Hava Durumu

Mudanya ormanları gibi aman tutuşup yanmasın

Yazının Giriş Tarihi: 20.09.2018 07:49
Yazının Güncellenme Tarihi: 20.09.2018 07:49

Nilüfer ilçemizde bulunan Beşevler bölgesi, Çamlıca Mahallesi'nde geçmiş dönemde mevcut ağaçlar hiç kesilmeden mükemmel düzenlemelerle harika bir park yapılmıştı. Buradaki mis gibi havayı ciğerlerimize çeken çevre sakini şanslı insanlarız.
Emeği geçenlerden Allah sonsuz razı olsun.
Yakın geçmişte, çam ağaçlarının altlarına dökülmüş iğne yapraklar sık sık toplanıp çuvallara konuluyor ve bu ortamdan uzaklaştırılıyordu.
Söz konusu temizlik bu sene nedense henüz yapılmadı.
Bu yüzden çam ağaçlarının altlarında çok kalın iğne yaprak tabası oluşmuş bir halde..
Malum; çok duyarsız nice insanlarımız var. Allah muhafaza, sigara izmaritini buradaki kurumuş iğne yaprak tabakası üzerlerine fırlatıp atsa Mudanya ormanları gibi burası da birkaç saatte küle dönebilir.
Sayın yetkililere bu konuda sesimizi duyarabilir misiniz?
Ne olur kurumuş durumdaki bu iğne yaprakları tırmıklarla temizleyip çuvallara doldurup bu güzel ve hassas ortamdan uzaklaştırsınlar.
Not: Söz konusu parkımızda güvenlik görevlileri de oluyor.
Neden bu tip riskleri onlar yetkililere ulaştırmıyorlar. Görev tanımlarında eksiklik mi veya takipte sorun mu var?.
Saygılarımı sunuyorum.. - C.A.

GÜZEL İZNİK'TE 3 T PRENSİBİ

Geleneksel Sönmez Medya Buluşmaları kapsamında dün Baia Otel salonlarında İznik Belediye Başkanı Osman Sargın'la bir araya geldik.
Başkan Sargın her geçen gün turizm alanında daha farklı bir konuma gelen İznik için
"İznik Belediyesi olarak '3 T' prensibimiz var.
Bunlar, ilçemizde turizm, tarım ve tarihe verdiğimiz büyük önemin bir sloganı. Şu anda ilçemizde 700 yatak kapasitesi olan otellerimiz var. Yerli ve yabancı turistlerimiz her mevsim ilçemize geliyor. Ayrıca 14 bungalov evimiz kırsal turizme yönelik hizmet sunuyor. Yakında 2 katlı 4 tane daha doğamızın dokusuna uygun taş evimiz turizme hizmet için kapılarını açacak" diyor.
Turizmin lafla olmayacağını vurgulayan Sargın "havanız, suyunuz temiz olacak. Biz doğalgazı da getirdik. Havamız temiz. Su işimiz de tamam. İznik barajı tamamlanınca enerji, içme ve tarıma gerekli suyumuzu da barajdan temin edeceğiz.
İznik'te 4970 metre tarihi surlarımız ve dört tarihi kapımız onarılıyor. Bizans, Roma ve Osmanlı yollarımız bu surlarla iç içe. Yolları meydana çıkarıyoruz. Bu yollara gelenler çok kısa zamanda geçmişteki 2 bin yılı yaşamış olacaklar" diye ilave ediyor.
Sargın ayrıca "çok bereketli topraklara sahibiz. Üzüm, zeytin ve her tür ürün İznik'te yetiştiriliyor. Bizler tarım alanında da turizm yapıyoruz. Örneğin, bağ bozumunda gelen turistler kendi elleriyle üzüm toplayıp satın aldılar. İki ay sonra zeytin hasadı başlayacak. Turistler yine kendi elleriyle zeytin toplama ve satın alma zevkine ulaşacaklar. İznikimiz dünya mirası bir yer" diyor.
Evet, İznik gerçekten bir başka güzel..
Bu hafta sonu bir İznik gezisine ne dersiniz sevgili okurlar?..

BU ÇEŞME ÇOK ÜZÜYOR

"Dört taraflı bu güzel mermer çeşme Nilüfer, Ataevler Mahallesi, Magazin Outlet AVM yanında bulunuyor.. Üzerinde de 'Ata Çeşmesi' tabelası var.
Fakat bu çeşmenin mermer aynaları çok bakımsız, çok kirli. Ve bunlar yetmezmiş gibi mermer aynalara çeşitli reklam afişleri de yapıştırılmış..
Rahmetli Atamız'ın adı verilen çeşmenin işler acısı bu hali çok üzücü ve bu bölgeye de doğrusu hiç yakışmıyor..
Gördüğümde inanın çok üzüldüm.
BUSKİ'nin bu durumu acilen gidermesi gerekiyor. Lütfen. - Esin K.

TRAFİK İÇİN ÖNEMLİ ÖNERİ

"Köşenizden Yıldırım bölgesindeki Yüksek İhtisas Hastanesi kavşağındaki bir eksiklikten doğan trafik yoğunluğunu azaltacak bir önerim var.
Bursa'dan Gürsu yönüne gidiş bölümünde trafik lambasız bir dönüş var. Doruk Hastanesi önüne dönen yol araçların o yol üzerinde kavşağın lambasız olan bölümünü belirten bir levha olmadığı için sol şeridi ihlal ediyor.
Yol boyunca birçok uygun direk olduğundan aklıma o direklere 'sola dönecek araçlara yol ver' gibi bir levha ile sol şerit ihlalini ve o kalabalık durumu ortadan kaldırabilir diye düşündüm.
Önerim; özellikle sabah saatlerinde bir inceleme yapılıp yol boyundaki direklere 'sola dönecek araçlara yol ver' levhalarıyla trafik büyük oranda rahatlayacaktır. Şimdiden teşekkür ederim." - Tarık DEVLET

BUGÜN AŞURE GÜNÜ

Bugün, bereketin, paylaşımın ve sevginin sembolü aşure günü.
Buğdaydan fasulyeye, cevizden, kayısıya, kuru üzüm, kuru incir, portakal şekerlemesi, fasulye ve nohut gibi farklı malzemelerin mükemmel uyumuyla yaratılan aşure, damaklarda unutulmaz bir tat bırakacak yine. Ve Muharrem Ayı'nın bitiş günü 10 Ekim'e kadar sofralara eşlik edecek olan aşure tatlısı unutulmayan bir geleneğin ayrılmaz bir parçası olacak.
Ayrıca, süslemesinde kullanılan tarçın, susam, ceviz, kuru kayısı ve kuş üzümü sayesinde görüntüsüyle de sofralarınıza renk katacak.
Afiyet olsun sevgili okurlar..

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..

YAZARIN DİĞER YAZILARI

    En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.