Hava Durumu

Mudanya Mütareke Evi Müzesi görülmeli

Yazının Giriş Tarihi: 06.03.2012 08:55
Yazının Güncellenme Tarihi: 06.03.2012 08:55
"Bursa ve Bursa'nın tarihi eserleriyle ilgili konulara köşenizde hasssiyetle eğilip yer veriyorsunuz..
Mudanya için, ayrıca Bursa ve Türkiye'nin en önemli tarihi olayı olan Mudanya Mütarekesi'nin imzalandığı 'Mudanya Mütareke Evi Müzesi' ve çevresindeki olumsuzluklar için de sayın yetkili makam sahiplerinin dikkatini çekmek istiyorum..
Tarihi binanın önü adeta bir şehir otoparkına dönüşüyor.
Tarihi Müze Ev'in çevresi çeşitli işlerlerinin sanki işgali altında. Bina neredeyse görünmez gibi. (Gönderdiğim fotoğraf bunun kanıtıdır)
Bu konuda 4 yıldır hukuk mücadelesi sürdürüyorum.
Mücadelem belli bir seviyeye de ulaştı. Çalışmalarımı halen her tür olumsuzluğa karşı yürütme gayretindeyim..
Köşenizde yayınlanacak olan bu gelişmeler çalışmaları beklenen şekilde sonuçlandırmaya katkıda sağlayacaktır.
Bu konuda yazılan tüm resmi yazıları, Kültür ve Tabiat Varlıkları'nı Koruma Kurul kararları ile ilgili bakanlığa, mahkeme, belediye ve Valilik'e sunduğum dilekçeler ve fotoğraflar da mevcuttur..
Sayın ilgililerin konuya duyarlılıkla yaklaşmalarını rica eder, başarılar dilerim.."
Yaşar KARAGÖZ/ E.Tumgeneral/ 12 Haz. seçimleri CHP Bursa milletvekili adayı




Alo, burası Osmangazi

AHMET ARI'YA: "24.1.2012'de 'Başkan Dündar'dan hem randevu hem de oturma izni' başlığıyla inşaat mağduru Ahmet Arı'nın şikayeti vardı. İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'müz inşaatta açık adres olmadığı için ulaşamamıştır. Okurunuz 444 16 01 nolu telefondan ilgili müdürlüğümüzle irtibata geçerse inceleme yapılacaktır."
METİN YELESER'E: "9.2.2012'de 'Bursagaz'ın tam önünde' başlıklı asfalt kazı için okurunuz Metin Yeleser'in şikayeti üzerine Fen İşleri Müdürlüğü'müz bu adresteki kazının BUSKİ'ye ait olduğunu saptamış, asfalt kaplaması bu kurumca başlatılmıştır.
AYSEL YURTERİ'YE: "10.2.2012'de "Osmangazi'ye bir soru: Yine 2 yıl mı bekleyelim?' başlığıyla Mahkeme Hamamı civarı Gökdere Caddesi yaya kaldırımı için okurunuz Aysel Yurteri'nin şikayeti vardı. Fen İşleri Müdürlüğü inceleme yapmıştır. İlgili çalışma 2012 yatırım programındadır.
Duyarlı okurlarınız ve sorunları ilettiğiniz için size teşekkür eder, esenlikler dilerim."
Mustafa DÜNDAR
Osmangazi Bld.Bşk.




Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne takviye Dr. gerek

"3.3.2012'de 2 buçuk aylık bebeğimiz hastalandı. En yakındaki Dörtçelik Çocuk Hastanesi'ne götürdük. Saat 13 sularında kayıttan numaramızı alıp acile girdik. Elimdeki nuamara ve bir de dijital sıra no'suna bakınca şaşırdık. Çünkü önümüzde en az 200 hasta çocuk vardı. Beklerken incelerim, sadece bir muayene odası ve bir doktor muayene yapıyordu. Şaşırdık. 200 hasta muayenesi ne zaman biter ne zaman sıramız gelecekti. Moral bozukluğuyla bebeğimizi Çekirge Çocuk Hastanesi'ne götürdük. Önümüzde 10 hasta vardı. Yarım saatte işimiz bitti ve ayrıldık.
Orada da bir doktor vardı ama hasta azdı. O dev gibi binada sadece bir çocuk doktoru olsun inanılır gibi değil. Özlüce'deki Çocuk Hastanesi'ne acilen özellikle tatil günleri en az 5 doktor verilse bile o hasta potansiyelini eritemez. Orası bir özel hastane ve o kadar dıa hastası olsa en az 10 doktor görev yapar ve o görkemli binanın hakkı verilirdi.
Madem yeterli doktor olmayacak o devasa bina ve harcanan paraya yazık değil mi?. Acil durumdaki bir çocuk nasıl o kadar beklenip muayene olunur?. Amaç hastaları özele yönlendirmek ise o başka tabii.
İl Sağlık Müdürlüğü'nün önlem alması gerek. Bu yakınmamı okuyacak millet vekillerimiz de doktor açığını kapattırmaları için harekete geçmeli.
Osman DİLKEN


