”
Adının açıklanmasını istemeyen bir okur

***


MÜZELİK ENERJİ DONANIMI

“Osmangazi ilçesi, Mollagürani Mah. ve civarındaki elektrik direkleri elektriğin icadından bu yana hiç değişime uğramamış, yenilenmemiş durumda. 
Mahallemiz ve çevrede müze değeri olan ve enerji müzesine malzeme olabilecek her şey var. Elektrik direkleri, havada asılı trafolar vs.

Gece aydınlatmaları ise sürekli arızalı. Biri yansa diğeri sönüyor.
Bu nedenle sokakların karanlık kalması yüzünden hırsızlık ve asayiş gibi sorunlar yaşanıyor. 
Elektrik sisteminin bölgeye yakışır şekilde yeraltına alınması dileğimizi UEDAŞ’a defalarca ilettik ama gelişme olmadı.
Büyükşehir ve Osmangazi Bld.’nin tarihi bölgemize gösterdiği ilginin farkında olmayan UEDAŞ’ı göreve davet ediyorum.”
Alp GÜNALP
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.