Telekom icrayı durdurdu

"Keles'in Gelemiç Köyü'nde oturan dedemin üzerine Telekom başka bir köyden hiç ilgisiz bir numara çıkartmış ve bu no'ya gelen bir faturadan haciz işlemi başlatmıştı. Konu için Keles ve Merkez Telekom'da muhatap bulamamış, yakınmamı  yayınlamıştınız.
Bunun üzerine ilgili kurum adına Mine Poyraz ve Çimen Alganer hanımlara çok teşekkür ederim. Çok ilgilenip gelişmeleri ve Telekom'un sorunu çözüp ve haczin kaldırıldığını bildirdiler.
Köşenız gerçekten çok etkili ve ses getiriyor. Kısa zamanda sorun aracılığınızla çözüldü. Size de teşekkürler. Bursalılar'a benzer durumlarda köşeniz kanalıyla çare aramalarını öneriyorum. Saygılar."                
Selçuk DİNÇ



Hani kavşak trafiği rahatlayacaktı?..

"Şubat ayında Nilüfer, Beşevler, Yıldırım Caddesi, FSM Bulvarı ve Bilginler Caddesi dönüş kavşağında trafiği rahatlatmak için yön düzenlemesi yapıldı.
2 dönülmez tabelasıyla trafiği rahatlattığını düşünenlere sesleniyorum:
Bir zahmet gelip rahatlattığınız trafiği. Gelemezseniz biz de muhtarlar olarak buradaki olumsuzluğu kamera görüntülerini size getirebiliriz
Sorunlara mantıklı, efektif ve de uygulanabilir bir çözüm üretilmeli.
Maalesef burada çözüm sağlanmadı. Yoğun saatlerde çözüm (!) öncesi burada 20 civarında araç kuyruğu oluşurken çözümden (!) sonra 50'lere varan araç kuyruğu var artık.
Dönülmez levhaları kavşağa gelmeden önce kdnulmalıyldı. Tam kavşağa konmuş. Görmek  zor. Ayrıca alternatif yol olmamasıyla hafif hasarlı çok kazalar ve içinden çıkılması zor tartışmalarla dakikalarca trafik kilitleniyor.
Öncesinde lambalara göre hareket eden sürücüler, FSM Bulvarı'na ve Bilginler Caddesi'ne dönmek için üretilen alternatif yolları bilmemesi yüzünden zaten sıkışık olan Yıldırım Caddesi trafiğinde kullanılması oldukça zor olmasından dolayı kavşağa geliyor.
Sonra çık çıkabilirsen bu karmaşadan. Sola dönmeye çalışanlar çift şerit nedeniyle diğer şeritten gelenlere kör noktalar oluşmasından dolayı kazalar, tartışmalar diz boyu. Dolayısıyla da zaman kaybıyla uzayan kuyruklar var artık burada.
Peki; neden engellediniz sola dönüşü?. Trafiği rahatlatmak için. Peki rahatlıyor mu?. Maalesef.
Uygulamanın bir an önce eski haline döndürülmesinin çok faydalı olacaktır.
Yapılması gereken, ya kavşaktan sonra dönüş için çözümr -ki imkansıza yakın çünkü çok ciddi yatırımlar ve de düzenlemeler gerekli-  bunu yapmaktansa, FSM'den gelen araçların Bilginler Caddesi'ne üst geçit (köprü) aracılığıyla geçirilmesidir. Saygıyla."-
Erol YILMAZER/
Beşevler Mah.Muh.  
  





Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.